Voelbare knobbel onder sleutelbeen

 • #1

  Hallo gisteren voelde ik aan mijn sleutelbeen (beide) of ik iets vreemd voelde dit was niet het geval. Waarom ik deed wist ik niet maar goed. Vanachtend voelde ik ook niks maar ik drukte wel hard eb vooral aan de linkerkant. Het leek alsof ik "iets" voelde. Sinds een paar uur os deze iets groter geworden en ben best bang en geschrokken. Het is duidelik voelbaar en de andere kant heeft op dezelfde plek ook een knobbeltje maar die is minder dik.

  Komt het dootdat ik het heb geïrriteerd met voelen??

  Ik ga nu natuurlijk in paniek raken. Ben zelf 30 en vrouw. Knobbel is trouwens meer een soort vaste heuveltje. Beter kan ik het niet omschrijven.

  Reactie
  #2

  Dat zal dan een irritatie zijn. Blijf er vooral vanaf

  Reactie
  #3

  Goedeavond dank u voor de snelle antwoord. Dat dacht ik zelf ook inderdaad. Ik blijf er dan vanaf. Het zit echt tussen borst en sleutelbeen dus niet direct bij de sleutelbeen. Aan de andere kant voel ik.m ook goed alleen in mindere mate.

  Reactie
  #4

  Hi ik ben toch naar de huisarts geweest en dje heeft gevoeld. In de eerste instantie kon ze niks voelen naar toen ik het aanwees wel. Ze voelde aan de andere kant daar was niks. De dokter heeft goed gevoeld en zegt dat het niet iets kwaardaardigs is. Het is zacht en ze zei wel dat ik het in de gaten moet houden als het groter wordt. Zelf denkt ze aan een lipoom. Ik heb de huisarts wel verteld dat ik er vaak aan zit en dat ik het hierdoor irriteer. Vanochtend was de plek er wel maar in mindere mate als nu. Kan een lipoom ook geïrriteerd raken en opzetten?

  De dokter zei ook dat het niet echt een knobbeltje is meer een verdikking.

  Reactie
  #5

  Ja, dan kan zeker. Dus zaak dat je er vanaf gaat blijven

  Reactie
  #6

  Maar een lipoom zie je toch uit de huid steken? Een soort vetbultje? Ik heb sat niet bij mij zit het echt onder de huid zeg maar. Ik zal er sowieso vanaf blijven dat was ook het advies van de huisarts toen ik zei dat ik er steeds aan zat.

  Reactie
  #7

  Dat hoeft niet uit te steken maar kan idd ook onderhuids zitten

  Reactie
  #8

  Dank u wel. Overgins voel ik de knobbel alleen als ik sta en voel maar als ik lig voel ik hem niet zo aanwezig, hoezo komt dit? Ik heb wel flinke borsten..

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat zou ik zo niet weten. als je er maar vanaf blijft !

  Reactie
  #10

  Doe ik dank u wel 🙏

  Reactie
  #11

  John het afblijven gaat zo verdomd moeilijk... 🙁 ik porbeer het en 8 van de tien keer gaat het goed maar dan doemt mijn hypochondrie op en kan ik het niet laten. Het is voor mij ook erg vervelend. Ik merk dat de knobbel een soort van loopt de borstweefsel toe. Als ik geen beha heb moet ik even zoeken naar de verdikking en als ik mijm beha aanheb dan voel ik m wel direct. 🙁

  Reactie
  #12

  Hij raakt natuurlijk ook geïrriteerd door de BH. Misschien even geen BH?
  Probeer er in ieder geval zoveel mogelijk vanaf te blijven

  Reactie
  #13

  Ik draag altijd een sport beha zonder beugels en op de laagste stand. De band zit ook niet echt op de knobbel maar ruim ernaast. Thuis draag ik geen beha maar dat is dus het vreemde. Omdat mijn borsten echt zwaar zijn voel ik een strak gebied en moet ik echt douwen en duwen eer dat ik die knobbel vind. Het ligt echt precies iets naast mijn borsteen. Dus niet meteen onder de sleutelbeen of in de borst echt ertussen. Zodra ik bv mijn borst optil en dan wel voel, voel ik de knobbel of klier duidelijk aanwezig. Volgens de arts is het niet kwaadaardig. Maar als ik het over twee weken nog steeds heb wordt er een echo gemaakt. Ik heh zelfs kalmeringsmiddelen gekregen, zo een hypochonder ben ik...

  Reactie
  #14

  Probeer je niet al te druk te maken

  Reactie
  #15

  Dat probeer ik ook. Ik werk en zoek afleiding naar telkens wordt ik eraan herinnerd en wil ik enkel voelen of het kleiner is of groter. Kan borstkanker of een andere soort vorm kanker ook in dit gebied ontstaan?

  Reactie
Reageer op: Voelbare knobbel onder sleutelbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief