Lymfeknoop in hals opgezet (8 maanden)

  • #1

    Hoi,

    Ik heb sinds april/maart een opgezette lymfeklier in de hals, 8 maanden intussen dus al. Ik heb in mei toen mijn huisarts gebeld, maar deze durfde mij niet te ontvangen omdat ze bang was dat ik corona zou hebben. Recent heb ik weer de huisarts gebeld en is er een echo gemaakt. Uit de echo kwam dat het inderdaad een lymfeklier was. Ze willen er eigenlijk niks meer mee doen, maar ik heb nu wel doorgevraagd voor een bloedonderzoek.
    Ik vroeg mij af of iemand hier weet wat het zou kunnen zijn?
    Ik ben in juli geopereerd aan mijn heup en loop nu wel weer, maar ben herstellende, dus eerst ben ik begonnen met hardlopen enzovoort. Ik ben nu 1 kilo afgevallen, maar ik denk dat dat komt omdat ik weer sport. Op dit moment ben ik 18 jaar, 166 cm en 53 kg.
    Ik ben 2 maanden ook getest geweest op corona en dat was negatief, dus dat is het niet lijkt mij.
    Ik weet wat lymfeklieren doen en hoe lang ze meestal opgezet blijven, maar zelf vind ik 8 maanden wel erg lang.
    Dus hierbij mijn vraag:
    Wat zou het kunnen zijn en wat voor bloedwaarden zouden gemeten moeten worden om het te diagnosticeren?

    Reageer
    #2

    Voel je vaak aan de lymfeklier?

    Reageer
    #3

    Nee, eigenlijk zit ik er niet zoveel aan, maar ik heb wel doorgehad dat hij wel is toegenomen in volume. Ik weet ook zeker dat hij voor april nog niet opgezet was, want ik doe een medische studie, dus ik heb ze al eens eerder gepalpeerd.

    Reageer
    #4

    Ze kunnen lang aanwezig blijven. Maar aangezien je recent nog een echo hebt gehad, lijkt het toch alleszins een onschuldig verschijnsel. En daarnaast zijn er in deze tijd van het jaar nogal wat virussen actief. Je afweersysteem is dan wel actief en je hoeft je niet altijd ziek te worden of klachten te hebben van een virus

    Reageer
    #5

    Oké heel erg bedankt! Dan zal ik waarschijnlijk net wat virussen achter elkaar hebben gehad.

    Reageer
Reageer op: Lymfeknoop in hals opgezet (8 maanden)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief