Verdikking nek

 • #1

  Goedemiddag,

  3 weken geleden merkte ik een verdikking aan de zijkant van mijn nek rechts, ik heb het toen 2 weken aangekeken en toen was de verdikking flink afgenomen. Ik was voor de verdikking flink aan het hoesten en pijn in keel en slikken voelde als prikkeldraad en had een wondje in de beurt van de verdikking lelijk wondje . Maar dat is nu weg gelukkig en waar het wondje zat zit nog een koorstje en soms jeukt het een beetje rond het wondje en de verdikking. Dus ik had de HA gebeld alles uitgelegd en die denken een verdikte lymfeklier. En nu tot heden vroeg ik gisteren aan mijn vrouw van kan je kijken of hij van dikte afneemt en zei zegt dat hij minder dik word. Ik heb trouwens ook last van mijn oor niet echt last maar als ik slik dan lijkt het net of hij open en dicht gaat. En het gevoel dat hij ontstoken is.

  Mvg Albert

  Reageer
  #2

  Als je een wond in je nek had, dan is de lymfeklier een normaal verschijnsel en kan dus nog enige tijd aanwezig blijven. Voor je oor moet je toch gewoon even naar de huisarts gaan

  Reageer
  #3

  Goedemorgen,

  bedankt voor de snelle reactie.

  hierbij stuur ik nog even een foto waar het ongeveer zit. Op de foto is het niet te zien maar als ik mijn nek naar links doe in de spiegel zie je de verdikking lijkt wel een spier die verdikt is maar als ik mijn hoofd normaal heb zie je niks. Het doet geen pijn en groeit ook niet.

   

  mvg Albert

  Reageer
  #4

  Het kan een lymfeklier zijn of idd een spier

  Reageer
  #5

  Goedemiddag,

  ik ben inmiddels vanmorgen naar de HA geweest. En die heeft gevoeld en volgens haar is het een gezwollen lymfeklier ze heeft verder gezocht of ze er meer kon vinden maar deze in mijn nek is de enigste. Omdat ik 3/4 weken geleden verkouden ben geweest en pijn in mijn keel en met slikken pijn deed en het wondje natuurlijk ( zat een litteken op zei ze) en ik ben ook gestopt met roken en drinken ( dronk en rookte veel ) wilt ze mij over 3 weken weer zien en voelen. Ze zei ook van ik voel geen rare dingen die mij zorgen maakt anders had ik je gelijk door verwezen.

  Maar zelf heb ik nog een vraag: het is uiteraard belangrijk dat je er vanaf blijft maar met slapen door erop te liggen ontkom je er niet aan net zoals ik een jas draag met kraag die tegen mijn nek komt. Is dat hetzelde als friemelen aan de lymfeklier? En kan het dan wel overgaan.

  en merk je na een paar dagen niet gefriemeld te  hebben verbetering aan de klier.

   

  mvg Albert

  Reageer
  #6

  Dat is niet hetzelfde. Je zult daar niet meteen iets van merken . Dat kan wel even duren

  Reageer
Reageer op: Verdikking nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief