bloed in de slijm als ik hoest en doet pijn

 • #1

  hallo mensen
  ik heb een vraag weet iemand wat ik moet doen
  ik kwam vanochtend beneden
  en ik moest hoesten en ik spuugde bloed stukjes in me slijm en me keel doet zo zeer wat moet er mee doen bedankt ik heb het nog nooit gehad

  jolanda 31 jaar

  Reageer
  #2

  hallo jolanda,hoe gaat t nu met je ben je naar de dokter geweest. het kan ook zo zijn dat je te hard heb gehoest he.ik zelf had het vanavond ook ben al 4 weken aan t hoesten maar wel doorzichtige slijm maar er kwam deze keer rode streepjes bloed mee.met vele warme groeten en beterschap voor je gr theke

  Reageer
  #3

  Als u bij het sputum ook wat bloed ophoest, wordt dit hemoptoë genoemd. Dit gebeurt meestal als u al vaker een luchtweginfectie heeft gehad, maar het kan ook voorkomen nog toe weinig infecties gehad heeft. De eerste keer zult u waarschijnlijk schrikken. Toch is het meestal geen reden tot al te grote ongerustheid.

  Bloed in sputum kan verschillende kleuren hebben. Helderrood wijst er op dat er ergens in de long of in het slijmvlies een bloedvat is gaan bloeden. Ouder bloed verkleurt geleidelijk naar bruin tot donkerbruin of zwart.

  Bloedinkjes in de longen ontstaan doordat er een klein bloedvaatje in het slijmvlies van de luchtwegen is beschadigd door ontsteking of door langdurig hoesten. U geeft dan een paar helderrode fluimen op en in de dagen erna worden de fluimen geleidelijk bruiner.

  Als u vaker dan een enkele keer last heeft van hemoptoë of als u veel bloed ophoest, kunt u beter de huisarts bezoeken om de bloedstolling te controleren.

  Als er sprake is van een infectie in de longen zal dehuisarts meestal starten met een behandeling met een antibioticum.

  Reageer
  #4

  hallo linde. je weet er veel van merk ikzit je in dat vak of weet je gewoon veel bedankt ik maakte me al zorgen gr thke

  Reageer
  #5

  hallo Jolanda ik heb het zelfde maar het is blijkbaar een griep virusje en ik was naar de dokter en zij dat ik moest uitrusten ik ben 16 jaar en het ging wel eeen beetje weg zakken maar ik heb nog een beetje

  Reageer
  #6

  Als je hoest, wordt er met hoge kracht lucht door de keel geblazen. Het slijmvlies van de keel is heel dun en kwetsbaar en kan dan wat schaafwondjes krijgen. Dat gaat dus een beetje bloeden, en dat kun je in je sputum (spuug) zien zitten. Vaak is er dus geen reden om je zorgen te maken over bloed in het spuug.

  Reageer
  #7

  hallo mensen wie weet daar antwoordt op en moet ik daar zorgen over maken
  .
  hoest veel slijm op ook taie slijm
  .en ben bang dat iets is en aan ene kant ook wel dat het niks moet zijn
  wie kan me uit leggen wat het kan zijn en hoe dit kan komen

  ben wel ongerust er over en voel me niet echt happy
  graag antwoord anders van een arts die dit kan uitleggen
  en als je voor zo iets zorgen moet maken

  Reageer
  #8

  Beste Mensen,

  Voel je jezelf ziek of heb je klachten ga dan naar een HUISARTS of een gespecialiseerd arts ipv antwoorden op internet te vinden. Die mensen kunnen je behandelen en nakijken. Niet mensen die maar “gokken” wat je hebt via zo’n forum.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: bloed in de slijm als ik hoest en doet pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief