Gezwollen hals

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben 43 jaar oud. Ik heb sinds dinsdag knobbel in hals onder rechter kaak. Enorm geschrokken. Gisteren verwijs brief gekregen voor echo laten doen, in de verwijsbrief van mijn ha staat (diep in de hals vast elastisch lymfeklier ong 1cm).

  Zoals iedereen, ik natuurlijk ook Googlenen ik kom steeds uit op ernstige ziektes zoals, tumoren,  kanker en hudgen ofzo iets. Gezien mij leeftijd en dat de lymfeklier vast zit diep in mijn hals onder risico groep valt. Dit is wat Google mij vertelt.

  Zijn er lot genoten die dit ook hebben meegemaakt? Of mee maken?. Alle info welkom

   

  Gr, Ik

  Reageer
  #2

  Je bent niet ziek geweest, verkouden, keelpijn, geen problemen met tandvlees of tanden/kiezen? Vooraf geen orale seks gehad?

  Reageer
  #3

  Hey John,

  Bedankt voor je snelle reactie

  Begin januari tot op heden lichte keel pijn, en globus gevoel en slik problemen. De keel pijn gaat maar niet over het komt en gaat.  Afgl.Maart bij kno geweest. Hij met een camera mijn neusholte, keelholte en strot checken en hij kon geen afwijkingen vinden.

  Reageer
  #4

  Heb je veel stress/spanningen? Heb je overgewicht ?

  Reageer
  #5

  Ja ik heb stress, van wegen corona mijn geweldige baan verloren. En sinds afgelopen dinsdag ben ik meer in stress geraakt van wegen die knobbel en Google informatie. Volgens Google kan ik mijn uitvaart alvast regelen?

  Reageer
  #6

  Nee geen overgewicht. Ben 190m 105kg

  Reageer
  #7

  Als je google moet geloven, was Nederland wel erg dun bevolkt.
  Doe om te beginnen eens de test op
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reageer
  #8

  Ga ik doen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik wil niet vervelend doen maar je hebt een BMI van 29,1. Dat is dan toch echt overgewicht. Een goed gewicht zou rond 90 kg zijn

  Reageer
  #10

  Ah oke, denk je dat mijn opgezette lymfeklier met mijn overgevicht te maken heeft?

  Reageer
  #11

  Dat nou weer niet.. ik probeer te achterhalen waar je keelklachten vandaan zouden kunnen komen. Overgewicht zou op een schildklier probleem kunnen wijzen, en dat zou dan weer keelklachten kunnen veroorzaken. Maar de keelklachten en dan met name het globusgevoel kunnen ook door stress en spanningen worden veroorzaakt.
  Spanningen in je keel vooral de keelspieen kunnen een lymfeklier irriteren.
  Op zich is een aanwezige lymfeklier niet meteen alarmerend. Zeker als er geen andere klachten zijn die daarmee in verband zouden kunnen worden gebracht.
  Winter en voorjaar is de tijd van de virussen je keelpijn is ergens begonnen, misschien door een virusinfecte. En dan kan zo'n lymfekkier best wel langdurig aanwezig zijn.

  Zoals je ziet kunnen er verschillende oorzaken zijn. Een echo kan dan wel helpen om te kijken of de lymfeklier actief of reactief is. Een bloedonderzoek zal dan de meest logische volgende stap zijn. Dat had je huisarts eigenlijk al kunnen doen.

  Reageer
  #12

  Ik heb gisteren mijn bloed laten prikken, vandaag uitslag gekregen maar niet met mijn ha gesproken. Ik kon het online checken.

  Zal ik uitslag posten? Wil je de waardes zien?

  Wat ik eerder al zei, in maart toen bij de kno geweest voor mijn slik en keel pijn klachten toen met camera via mijn neus  tot slok darm gecheckt geen afwijkingen.

  Toen had ik geen last van lymfeklieren en nooit in mijn leven lymfeklier gevoeld. Tot dinsdag ochtend, dat was schrik van m'n leven. Klier is niet pijnlijk heb ook geen last van bolle hals zit echt in mijn hals.

  In de verwijsbrief voor de echo staat: lymfeklier diep in hals vast elastisch reactieve lymfeklier phatologie

  Reageer
  #13
  Reageer
  #14

  Je bloedonderzoek laat geen bijzondere afwijkingen zien.
  Nou maar eens even de echo afwachten

  Reageer
  #15

  Ik weet niet in hoeverre ze uit dit bloedonderzoek gekke dingen kunnen uithalen maar iedere geval licht puntje.

  Volgende week woensdag afspraak voor echo. Houd m'n hart vast voor die dag.

  Bedankt voor je reacties?

  Reageer
Reageer op: Gezwollen hals
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief