Lymfeklier

 • #1

  Goedemorgen,

  2 weken geleden voelde ik ter hoogte van me hals nekspier rechts een bultje.

  Ik ben toen naar de huisarts gegaan en die zei dat het een opgezette klier is en als die over 4 weken niet weg is ik terug moet komen. Dan kan er eventueel een echo van gemaakt worden.

  Ik vraag me af of dit vaak voorkomt. Want ik ben wat gaan opzoeken en kom elke keer op Hodgkin of non Hodgkin uit. Ook omdat die geen pijn doet bij aanraking. Hij is ongeveer 1cm groot nu en word niet groter of kleiner. Wie kan mij wat meer informatie geven?

  Reageer
  #2

  Zo'n lymfeklier kan best wel een tijd aanwezig zijn. Vooral als je er veel aan voelt.

  Reageer
  #3

  dus er is nog niks om me druk over te maken? Als de dokter iets raars had gevoeld stuurt die je ook niet weer naar huis om 4 weken te wachten neem ik aan

  Reageer
  #4

  Daar kun je wel vanuit gaan

  Reageer
  #5

  Ik heb al jaren opgezette lymfeklieren in mijn hals en nek. Ik ben er mee naar de huisarts geweest en ook een echo gemaakt van beide. Niks aan de hand, ik weet niet of jij ongerust bent over het feit dat je gezwollen lymfeklieren hebt maar ik zou je niet te druk maken. Komt blijkbaar heel veel voor.

  Reageer
  #6

  Hoi,

  ik heb sinds een half jaar last van een opgezette klier, dit is gekomen nadat ik was gaan zwemmen in heel vies water en er zwarte prut uit mijn oor kwam. Sindsdien is de klier wel kleiner geworden maar nooit weggegaan. Ik heb ook een beugel, veel mensen denken dat dat tevens ook een oorzaak is voor mijn probleem, maar ik blijf toch twijfelen, moet ik me druk maken??

  Reageer
  #7

  De beugel kan best de oorzaak zijn. Een opgezette lymfeklier is doorgaans geen reden om bezorgd te zijn

  Reageer
  #8

  de klier in me hals zit er nog steeds inmiddels 4 weken nu. Ik moet hem volgende week laten herbeoordelen door de dokter. Hij is in die tijd niet gegroeid maar ook niet geslonken. 1cm groot ongeveer. Ik heb nu wel last van me voorhoofdsholte, maar daar had ik 4 weken geleden nog geen last van, ik weet niet of het daar door kan komen. Ik vraag me af wanneer een lymfeklier wel verdacht is voor bijvoorbeeld hodgkin. Is het zo dat er dan meer klieren komen en ze groter worden?. Ik voel me verder topfit. Maak me alleen beetje zorgen om die klier in me hals.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Doorgaans is dat een onschuldig verschijnsel.
  Bij hodgkin, zou ze groter zijn, hard en pijnlijk. Daarnaast zouden dan ook andere klieren gaan opzetten.

  Reageer
  #10

  oke dus ik heb geen enkele reden om me er druk over te maken? Hoelang kan zo een klierzwelling duren?. Of is een lymfeklier van 1cm niet noemenswaardig voor een klierzwelling?

  Reageer
  #11

  Een opgezette klier kan best wel langere tijd aanwezig zijn. Verschillende factoren kunnen daarbij een rol spelen. Verkoudheid, acne, beugel, tand- of tandvleesproblemen, scheerwondjes en veelvuldig voelen aan een klier.

  Reageer
  #12

  dus het zou ook kunnen omdat ik elke dag voel of die er nog zit en hoe groot die is. Dat die gezwollen blijft?. Ik heb 2 jonge kinderen en sindsdien een grote verantwoordelijkheidsgevoel en daarom zit ik mezelf gek te maken met de gedachten dat het wel is kwaadaardig kan zijn. Daarom blijf je voelen en denken en lezen.

  Reageer
  #13

  Dat zou heel goed kunnen. Het zou beter zijn als je er vanaf zou blijven

  Reageer
Reageer op: Lymfeklier
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief