Spiersamentrekkingen

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Ik heb hele rare spiersamentrekkingen en tintelingen in mijn lichaam.

  Ook heb ik een doof gevoel in verschillende vingers. Dit heb ik aan mijn huisarts verteld. De arts zei dat een verdoofde vinger door een beknelde zenuw kon komen en dat het wel over ging.
  Ook zei hij dat spiersamentrekkngen onschuldig zijn.

  Zelf ben ik bang dat ik MS of ALS heb, ik heb bijvoorbeeld moeite met slikken
  (maar dat kwam nadat ik iets over ALS had gelezen dus het kan ook gewoon door de angst zijn).

  Ik leef al een paar dagen in pure angst, kan iemand mij helpen?

  (Mijn eetlust is verdwenen en het grootste gedeelte wat er in gaat komt er ook uit.

  Ik heb geen korts gehad.)

  (ik denk dat ik hypochondrie heb)

  Reactie
  #2

  Tintelingen en spiersamentrekkingen heeft iedereen wel eens.
  Wanneer je werkelijk een neurologische aandoening zou hebben zoals ms dan kom je via je huisarts uiteindelijk bij een neuroloog terecht.

  MS is een lastige diagnose het duurt soms jaren voordat de diagnose gesteld wordt.

  Voor ALS geldt dat als je dat heb het snel duidelijk is. ALS is een dodelijke spierziekte.

  En voor de rest gewoon doorademen 😉

  Reactie
  #3

  Spiertrekkingen heb ik al een jaar of 6 en ik had toendertijd ook veel last van tintelingen. Mri gehad en bij neuroloog geweest. Volgens neuroloog was het zenuwstelsel overbelast. Spiertrekkingen heb ik nog steeds, soms zo erg dat je de spieren ziet bewegen. Ik maak me er niet meer druk om….

  Reactie
  #4

  ik ben ook eens aan het rondkijken op internet want ik heb ook al een paar maanden last van ongecontroleerde (=autonome) spiertrekkinkjes. Op de raarste plekken en het “schiet “heen en weer. een paar trekkingen hier dan weer daar. (rug, benen, buik, arm,)
  Eigenlijk altijd als ik even in rust ben. Toen ik het in mijn gezicht ging voelen op een avond werd ik wel wat bang en ben ermee naar de huisarts geweest. Het kon komen door stress, of een tekort aan vitamine B, of soms samenhangen met diabetes. maar van al dat heb ik geen last. Dus … we zijn er niet uitgekomen en ik kijk het op haar advies nog even aan. Soms verdwijnen de klachten ook vanzelf. Ik ben wel gerustgesteld; iets ergs is het waarschijnlijk niet in mijn geval. Alleen, raar blijft het wel , je wordt er niet rustig van dat “getrek” de hele tijd…

  Reactie
  #5

  Probeer eens een tijd Magnesium supplement. Helpt tegen spierspanningen. En verbetert vaak ook de stemming.

  Reactie
  #6

  dat is trouwens niet waar, soms duurt het heeeel lang voor ze de diagnose als kunnen stellen.

  Reactie
  #7

  Irritant:Mijn linker wijsvinger en duim bewegen uit zich zelf. Niet constant maar alleen als ik niets doe en ook snachts als ik op mijn arm ligt.
  De huisarts zei dat ik geen zorgen om moest maken en even een paar weken aankijken.Hij zei dat mijn zenuwen waarschijnlijk overbelast kan zijn.
  Nu heb ik het 3 maanden nog last van.

  Wie herkent dit en kan mij uitleggen wat het misschien zou kunnen zijn?

  Reactie
  #8

  mijn linkerduim beweest steeds zonder ik het wil. kleine schokkende bewegingen. voor 3 week geleden had ik het ook alleen dan in mn linker elleboog maar dat was na een paar uur weg. mn duim heb ik al bijna 20 uur last van. zou mij miscchien iemand kunnen vetellen wat dit zou kunnen zijn of als ik me er ook zorgen om moet maken?
  mvg natalie

  Reactie
  #9

  Hai ‘Raar”…

  Ik heb het ook, maar alleen in mijn linkerduim en precies op dezelfde manier. Ik heb trouwens ook pijn in mijn handen. Ik ben er nog niet voor naar de huisarts geweest, ik denk zelf een beetje dat ik mijn handen overbelast heb de laatste tijd doordat ik heel veel gehandwerkt heb… en dat ik even wat rust moet nemen. Dus ik probeer ze maar even te ontzien en kijk het nog even aan.
  Maar als je huisarts zei dat je het een paar weken aan moest kijken en je hebt het na drie maanden nog, ben je dan niet teruggeweest om het nog een keer te vragen?
  Ben ik wel benieuwd naar.

  Het beste!

  Groetjes,

  Hannie

  Reactie
  #10

  Je kan niet voorzichtig genoeg zijn. ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) komt voor. Een van de kenmerken is verlies van kracht in handen en/of benen, tintelingen en onbedoelde spiersamentrekkingen in armen en/of benen en soms de tong.

  Vraag bij deze symptomen altijd een verwijzing naar een neuroloog. Een MRI en EMG bieden vaak voldoende houvast voor een diagnose en het doorsturen naar een ALS-Centrum in een van de ziekenhuizen.

  Voor meer info:
  http://www.stichting-als.nl

  Reactie
  #11

  In geval van ALS, dat ten eerste een zeer zeldzame aandoening is, en ten tweede veel meer ernstiger symptomen geeft, is het aan te raden een verwijzing naar de neuroloog te vragen. Maar in de berichten die hierboven staan is geen enkele reden of aanleiding om aan ALS te denken. Ik vind je reactie eerlijk gezegd, hoe goed bedoeld eerder onrustwekkend dan ondersteunend.

  Reactie
  #12

  ALS begint vaak met krampen en kleine onwillekeurige spierbewegingen, die een soort golfvormige bewegingen op de huid veroorzaken (fasciculaties). Ze zijn soms pijnlijk, vooral als ze in de kuiten optreden. Tegelijk met de krampen en fasciculaties of enige tijd later ontstaan ergens in het lichaam spierzwakte en verschrompeling (atrofie) van een of meer spieren. Dit kan bijvoorbeeld een hand of been zijn, maar soms ook in de keel of tong. Soms beginnen de spierzwakte en atrofie in een ademhalingsspier, maar dat is zeldzaam. De spierzwakte en atrofie breiden zich langzaam uit tot andere spieren. Krampen en fasciculaties verdwijnen in spieren die krachteloos worden. Soms zijn spieren (bijvoorbeeld in de armen en benen) enige tijd stijf of spastisch voordat ze slap en krachteloos worden. Na verloop van tijd verzwakken ook de keelspieren: het spreken wordt onduidelijk, en spreken en slikken worden later vaak onmogelijk. Bovendien krijgen veel ALS-patiënten in het eindstadium klachten over dwanghuilen en/of dwanglachen (bij het minste of geringste in huilen of lachen uitbarsten).

  Bron: wikipedia

  Reactie
  #13

  Hoi,

  Ik heb precies hetzelfde. Nu 3 maanden onwillekeurige spiersamentrekkingen en vooral in rust. Soms gaat mijn voet even op en neer, dan is het een spier die voelbaar is in bovenbeen, bil, kuit, rond mond, ooglid. Om gek van te worden. Heb tot nu toe steeds gedacht dat het tgv stress is. De huisarts bevestigde dit en heeft voor de vorm algemeen bloedonderzoek gedaan, ook op spierfunctie gecontroleerd. Geen bijzonderheden. Omdat het al 3 maanden is kan ik me zo ontzettend druk maken om een of andere spierziekte. Ben net terug van vakantie waarvan ik de verwachting had met minder klachten terug te komen. Helaas is dit niet het geval en ga ik me opnieuw zorgen maken. Ik ga deze week maar weer naar de huisarts. Als iemand me maar kan zeggen dat dit echt tgv stress of chronische hyperventilatie kan komen dan ben ik gerust, maar het laat me niet los hoe hard ik mijn best doe.

  Reactie
  #14

  Ja, dit kan door stress komen.

  Reactie
Reageer op: Spiersamentrekkingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief