Lusteloosheid, Vergeetachtig, Leeg hoofd, niet na kunnen denken !

  • #1

    Ik kamp nu al een aantal jaar met problemen die eigenlijk alleen maar erger worden. Mijn hoop was dat het vanzelf wel over zou gaan maar helaas is dat niet het geval.

    Ik ben heel de dag moe hoe lang of kort ik ook heb geslapen en dit al jaren lang. Ik voel me lusteloos en doe alleen maar de dingen die mij op worden gedragen omdat ik nergens meer zin in heb. Ik kan me niet concentreren en vaak is simpel nadenken zelfs teveel gevraagd. Het lijkt alsof er een soort wolk in me hoofd zit die me weerhoud om normaal te kunnen functioneren. De problemen zijn zo erg geworden dat mijn school en me dagelijks leven er onder lijdt.

    Deze klachten heb ik nu al een aantal jaren en daar is bij gekomen dat ik heel de dag onrustig en gespannen ben. Onnodig zenuwachtig zijn en hartkloppingen. Ik denk zelf dat dit is gekomen omdat ik onzeker ben door mijn voorheen genoemde klachten.

    Klachten / problemen :
    Niet meer geniet van de dingen waar ik voorheen wel van genoot
    Moe en weinig energie
    Geen trek om te eten
    Angstig of gespannen zonder duidelijke reden (Hartkloppingen, trillen )
    Slecht geheugen / vergeetachtig
    Leeg hoofd niet na kunnen denken, op woorden kunnen komen.
    Lusteloosheid

    Ik heb het gevoel dat er iets mis is met mijn hoofd en hoop dat dit verholpen kan worden.

    Reageer
    #2

    Beste,

    Het gaat om redelijk algemene klachten. Heeft u al bloed laten prikken bij de huisarts?

    Overigens zijn dit klachten die bij veel aandoeningen voorkomen. Ik weet niet precies wat uw leeftijd is?

    Indien u een jonge leeftijd heeft kan het misschien een vorm van Pfeifer zijn? Bloed prikken is dan een oplossing.

    Bent u ooit wel eens gebeten door een teek? Het zou misschien ook hiermee te maken kunnen hebben. Voor meer informatie daarover zou ik even een kijkje nemen op lymeziekte . com ( mag geen link plaatsen )

    Hier staat een checklist en de mogelijkheden die u als patiënt heeft. Musschien dat hier ook nog wat over valt te lezen.

    Als ik u was zou ik in ieder geval een bezoek brengen aan de huisarts en bloed laten prikken.

    Ik hoop dat u wat aan mijn reactie heeft,

    Met vriendelijke groet

    Reageer
    #3

    Ik ben 21 jaar en inderdaad ooit toen ik klein was een keer gebeten door een teek maar toen was ik wel heel erg jong. Ik ga woensdag weer naar de huisarts waar ik al meerdere keren langs ben geweest. Iets van 8 buisjes bloed afgenomen waar uit kwam dat ik vitamine D en ijzer tekort kwam maar heb me nooit, ook niet na gebruik van medicijnen, beter gevoelt.

    Reageer
    #4

    @flowstyle
    het plaatsen van links is wel toegestaan mits het geen reclame uitingen of commerciële links zijn.

    @anoniem
    zoals flowstyle al aangaf:
    vraag de huisarts om een test te laten doen voor de ziekte van Lyme.

    Reageer
    #5

    @tandor1 dat wist ik niet. Maar ik kon er veel informatie vinden over simvastatine, vandaar de vermelding.

    Mvg

    Reageer
    #6

    Je schrijft simvastatine maar bedoeld waarschijnlijk Lyme. ( simvastatine was een ander topic 🙂

    Ik ben overigens niet zo´n fan van de zelftesten. Persoonlijk vind ik dat een bloedonderzoek via de huisarts de aangewezen manier is. Met zelftesten kan er teveel fout of mis gaan waardoor afwijkende resultaten krijgt.

    Reageer
    #7

    Maar ik ben nu 21.. volgens mij ben ik ooit gebeten door een teek toen ik rond de 12 jaar was. En tussen mijn 12e tot ongeveer 15e geen last gehad. Kan dat dan dat ik daar nu klachten van krijg ?

    Reageer
    #8

    Dat zou kunnen. Het is mogelijk dat je in eerste instantie milde klachten had die je toen niet echt hebt opgemerkt. Het is in ieder geval de moeite waard om te onderzoeken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    lijkt verdomd veel op een depressie

    Reageer
    #10

    Zit je nog steeds op deze site? Ik ben al jaren op zoek naar iemand die mijn situatie/gevoel begrijpt en by het lezen van je verhaal herken ik me gewoon VOLLEDIG! Heb je ondertussen al een oplossing gevonden? Hoop dat alles goed met je gaat, ik snap dat dit heel moeilijk voor is je, same shit for me but a different story! Hoop van je te horen xx

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Loop nu ook al vanaf januari met deze klachten. Bij huisarts geweest. Had een vitamine D en fosfaat tekort. Is bijgevuld maar klachten zijn nog niet weg. Kwam ook uit dat mijn bijschildklier niet goed werkt. Er is ook een oogafwijking gevonden namelijk een prisma afwijking. Klachten konden mede daardoor ook veroorzaakt zijn.

    Loop ook bij lentis nu en die denken een burnout/depressie.

    Zelf heb ik echt geen idee. Ben de hele dag door heel dromerig en afwezig word er echt gek van ben daardoor ook gestopt met mn opleiding:(

    Reageer
    #12

    Ik heb ook zo een probleem... Ik ben pas 23.
    Na mijn zwangerschap heb ik veel stress gehad en veel aan mijn hoofd.. toen
    ben ik naar de huisarts gegaan en heb ik gezegd dat ik teveel aan mijn hoofd heb en teveel
    nadenk over dingen. Ik wou op dat moment niet meer zoveel stressen over van alles en normaal kunnen nadenken. Toen heb ik anti-depressiva gekregen. Deze heb ik 2 jaar aan gehouden, zonder gesprekken etc. Ze hebben me gewoon de pillen gegeven dat was het.
    De pillen hebben inderdaad me hoofd leeg gemaakt.. maar ik kon niet meer nadenken.
    Me hoofd was totaal leeg. Op een dag was ik er mee gestopt, per direct zonder af te bouwen. Omdat ik er helemaal gek van werd.. me hoofd was helemaal leeg.
    Afkickverschijnselen waren niet leuk. Maar ik dacht dit is het wel waard ik kan het wel
    weer aan zonder medicatie... ik werk zelf wel aan mij zelf dacht ik. Maar nu, een jaar later, is het alleen maar erger geworden. Ik kan totaal niet meer nadenken, of dingen herinneren, ik vergeet van alles. En het wordt met de dag erger. Ik voel me er ellendig door.. Omdat het lijkt alsof ik zelfs dommer ben geworden, en nooit op school iets heb geleerd en net ben geboren. Zo voel ik me.. Heel moe, heel leeg, woedend, etc. etc.. ik weet niet hoe ik dit moet omschrijven.. maar het is niets goeds. 🙁

    Reageer
    #13

    ik ken dit gevoel ook heel goed en heb geen idee wat ik er mee aan moet.

    ik heb ondertussen al jaren last van paniek klachten waar ik maar niet vanaf kom, zonder echt een duidelijke reden waarom. Ik denk dat mijn wazige gevoel daar ook wel iets mee te maken heeft. Dat neemt natuurlijk niet weg hoe vervelend het is en ik heb dan ook afentoe het gevoel dat ik helemaal gek word en dat er lichamelijk echt iets mis met me is.

    Ik ben laatst bloed wezen prikken en daar kwam een vitamine B12 en D tekort uit, dus ben nu aan de supplementen maar voel me twee maanden later nog net zo naar dus of het daar allemaal echt mee te maken heeft weet ik niet zo goed.

    Reageer
    #14

    Paniekaanvallen en vitaminetekorten , kunnen dat wel veroorzaken.

    Laat opnieuw bloedprikken om te kijken hoe het nu met de vitamines is. als ze nog steeds te laag zijn, zal er anders behandeld moeten worden met hogere doses.

    Reageer
    #15

    Je dagelijkse voeding kan een rol spelen. Zo kan een schommelende bloedsuikerspiegel zorgen voor vele klachten, ook angsten en paniekaanvallen. Beter geraffineerde suikers en witmeel zoveel mogelijk vermijden. Complexe koolhydraten zijn beter. Bij elk eetmoment ook wat eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels eten, waardoor je bloedsuikerspiegel niet zo gaat pieken. Dan kunnen er nog andere voedselovergevoeligheden spelen. Zou je voor jezelf moeten uitzoeken. In elk geval kan smaakversterker, een goedje dat in veel kant en klare producten zit veel ontregelen in je lichaam.

    Ook kunnen er allerlei tekorten zijn. zoals bijv magnesium en vitamine B, niet alleen B12. Ook omega 3, zoals visolie en lijnzaad is belangrijk voor allerlei lichaamsfuncties. Ook zijn allerlei aminozuren nodig, zoals lysine en tryptofaan. Een natuurlijke ontspanner is theanine.

    Reageer
Reageer op: Lusteloosheid, Vergeetachtig, Leeg hoofd, niet na kunnen denken !


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief