Kriebelende beestjes

  • #1

    Mijn broer heeft sinds enkele maanden last van 'beestjes'die over zijn lichaam kruipen. Hij zegt dat hij mogelijk last heeft van de huisstofmijt.
    Deze zijn echter met het blote oog niet te zien.

    Mijn broer drinkt en rookt niet. Enige jaren geleden is zijn dikke darm verwijderd omdat deze niet meer werkte.
    De dunne darm werk momenteel ook niet meer zo goed.
    Hij heeft verder 's nachts last van overmatige speekselvorming, stijfheid in zijn rug en tranende ogen.
    Wat kan de oorzaak zijn van deze klachten?

    Reageer
    #2

    Hallo Peter,
    Jeukt het of kriebelt het echt? Jeuk kent vele oorzaken. Kriebel door huisstofmijt lijkt mij wat vergezocht, want ik ben zelf extreem gevoelig daarvoor, en heb deze kriebels nog nooit op mijn huid ondervonden. Maar als uw broer regelmatig stofzuigt, het huis lucht en zijn bed verschoont, de dekens buiten hangt en af en toe de matras omdraait, zal er misschien verbetering optreden? Proberen waard.
    Groet, Menno

    Reageer
    #3

    Doucht hij misschien heter dan voorheen? Ander wasmiddel/shampoo/zeep/deo etc? Is het op een bepaald tijdstip van de dag? Huisdieren aanwezig?

    Reageer
    #4

    Mijn broer heeft wel een hond die in zijn woonkamer slaapt op een matje dat af en toe met stofzuiger schoon wordt gezogen.

    Reageer
    #5

    Als de darm is verwijderd zullen allerlei lichaamsprocessen minder goed verlopen en je kan tekorten aan voedingsstoffen krijgen. Een orthomoleculair therapeut zou nader advies kunnen geven. Eventuele medicatie zorgt voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Een orgaan verwijderen doet ook niets aan de oorzaken van het probleem.

    Reageer
Reageer op: Kriebelende beestjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief