Hoofdpijn boven oog

  • #1

    Beste mensen,

    Ik heb sinds een paar dagen pijn boven mijn rechteroog, het is een vervelende stekende pijn, daarbij heb ik ook hoofdpijn in de achterzijde van mijn hoofd
    Moet ik me hier zorgen over maken?

    Mvg

    Reageer
    #2

    Zolang de oorzaak van de pijn boven het oog en de pijn achter in het hoofd niet bekend is, is niet te zeggen of je je wel dan niet zorgen dient te maken. Meestal is hoofdpijn spanningshoofdpijn, en dat gaat met rust en ontspanning vanzelf weer over. Maar pijn boven een oog kan ook een voorhoofdsholte ontsteking zijn. Als je wil weten wat er aan de hand is, ga dan even naar de huisarts die de klachten kan onderzoeken. Meestal verdwijnt hoofdpijn weer vanzelf. Heb je misschien alcohol gedronken, of ben je erg laat naar bed gegaan? Ben je verkouden geweest wat de voorhoofdsholte ontsteking zou kunnen verklaren? Misschien wil je nog reageren en je verhaal wat duidelijker vertellen? In ieder geval beterschap.

    Reageer
    #3

    Ja, ik ben wel inderdaad laat naar bed gegaan de laatste tijd en ook weer vroeg opgestaan. Maar ik ben zelf heel bang voor erge ziektes aangezien ik een lichte vorm heb van ziektefobie 🙁

    Reageer
    #4

    Ik vind jouw vrees sterk overdreven. Een beetje hoofdpijn heeft iedereen wel eens. En zeker als je niet helemaal fit bent, kun je 'boodschap' van je hoofd dat je hoofd pijn heeft, beter serieus nemen en de komende dagen eens vroeg naar bed gaan om weer helemaal fit te worden. Wist je dat je ook gevoeliger bent voor stress en angst als je moe bent? Rust eerst eens even flink uit voordat je aan hele zeldzame ziekten gaat denken waarvan de symptomen bij jou bovendien helemaal niet aanwezig zijn.

    Reageer
    #5

    Ik heb die pijn ook weleens. Het kan migraine zijn. De pijn achter of boven je oog kan een voorteken zijn van een migraine-aanval. Ik heb er Maxalt voor gekregen. Dat is een smelttablet die de aderen verwijdt want dat zorgt voor die oog/hoofd pijn....Ik heb Maxalt 10 mg smelttablet. Ik moet zeggen dat ik er heel veel baat bij heb!!! Een aanrader dus...Sterkte!

    Reageer
    #6

    ik vind uw reactie niet erg vriendelijk,
    als je een angst hebt voor ernstige ziekte is dat vooral heel vervelend voor de persoon in kwestie.
    vraag eens een keer bij je ha na hoe dat kan zijn of voelen dan reageert u de volgende keer hopelijk wat begripvoller!
    hypochondrie is verschrikkelijk namelijk!

    Reageer
    #7

    Het heeft niet zoveel zin om op een discussie van 5 jaar geleden te reageren naar een specifiek persoon toe. Ze zullen dat waarschijnlijk niet meer lezen.

    Reageer
    #8

    ik heb ook hoofdpijn boven mijn oog. Ben een beetje ongerust. Wat kan dat zijn?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Het zou een bijholteontsteking kunnen zijn. Ga met de klachten naar de huisarts.

    Reageer
    #10

    best hinderlijk inderdaad, sinds mijn hartoperatie heb ik ook bij elke steek of iets gelijk het idee dat het het einde van de wereld is, naarmate de tijd steeds minder last van. gewoon niet proberen van het slechtste uit te gaan, en alles zo positief mogelijk bekijken. het kan altijd erger! denk ik dan maar.

    Reageer
    #11
    1.  Hoi, ik ben 12 jaar en heb last van mijn linker oog. Vroeger had ik een cilinder afwijking. En nu heb ik al 3 dagen last achter mijn oog boven mijn oog en van achter hoofdpijn. Ik ben heek snel bang als ik denk dat ik een erge ziekte heb. Mijn juffrouw had eerst een gezwel achter haar oog. En het bleek daarna dat ze was gestorven aan kanker. Moet ik mij zorgne maken?
    Reageer
    #12

    Dat lijkt dan toch op een bijholteontsteking. Ga met de klachten naar de huisarts. Met kanker heeft dat helemaal niets te doen. Je bent pas 12 jaar...

    Reageer
    #13

    Heb je Contact Lenzen? Laat ze niet te lang zitten. Regelmatig maandje laten zitten. Kreeg ik hoofdpijn vooral boven mn linkse oog. Haal ik lenzen eruit. Verminderd het meteen.

    Reageer
    #14

    verkeerde houding en  te lang naar je telefoon schermpje turen..?

    Reageer
Reageer op: Hoofdpijn boven oog


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief