pijn onderrug met uitstraling rechter been

  • #1

    Hallo allemaal

    ik ben miranda 27 jaar en ik hoop dat jullie mij op dit forum zouden kunnen helpen.
    ik loop er nu al een jaar mee en word er echt gek van:

    het begon vorig jaar november met pijn in mijn heup de huisarts dacht aan slijnbeurs ontsteking. maar de rust die hij voorschreef hielp helemaal niet het werd alleen maar erger mijn onderrug deed pijn, mijn lies ging pijn doen en tot gevoel mijn gehele rechterbeen die vervelend deed
    een brandend gevoel hoofdzakelijk in mijn bovenbeen. daarnaast een prikkelend doof gevoel in mijn gehele been ook mijn voet die steeds pijn gaat doen alsof ik de hele dag spierpijn heb.
    door gestuurd naar een manueel therapeut nee hoor die kon mij niet helpen die dacht aan hernia en vond dat ik door gestuurd moest worden. ik werd door gezonden naar een neuroloog. mri gemaakt en een emg niks te vinden. door gezonden naar een ortopheet die maakte een skelet scan ook daar was niks op te zien! ze wisten het niet meer ik heb een second opinon gehad in België en die vonden dat er iets niet goed was met de zenuwen maar wat wisten ze ook niet! grr .. door gestuurd naar een pijnkliniek om pijn te bestrijden maar dat vind niet de oorzaak en daar wil ik vanaf want tot nu nog niet de juiste pijn medicatie.
    de laatste inspuiting heb ik gehad op 3 december in mijn SI gewricht de eerste twee weken zou de pijn verergeren en dat beter worden.
    ik zit nog in die twee weken en word gek van mezelf weet niet hoe ik zitten of liggen moet!
    ik ben nu aangemeld bij het sint Maartens kliniek in Nijmegen en daar hebben ze vorige week weer een nieuwe mri scan gemaakt en de uitslag komt eind deze maand! maar ik heb er al 2 eerder gehad en daar is ook niks in gevonden.
    ik gebruik momenteel 3 tot 4 tramadol 100 per dag en daarnaast nog 2x dicolofinac slaap vaak 3 nachten niet en dan een nacht weer wel door de pijn. ik probeer zoveel mogelijk in beweging te blijven en dingen te ondernemen ondanks doet het zo,n pijn. maar ik ben er wel mijn werk door kwijt geraakt en opnieuw solliciteren is niet echt te doen met die pijn.

    ik hoop dat iemand me kan helpen en een idee heeft wat het kan zijn of misschien herkend!

    ik ben pas 27 jaar en zou zo graag nog een gezin stichten en ben zo bang dat me dat ontnomen word door deze klachten! Help me!

    Groet Miranda

    Reageer
    #2

    Op basis van jouw symptomen is de diagnose eenvoudig gesteld. Maar blijkbaar is het niet eenvoudig de bron van je klachten vast te stellen op beeld. Gezien het ontstaan van je klachten zou je het eerste gaan zoeken op niveau L2 in de ruggewervels. Maar omdat je klachten zich uitbreiden kan er misschien meer aan de hand zijn dan alleen een probleem op L2.
    Is er al zenuw geleidingsonderzoek gedaan door de neuroloog?

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Overwegingen die een neuroloog zal hebben als mogelijke verklaring voor jouw klachten naast de meest voor de hand liggende diagnose van een hernia als gevolg van degeneratie van een tussenwervelschijf zijn een mogelijke een spinale stenose, een spondylolisthese, het piriformis syndroom, en schade of slijtage aan het sacro-illiacale gewricht. Nauwkeurig beoordeling van beeldvormend onderzoek is in principe de basis van de diagnose die bij jouw klachten hoort.
    Ik wens je sterkte.

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6
    Reageer
    #7

    ik heb inderdaad al twee maal een emg onderzoek gehad de eerste in Nederland die werd uitgevoerd om het onderste deel van mijn been waaruit ze dus niks vinden, in België heb ik dat onderzoek nog maal,s gehad waar mijn gehele been werd getest en waaruit ik dus wel degelijk iets aan de zenuwen zou moeten hebben. die hebben mij door gezonden naar de pijnkliniek.
    en mijn huisarts vond een nieuwe second opinion in Nederland toch wel op z,n plaats!
    Maar in Nederland krijg ik dus nu eerst weer een mri die ik onlang,s heb gehad en waar ik weer van op de uitslag zit te wachten! ze kunnen tot nu toe op de mri,s de vorige twee niks zien!
    ik word er een beetje moedeloos van en wil er heel graag van af!

    Reageer
    #8

    Dus je moet nu even de uitslag van de MRI second opninie afwachten. Misschien wil je ons op de hoogte houden als er nieuws is?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    en de dingen die jullie beschrijven
    moet dat niet gewoon uit een mri scan te vinden zijn??

    heel erg bedankt voor het mee denken!

    Reageer
    #10

    Sorry dat ik zo laat reageer !
    maar door de feestdagen is het er niet van gekomen. maar de uitslag van de MRI scan is binnen weer niks gevonden. nu moet ik weer terug naar de arts kan pas eind januari en dan gaat hij kijken wat we verder kunnen doen. ik heb hier in Nederland een emg onderzoek gehad maar toen deden ze alleen maar de onderkant van mijn been.
    in België deden ze mijn hele been waardoor ze er achter kwamen dat mijn been zenuw hoofdzakelijk in mijn bovenbeen niet goed was.

    weet iemand of ik hier kan vragen om een geheel emg onderzoek van de hele been zodat ze misschien het zelfde vinden als in België zodat ik weet wat ik heb of tenminste er misschien iets aan kunnen doen.

    ook heb ik een spuit gehad in mijn si gewricht.
    en dat deed me ongelooflijk veel pijn die arts zei dan zitten we op de juiste plek om dat een zenuw niet geheel plaatselijk verdoofd kan worden. heeft iemand hier ervaring mee of het iets in het si gewricht kan zijn?? of wat dat in kan houden en of het te opereren is??

    ik hoop echt dat ik geholpen kan worden, ik ben 27 jaar en wil zo graag beginnen aan een gezin stichten maar zolang dit niet duidelijk is en ik vol zit met pijnstillers zou dat niet gaan.
    ben zo bang dat die droom in deugen zal vallen als ik niet snel weet wat ik heb en er wat aan kan doen.

    groet miranda

    Reageer
    #11

    Nou ik wist wel dat er veel mensen last van dit probleem hebben maar dat er eigenlijk maar weinig oplossingen zijn begrijp ik niets van . Ook ik heb sinds een jaar echt heel erge last van mijn onderrug en mijn linker en rechterdijbeen . Ben al zeker 5 keer bij verschillende huisartsen geweest en die schrijft alleen maar pijnstillers voor , tramadol en nu zit ik aan de valium . Dit alles is wel een tijdelijke oplossing , maar ben pas 30 en ik hoop toch zeker niet dat ik hier door mee moet leren leven . Ook hebben ze een mri scan gemaakt van me bekken , maar er was niets op te zien . Ik werd doorverwezen naar een fysiotherapeut maar die was zo vaag en eng dat ik daar liever niet meer heen ga . Nou ga ik van de week maar weer naar de huisarts want ik houd het echt niet vol zo . Misschien krijg ik dan weer een soort van therapie . Ik ben in ieder gevak blij dat ik niet alleen sta . Je hebt wel nietys aan deze info maar ben toch blij dat er mensen zijn die me begrijpen . Die artsen weten het ook niet altijd even goed . Nou hoop dat we er ooit vanaf komen , hou me maar op de hoogte . Groetjes .

    Reageer
    #13

    Het verhaal ken ik heel goed. Zelf ben ik in 2000 begonnen met de klachten pijn in de onderrug, en uitstraling naar rechterbeen. Ook therapie, pijnstillers, mri scan.Ook hier kwam weinig uit.Maar de klachten werden erger.Nieuwe pijnstillers, therapie in het ziekenhuis, zo de hele malle molen door. Inmiddels 4 keer naar de pijnpoli geweest,maar zonder resultaat.Zelf had ik het gevoel dat er niet naar me geluisterd werd. Nu eindelijk afgelopen mei ben ik weer door de mri geweest en ik had 1 rugwervel heel broos en 1 was bijna afgeknapt.Ook had ik last van stenose. Nu eind mei ben ik geopereerd en hebben ze mij de onderste wervels vastgezet,en via de bilnaad nog een pin erbij doorgedaan.Ook de zenuwen hebben ze schoongemaakt.Nu is het nog niet goed, dove voet,bil en kuit doof, en nog veel pijn,slecht slapen enz.Weer volop therapie, en pijnstillers.Heus het zal niet bij iedereen hetzelfde zijn, maar ikzelf zou me zo niet weer laten helpen.Ik wens je veel sterkte verder,en hoop voor je dat ze toch weten wat het is.

    Reageer
    #15

    hoi iedereen,

    ik heb al zeker z'n vijf jaar last van me onderrug(bil) met wat door toe lijd krachtverlies en pijn in me rechteronderbeen soms heb ik het ook links en soms is het zo erg dat ik niet weet hoe ik moet gaan liggen of opstaan. volgens mijn huisarts moet ik er maar mee leren leven omdat het volgens hem gronisch is. hell no dat ik me daar bij nee leg! ik ben pas 23 en wil nog wel beetje mijn lichaam pijn vrij hebben. ik heb een mri scan gehad en daarop konden ze niks zien. ik heb fysio gehad en ook een manuele therapeut bezocht zonder resultaat. ik zelf kijrg de indruk dat ze het zelf allemaal niet meer weten en dan zeggen je moet er mee leren leven! de pijn bij mij kon soms maanden weg zijn maar soms ook maanden blijven hangen

    heeft iemand hier een idee of de zelfde ervaring
    wat heeft u gedaan.

    Reageer
Reageer op: pijn onderrug met uitstraling rechter been


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief