prolactine gehalte te hoog

  • #1

    Hallo,

    Al vele jaren heb ik een te hoog prolactine gehalte. Heb daarvoor parlodel en dostinex geslikt.
    Inmiddels heb ik 2 heerlijke kinderen. Maar mijn prolactine gehalte is nog steeds te hoog. De bovengenoemde medicijnen slik ik niet meer omdat ik ze niet verdraag. Bij de laatste controle waren de waardes +/- 5000.(Ook heb ik een adenoom bij m'n hypofyse.) Dus veeel te hoog Nu heb ik sinds kort een enorm gejaagd en onrust gevoel. Wordt er gewoon bang van.
    Het is alsof m'n keel wordt dichtgeknepen en zuurstoftoevoer naar de hersenen wordt verminderd. Kan dit temaken hebben met m'n hyposfyse. Zal dat invloed op elkaar hebben???

    Reageer
    #2

    Ja, dat staat direct met elkaar in verband. Tenminste, er bestaat een directe relatie. Of dit bij u het geval is kan uw huisarts samen met u bepalen.

    De hypofyse maakt verschillende hormonen aan. Thyroïdstimulerend hormoon of TSH is een hormoon dat geproduceerd wordt door de voorkwab van de hypofyse (de adeno-hypofyse). Het stimuleert de schildklier (thyroïd) tot productie van de schildklierhormonen T4 en T3, welke essentieel zijn voor normale groei en ontwikkeling en effecten hebben op het metabolisme. Symptomen van een teveel aan schildklierhormonen geven precies de klachten die u heeft.

    Ga naar uw huisarts, en leg uw bevindingen aan hem of haar voor. Mogelijk is er een wijziging in het adenoom opgetreden.

    Reageer
    #3

    Hallo,
    Sinds 2,5jaar ben ik er ook achter dat ik een te hoog prolactine gehalte heb. Sindsdien slik ik Dostinex, 2x per week. Het eerste halfjaar heb ik me ontzettend beroerd gevoeld. Maar nu gaat het goed met me. En om terug te komen op het "gejaagd gevoel" in je lichaam; dat heb ik voor die tijd ook gehad. Nu met de medicijnen voel ik me een stuk rustiger. Dus het zal mij niet verbazen dat het daar inderdaad aan ligt.
    Kan iemand mij informeren hoe het met kinderen krijgen gaat. Ik heb het idee dat nu pas mijn menstruatie regelmatiger word/ mijn lichaam weer zichzelf wordt. En ik heb een kinderwens maar twijfel daarover met de angst dat de hormonen dan helemaal van slag raken en dat ik dan nog verder van huis ben.

    Reageer
    #4

    Zwangere vrouwen hebben altijd een hoog prolactine voor de moedermelk. Tijdens de zwangerschap kan het prolactine wel 10 tot 20 keer het normale niveau bereiken.

    Na de geboorte blijft het prolactine nog hoog zolang u borstvoeding geeft. Bij vrouwen die geen borstvoeding geven, daalt het prolactine niveau in principe weer snel naar normaalwaarden.

    Prolactine schommelt gedurende de dag. De hoogste waarden treden op tijdens de slaap en kort na het waken. Prolactine stijgt ook bij fysieke of emotionele stress.

    Reageer
    #5

    Hallo

    Ik heb al 21 jaar last van een te hoog prolactinegehalte ik heb eerst 11 jaar parlodel geslikt en ben toen over gegaan naar dostinex omdat ik erg ziek werd van de parlodel
    ik heb nu 3 kinderen en tijdens de zwangerschappen mocht ik de dostinex niet slikken maar dat ging allemaal prima nu slik ik geen medicijnen meer ben nooit ongestelt maar ik slik nu wel een antidepressiva ik mocht ook geen borstvoeding geven gr gea

    Reageer
    #7

    Dag Gea, wat een hoeveelheid medicijnen heb je al moeten slikken. Ik heb een ademcursus gevolgd met zeer effectieve en plezierige ademtechnieken. Ze werken erg goed tegen depressiviteit. Gaven me direct meer energie en positiviteit. Echt een kado voor je lichaam en jezelf. Groet, Robert

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Ik had ook een te hoog prolactine gehalte. Hoog, maar niet zo extreem als jij. Ik heb een MRI gehad en daaruit bleek dat er een tumor bij mij hypofyse zat. Ik ben hier inmiddels aan geopereerd. Ik raad je aan om ook eens een MRI aan te vragen. Als de tumor (prolactinoom) te groot is, hebben medicijnen geen zin en word je daar alleen maar ziek van. Succes.

    Groetjes Lizzy

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een prolactinoom is een goedaardig gezwel in de hypofyse. Het is de meest voorkomende vorm van een hormoonproducerende hypofysetumor. De symptomen van een prolactinoom worden veroorzaakt door te veel prolactine in het bloed, of doordat het gezwel druk uitoefent op zijn omgeving. De symptomen zijn afhankelijk van de grootte van het gezwel en het geslacht van de patiënt.

    Reageer
    #10

    Hoi,
    Ik ben net gebeld door mijn gynecoloog dat mijn prolactine ook te hoog is. Nu heb ik al 3 kinderen, dus dat is niet het probleem.
    Vermoeidheid is oa. een grote boosdoener.
    Ik krijg binnenkort een Ct-scan omdat MRI bij niet mogelijk is vanwege mijn pacemaker.
    Ik hoop iig dat het geen tumor is!

    Reageer
    #11

    Hoi Marjoleine, laat je weten wat de uitslag is?

    Reageer
    #12

    Hoi allemaal,

    Zelf heb ik ook een te hoog prolactine gehalte wat veroorzaakt wordt door een hypofyse tumor (deze is in bijna alle gevallen goedaardig)
    Ik schrik enorm van sommige bovenstaande reacties dat ze geen medicijnen slikken om dit tegen te gaan.
    Mocht er wel een tumor zitten dan kan deze grote schade veroorzaken
    bv aan de ogen als deze groeit
    Dus voor bovenstaande mensen ga aub naar een dokter en laat dit onderzoeken.

    @Marjolein: weet je inmiddels al wat de oorzaak is van je te hoge prolactinegehalte?
    wens je in ieder geval veel sterkte

    Groetjes Liesje

    Reageer
    #13

    Afhankelijk van de oorzaak van het verhoogde prolactine gehalte in het bloed wordt een behandeling vastgesteld. Een hypofyse adenoom is een van de mogelijke oorzaken. Er zijn oorzaken die geen gevaar opleveren voor de oogzenuw.

    Reageer
    #14

    Hallo allemaal!

    Ik heb nu al 2 jaar een prolactinoom. Een micro prolactinoom gelukkig.
    Sta onder behandeling met Sostilar. Heb niet veel last van de bijwerkingen
    behalve lage bloeddruk en acné. Heb ook hypothyroidie, wat wrs in verband staat
    met slechte werking van hypofyse.

    ik vroeg me af of jullie ook klachten hebben als:
    -moe
    -neerslachtig (met periodes, soms echt depri!!!)
    - maag-darm last/pijn
    - druk op hoofd

    Met sostilar gaat alles beter maar ik voel me toch nog niet zoals vroeger...Hoop dat het ooit terugkomt.

    Liefs en sterkte

    Reageer
    #15

    Wat ik alleen wil zeggen dat er heel voorzichtig moet worden omgegaan met parlodel en dostinex.
    Dit in combinatie met het gebruik van lithium.
    Het was bij mij bijna fataal.
    Ik beluister een veel te gemakkelijke toon in het slikken van deze medicijnen.
    Natuurlijk is het vaak nodig maar alleen met goede begeleiding!!

    Reageer
Reageer op: prolactine gehalte te hoog


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief