Trillen door heel mijn lichaam, vermoeide benen

 • #1

  Hoi,

  Ik ben een man van 40 jaar en heb al sinds 4 maanden last van een trillend lichaam. Ik merkte het als eerste aan mijn oren, die begonnen (vooral 's nachts) te ploppen. Als ik mijn vingers in mijn oren doe, voel ik dat het heel erg trilt van binnen. Ik heb al 15 jaar last van (zware) tinnitus i.v.m lawaaischade dus ik dacht dat mijn tinnitus in de overdrive was geraakt en dit een extra symptoom was dat erbij kwam. Echter, snel daarna begonnen mijn armen en benen ook te trillen.

  Het trillen van de armen was me al bekend vanwege RSI klachten die ik al 4 jaar aan mijn rechterarm heb vanwege computerwerk. Daardoor had ik vaak last van een trillende rechterarm, nu heb ik dat dus door heel mijn lichaam.

  Sinds een week of 4/5 heb ik ook erg last van vermoeide benen, ze zijn er niet voor uit te branden. Lopen is zwaar, kost veel moeite en het trillen neemt daarna ook flink toe (overigens bij alle lichaamsactiviteiten is dat zo). Ook wanneer ik in slaap val wordt het trillen direct erger en ik word meerdere malen per nacht wakker waarbij mijn lichaam ernstig trilt en mijn oren heel erg ploppen.

  Paar keer al naar de huisarts geweest en die gooit het op stress. Zelf heb ik niet het idee dat ik veel stress ervaar. Neuroloog ben ik geweest waar ook geen lichamelijke problemen uit kwam.

  Ik ben een beetje ten einde raad omdat de situatie eigenlijk steeds maar verslechtert ondanks dat ik veel meer rust neem en veel minder werk (ben ondernemer).

  Wie kan me helpen?

  S

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Hoi John,

  Score van 40.

  Reageer
  #4

  op het randje... Maar geen overtuigende score.
  Stress kan een oorzaak zijn. Doe ook eens onderstaande test, al is het maar om het te kunnen uitsluiten
  https://www.psyned.nl/view/test/detail/3

  Reageer
  #5

  Volgens de test heb ik geen burn-out. Veel vragen gaan over het werk en ik vind het werk wat ik doe fantastisch. Baal er alleen van dat ik rustiger aan moet doen op het moment.

  Reageer
  #6

  Is er ook een bloedonderzoek gedaan waarbij naar je vitamines is gekomen

  Reageer
  #7

  Ja, ook gedaan. Niets raars te zien, zelfs urinetest gedaan omdat mijn urinetesters nitriet aangaven in de urine (en nog steeds). Bij de dokter werd er echter negatief getest.

  Bedankt voor de hulp al zover overigens!

  Reageer
  #8

  Je hebt ook nooit een tekenbeet gehad? Ook niet in de tropen geweest?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik kom wel heel veel in de bossen en twee keer een teek gehad (dat ik weet). Eerste keer een anti biotica kuur gekregen, de 2e keer had hij nog niet gebeten. Ik sluit niet uit dat ik meer tekenbeten heb gehad.

  Meer mensen hebben gezegd dat ik Lyme moest bekijken, maar kon me niet supergoed vinden in de symptomen. Geen griepachtige verschijnselen, geen vermoeidheid (behalve in de benen). Maar goed, ik heb ook gelezen dat de symptomen breed gedragen worden dus, ik kan het ook niet 100% uitsluiten.

  Niet in de tropen geweest in de laatste jaren. Egypte was mijn laatste vakantie in oktober vorig jaar.

  Reageer
  #10

  Laat je dan toch maar eens testen op lyme.. Vraag ook om en test voor IgM, IgG en IgE en IgA

  Reageer
  #11

  Ok, dat zal ik doen. Voel me wel een beetje bezwaard om wéér bij de dokter aan te kloppen , maar het is nou eenmaal zo.

  Wat ik wel nog even wil meegeven, in zoverre dat kan helpen bij een diagnose, is dat ik het trillen kan beïnvloeden met mijn ademhaling. Vannacht ben ik enkele keren wakker geworden met hele snelle ploppende oren en zware trillingen, maar als ik dan 5-10 keer ademhaal, neemt het trillen met 70-80% af. Wellicht is dat nog informatie die kan hulpvol is.

  Zoals gezegd is het trillen 's nachts altijd veel heftiger vanaf het moment dat ik in slaap val.

  Reageer
  #12

  "maar als ik dan 5-10 keer ademhaal, neemt het trillen met 70-80% af. " Dit klinkt toch verdacht naar hyperventilatie

  Reageer
  #13

  Het is wel eens eerder genoemd naar aanleiding van deze klachten, dus ik sluit het zeer zeker niet uit. Ik heb ook wel eens geteld hoe mijn normale ademhaling is en die ligt ergens tussen de 15 en 18 keer per minuut. In slaap (mijn vriendin laten tellen) ongeveer 14-15 keer.

  Maar dat zou ook het constant getril kunnen verklaren dan?

  Reageer
  #14

  Als je een chronische vorm van hyperventilatie zou hebben, zou dat inderdaad kunnen

  Reageer
  #15

  Omdat deze conclusie al eerder voor mij gemaakt werd, ben ik toen gaan trainen met de hyperven app. De meeste gebruikers geven aan dat zij slechts heel kort hun adem in kunnen houden terwijl ik met gemak 90 seconden of meer doe. Ik merk ondanks 5/6 weken de app te gebruiken ook nog geheel geen vooruitgang.

  Kan het ook zijn dat ik geen chronische hyperventilatie heb, maar dat het toch echt stress gerelateerd is? En dan ook al 5 maanden lang met alleen maar achteruitgang terwijl ik zelf absoluut niet het gevoel heb dat ik stress heb?

  Ik heb wel veel gewerkt in het verleden, jarenlang dagen van 14/15 uur per dag achter de computer gemaakt, maar altijd met heel veel zin.

  Reageer
Reageer op: Trillen door heel mijn lichaam, vermoeide benen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief