Hersenaandoening epilepsie

  • #1

    Goedenavond mijn vrouw van 24 heeft sinds dat ze zwanger was van onze oudste zoon nu 3 jaar, men zegt epilepsie ontwikkeld het begon absansces maar wel gewoon spierspanning kan zittend en staan zijn maar je bereikt haar dan gewoon niet. 1 keer een epileptische aanval in bed snachts daarna alleen maar absansces dat ze maar even afwezig is dus de diagnose epilepsie gekregen maar er werd gezegd dat epilepsie niet hormonaal en stress gerelateerd is nu wil het gekke geval dat ze na de bevalling van onze oudste er een tijdje van af was en medicijnen voorgeschreven gekregen toen onze oudste rond de 1 1,5 was kreeg ze weer aanvallen en is de medicatie opgehoogd. Dat ging weer een tijdje goed tot ze zwanger was van onze 2e( 4maand oud) en ze weer die aanvallen/absansces kreeg. Nu 4 maand na de Bevalling van de 2e zijn ze heftiger dan ooit terug en heeft ze ook vaak schokken s'avonds in bed dat haar armen de hele tijd schokken en vrij vaak op een dag aanvallen en nu heftiger ze heeft ook een drukkend gevoel op haar hoofd erbij en weet soms niet de juiste tekst meer te typen Of is gewoon even afwezig en last van concentratie. Soms zijn er 10op een dag soms zijn ze 2 week weg. (Ze is met een vacuümpomp op haar fontanel geplaast ter wereld gebracht). Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Je zou je kunnen afvragen of het wel echt epileptische aanvallen zijn.
    "epileptische " aanvallen komen niet altijd door epilepsie. Psychische spanningen kunnen ook aanvallen veroorzaken die op epilepsie lijken. Deze aanvallen heten Psychogene Niet-Epileptische Aanvallen (PNEA; in het Engels PNES). Psychogeen wil zeggen: door psychische factoren.
    Ze worden ook wel spanningsaanvallen of Psychogene Pseudo-Epileptische Aanvallen (PPEA) genoemd.

    Reageer
    #3

    En is daar medicatie of iets voor? Maar ze heeft het meestal als ze geen stress heeft en ze worden heftiger.

    Reageer
    #5

    Hi,

    Ik zou naar de huisarts gaan en vragen om een doorverwijzing naar de psycholoog. ik heb dus een soortgelijk iets gehad toen ik voor een lange periode achteraan erg veel stress had. Misschien heeft zij tijdens de zwangerschap (of de periode daarvoor of daarna) wel erg veel stress gehad maar had jij dit niet door, of heeft zij dit nooit tegen je verteld. In elk geval een vervelende situatie waarvoor een oplossing moet komen!

    Reageer
    #6

    Epileptische aanvallen kunnen wel degelijk samenhangen met hormonale veranderingen, zo is mijn persoonlijke ervaring. Mijn aanvallen nemen enorm af sinds ik in de menopauze zit.   Praat met je huisarts. Zorg dat je in gesprek kan met een gynaecoloog.

    Reageer
Reageer op: Hersenaandoening epilepsie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief