vermoeid, moeite met concentreren en helder nadenken

 • #1

  Ik heb al een lange tijd van een hoop klachten en ik hoop echt dat iemand mij wat verder zou kunnen helpen:
  De voornaamste is vermoeidheid. Het lijkt niet veel uit te maken of ik 10 uur of 8 uur slaap ik voel me altijd vermoeid, ik heb ook altijd wallen onder mijn ogen. Sommige dagen heb ik opeens veel energie maar dat duurt meestal niet lang.
  Daarnaast heb ik heel vaak moeite met helder nadenken (waarschijnlijk door de vermoeidheid). Ik merk dat ik hele stomme fouten maak die ik, als ik me normaal voel, nooit zou maken. Concentreren is ook heel lastig. En ik merk dat mijn geheugen niet zo goed lijkt te werken als normaal, ik vergeet namelijk vaak dingen terwijl dat best abnormaal is voor mijn doen.
  Als ik opsta wordt het vaak zwart voor mijn ogen en ik voel me door de dag vaak duizelig en als ik bijvoorbeeld om me heen kijk lijkt alles op een manier vertraagd binnen te komen.
  Afgelopen zomer werd duidelijk dat ik waarschijnlijk prikkelbare darm syndroom heb en probeer me zo goed mogelijk aan mijn dieet te houden maar heb alsnog vaak klachten ervan
  Ik ben al vaker naar de huisarts hiervoor geweest en heb een hoop bloedtesten laten doen en er is niks uitgekomen dus ik ben echt radeloos.
  Overige klachten zijn: koude handen en voeten, roos in haar, verlegen en teruggetrokken zijn, laag zelfvertrouwen, slecht tegen stress kunnen, slaapproblemen, afwisselend veel en weinig honger, regelmatig aften, veel honger en dorst, kleine gele ringen om ogen, vaak koud hebben, makkelijk geïrriteerd zijn.
  Er zijn weken dat ik me redelijk goed voel maar daarna volgen snel deze klachten weer.

  Het is geen vitamine B12 tekort en de schildklier waarden waren ook goed.

  Ik hoop dat iemand mij wat advies kan geven.

  Reactie
  #2

  Hoe oud ben je?
  doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/depressietest/

  Reactie
  #3

  Ik ben 19. Heb de test gedaan en er kwam Hoog als uitslag uit. Ik heb zelf nog steeds het idee dat ik me psychologisch minder voel doordat er lichamelijk iets aan de hand zou zijn. Maar er zijn al een hoop testen gedaan dus misschien is het iets psychologisch.

  Reactie
  #4

  Je klachten passen wel bin een depressie of een burn-out. Bespreek het met je huisarts

  Reactie
  #5

  Hi,

  Jeetje wat is dit ... zeg!

  Ik denk inderdaad dat het een depressie of burn-out zou kunnen zijn! naar de huisarts gaan is dus sowieso verstandig.

  Doe je momenteel aan sport? je zou bijvoorbeeld een keer of 3 per week kunnen gaan sporten (cardio , uithoudingsvermogen) en daarnaast zou ik visolie nemen want dit helpt vaak ook erg goed.

  ik heb geen idee of je nog studeert, maar mocht dit het geval zijn zou ik dit even bespreken met je mentor zodat zij jou mogelijk kunnen ondersteunen waar nodig.

  Groetjes

   

   

  Reactie
  #6

  Ik sport ongeveer 1x per week en voor de rest fietsen naar school etc. Maar ik zal proberen om wat vaker te gaan.

  Heb het nog niet echt gemeld aan mijn mentor omdat ik er al een beetje aan gewend ben denk ik. Maar als het erger wordt zal ik het wel laten weten.

  Ik heb nog een afspraak staan met de huisarts en dan ga ik denk ik vragen om een gesprek met een psycholoog. Misschien dat ik zo verder kom.

  In ieder geval bedankt!

  Reactie
  #7

  Hi,

  Ik zou proberen om een keer of 3 in de week te gaan! ondanks dat het voor je gevoel niet uitmaakt of je 8 of 10 uur per nacht slaapt zou ik proberen om in ieder geval minimaal 8 uur slaap aan te houden.

  De psycholoog kan je vast verder helpen, dan kunnen jullie gaan werken aan de problemen.

  Met betrekking tot je studie zou ik overwegen om het nu al te melden gezien het feit dat het je leven beperkt en je er (bijna) iedere dag last van hebt. als je te lang wacht en het al aantoonbaar effect heet op je cijers ed. dan is het misschien al te laat...

  Ik hoop in ieder geval dat je hier wat aan hebt en wens jou erg veel succes!

  Groetjes

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Reactie
  #8

  Ik zou denken aan de rol van je voedingspatroon, darmflora, eventueel  candida, tekorten aan voedingsstoffen, ontregelde hormonen enz. Bloedonderzoek zegt weinig over tekorten. Een complementair genezer zou je advies kunnen geven en dingen voor je uittesten. Zelf bij iemand geweest, die uittestte dat ik een bepaald middel voor mijn bijnieren nodig had. Belangrijk is altijd om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Beter dus ook geen stapels brood.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: vermoeid, moeite met concentreren en helder nadenken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief