Zijn dit symptomen van

  • #1

    Hallo Tandor,

    Ik heb soms periodes last van hypochondrie. Laatste jaren ging het goed maar onlangs wat stress gehad en last van mijn linkerarm en een slap gevoel gekregen hierin. Het voelt steeds ook of ik dingen uit mijn handen laat vallen maar gebeurt eigenlijk zelden maar nu heb ik ook dat mijn nek stijf voelt en moeite met kauwen. Kunnen dit tekenen zijn van als? Ik weet hier wat vanaf en raak opeens in paniek. Beide klachten heb ik nu enkele maanden. Bij als raak je tocht echt alle kracht kwijt en gaat t daarna pas door naar de volgende spier? Of zouden mijn spieren in de keel tegelijk met mijn arm spier aangetast kunnen worden?

    Reageer
    #2

    Dat heeft met ALS nietes te maken, maar eerder met stress en angst

    Reageer
    #3

    Dankje Tandor, jaren geleden heb ik hier angst voor gehad door vage klachten en nu kwam dit weer opzetten. Zou je het met krachtverlies ook zeker weten? Nu voelt het zo in mijn linkerarm of eigenlijk in mijn hand dat ik hier minder controle over heb en ik ben ook wat onhandig. Een wat onvast gevoel zeg maar. Het voelt als krachtverlies maar kan een kopje vast houden.  In combi met zware vermoeidheid en het rare mond gevoel kreeg ik het idee dat m’n spieren een voor een aangetast raken. Niet logisch he?

    Reageer
    #4

    Dat is inderdaad niet logisch. Het is toch vooral angst

    Reageer
    #5

    hoi Tandor,

    nog een vraag. Ik heb nachts steeds een drukkend gevoel op mijn ribbenkast en moeite met ademhalen. Hoort dit ook bij angst? Ik ben gelijk bang voor mijn ademhalingsspieren. Dat zou toch ook niet zo snel kunnen toch bij deze ziekte (dat ik daar nu al last van krijg zonder eerst uitval)?

    Reageer
    #6

    hoi paniek ik weet ook nooit wat bij a l s hoort

    ben je al bij een neuroloog geweest

    ik wel reflexen waren goed in benen maar of dit onderzoek voeldoende is weet ik ook niet

    heb veel last van spiertrekkingen tintelende voeten continu en pijn in de maag

    pijn  in onderrug  enz ben er ook doodsbang van weet iemand hier het antwoord

     

    Reageer
    #7

    dat komt door hyperventileren.

    Reageer
    #8

    Wil over je angsten praten? Advies of gewoon een vertrouwelijk gesprek? Of hulp op het moment dat je een paniekaanval hebt?

    Vraag dan om meer info en stuur een mailtje naar:

    [email protected]

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dankje Tandor!

    ja, ik moet hier iets mee ...op het moment zo angstig voor alles wat ik voel.

    Dat wat ik omschreef (drukkend gevoel borstkas en adem tekort) is echt hyperventilatie en niks met mijn ademhalingsspieren? Dat zou dan toch ook echt niet kunnen al (bij deze ziekte)?

    Reageer
    #10

    dat is toch echt hyperventilatie hoor

    Reageer
    #11

    oke, Dankje.

    Ik heb ook last van extreme vermoeidheid. Na een nacht van 10 uur nog heel moe en zo’ n zwaar gevoel in mijn lichaam. Of mijn spieren ook niet willen mbewegen, alles heel moeizaam. Het moe zijn heb ik vaker maar dit is extreme, het lukt bijna niet. Ik vind het ook eng. Ook het gevoel alsof al mijn spieren strak staan. Hoort dit erbij?

    Reageer
    #12

    Dat kan heel goed

    Reageer
    #13

    Hoi Tandor,

    Zou ik jou nog maals om advies mogen vragen.

    Ik merk dat ik angstig blijf voor als.

    Wat ik vergeten aan te geven was dat ik ook meer last heb van speeksel. Ik merk dit doordat ik het steeds aan het wegvegen ben uit mijn mondhoeken. Ik ha dhierop gegoogled en kom gelijk op als uit.

    Mijn klachten dus

    sibnds een jaar last van linkeronderarm (stijf, lijkt minder kracht in te zitten, laat dingen vallen.  En ook sinds een jaar spiersamentrekkingen maar niet elke dag en willekeurige plekken.

    nek is stijf en moeite met kauwen sinds circa 3 maanden

    en last van meer speeksel en eten blijft wat meer hangen (moeite met slikken??)...sinds een aantal weken.

    Zou dit kunnen? ik ga ook een afspraak maken met de dokter want ik merk dat ik echt geruststelling nodig heb (blijf er over piekeren) maar voor mijn gevoel krijg ik langzaamaan meer klachten die erbij horen...

    Ik ben 37 jaar oud trouwens...

    Dankjewel alvast

    Reageer
    #14

    Het zullen toch angst/spanningsklachten zijn

    Reageer
    #15

    Hoi Tandor, kan je me uitleggen waarom het niet waarschijnlijk is dat het die ziekte zou zijn? Ergens weet ik dat het angst is(tenminste dat voel ik ook) maar waar ik last van heb komt dan wel weer overeen wat ik ervan weet/lees. Wil je het me uitleggen.

    Zouden deze klachten niet zo snel in een keer uitten? Dat denk ik zelf dan...

    Reageer
Reageer op: Zijn dit symptomen van


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief