Wat is dit?

 • #1

  Hallo,

  Ik weet niet of dit bij “hersenen en zenuwen” hoort maar ik zet het toch even hierbij. Ik loop al 2jaar met klachten rond die vooral spier/zenuw gerelateerd zijn.
  Veel last van spierpijn/stijfheid (overal maar wisselt steeds van plek) spiertrekkingen, kippenvel over het hoofd (ook van spieren) en instabiel gevoel. Eerder had ik ook last van tintelingen, verhoogde temperatuur, zweten en dan weer koud en gevoelloze plekken en Ik ben zowel bij een reumatoloog als een neuroloog geweest. Hier is niks uit gekomen. De neuroloog heeft ook uitgebreid bloedonderzoek gedaan en hier kwam ook niks uit. De tintelingen, t zweten en gevoelloze plekken zijn eigenlijk al lange tijd weg ( bijna 1 jaar). Ik heb nu nog veel last van de spierpijn die steeds wisselt maar wel dagelijks last en de spiertrekkingen zijn sinds de laatste 6 weken. De reumatoloog heeft wel hypermobiliteit vast gesteld dus het instabiele gevoel zal wel daardoor komen maar ik vraag me af of iemand dit herkent en soms vraag ik me af of dit misschien door chronisch hyperventilatie komt. Maar kunnen sommige klachten dan weer verdwijnen en andere juist blijven (spierpijn)? Ik probeer er niet teveel mee bezig te zijn (de pijn is licht en mee te leven) maar doordat er niet echt een oorzaak is gevonden blijft het door mijn hoofd spoken... ik heb de hyperventilatie test gedaan en de score is net aan...tja is het dit dan?
  Bedankt alvast:)

  Reactie
  #2

  Chronische hyperventilatie is zeker mogelijk. De klachten passen er wel bij.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor je reactie

  Heb jij een idee hoe ik hier zekerheid over kan krijgen? en wat ik er dan aan kan doen. Ik heb het namelijk niet in de gaten dat ik verkeerd zou ademen.

  Reactie
  #4

  En kan de spierpijn al zolang aanhouden? Het wisselt wel geregeld van plek of een paar weken aan de linker kant en dan weer een paar weken meer rechts of alleen mijn armen. Ik heb ook al lange tijd fysio maar waar ik soms denk dat oefeningen werken kunnen er toch weer klachten zijn (ondanks dat ik de oefeningen trouw doe). Ik krijg er dus geen grip op. Andere klachten zoals het zweten en de tintelingen zijn weer helemaal verdwenen. Past dat bij hyperventilatie?

  Reactie
  #5

  Je hoeft ook niet perse verkeerd te ademen. Je kunt naar een fysiotherapeut gaan voor ademhalingsoefeningen

  Reactie
  #6

  ja, ik loop al een tijd bij de fysio (1,5 jaar) vanwege de spierklachten en heb eerder ook ademhalings- en ontspanningsoefeningen gekregen maar dat heeft geen verschil gemaakt. Zijn er veel verschillende oefeningen? Ik heb toen ook wel meegekregen dat ik er niet teveel op moet letten omdat dit ook averecht zou werken maarja stiekem ben ik dat nu wel omdat ik vermoed dat ik dat dus doe.

  Als ik niet verkeerd adem bedoel je dan dat ik te vaak zou ademen? Ik betrap mezelf erop dat ik vaak m’n adem inhou en op andere momenten juist naar adem snak. Maar als ik er dan bewust van ben ga ik weer ‘gewoon’ ademen.

  Bedankt voor het meedenken!

  Reactie
  #7

  "Ik betrap mezelf erop dat ik vaak m’n adem inhou en op andere momenten juist naar adem snak."
  Dat zijn de momenten dat je dus hyperventileert...

  Reactie
  #8

  ja, dat dacht ik ook...alleen hoe ben ik dat nou voor? Want als ik me er bewust van ben is het al gebeurt.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Daar zijn dus de ontspanningsoefeningen en de ademhalingsoefeningen voor

  Reactie
  #10

  Hypermobiliteit kan te maken hebben met HPU; een stofwisselingsziekte, die ook kan leiden tot andere klachten en deels te maken heeft met tekorten aan voedingsstoffen, zoals mangaan. Een complementair genezer kan je meer vertellen.

  Reactie
  #11

  tandor, ik word in de ochtend geregeld moe wakker met een droge mond en lichte druk op mijn borst. Ook dan het gevoel lucht tekort te komen. Hoort dit er ook bij? Ik ga weer starten met de oefeningen....dankje!

  Reactie
  #12

  Dat hoort er inderdaad ook bij

  Reactie
Reageer op: Wat is dit?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief