Lichamelijke klachten

  • #1

    Hallo Tandor,
    Graag een vraag jou. Ik heb sinds een aantal weken een trekkerig gevoel in mijn spieren (armen, handen, voeten, benen, nek, hoofd) en nu ook in mijn kaakspieren. alsof ik de coördinatie met eten ook kwijt ben en het voelt moeizaam met praten, een heel naar gevoel. Ik heb een stressvolle tijd achter de rug maar ik heb dit nooit eerder gehad. Ik ben gaan Googlen (na klachten van mond) en sindsdien bang voor ALS. Wat denk jij?

    Reageer
    #2

    kan dit zo tot uiting komen? Ik ga ook naar de huisarts maar opeens slaat de angst zeer toe. Ik heb eens eerder wat gepost hier en toen was ik blij met jou antwoord. Bij voorbaat dank.

    Reageer
    #3

    Hoi Marloes,

    Ik mag dan geen Tandor zijn, ik herken je klachten wel! Sterker nog, ze zijn precies hetzelfde. Ook ik ga/ging door een stressvolle periode. De klachten die je beschrijft heb ik ook allemaal. Alleen die klachten met mijn kaken/mond heb ik slechts af en toe.

    Ik ben ook (eerder al) gediagnostiseerd met een angststoornis. Bij mij begon het trouwens ook allemaal met googelen, omdat ik last had van een trillend ooglid. Daarna opeens overal spiertrekkingen, spierpijn en kleine krampen. Overbodig om te zeggen: ook ik was, en ben af en toe nog steeds bang voor ALS.

    Misschien is het, terwijl je op Tandor wacht, fijn om te horen dat je niet de enige bent!

    Sterkte,

    Hessler

    Reageer
    #4

    Zeker! Dankjewel voor je reactie Hessler. Hoelang heb jij al last van je klachten en ben je hiermee naar de huisarts geweest? Weet je wat het is?:)  Bij mij zijn de ‘mond’ klachten vrij recent en die vind ik nu ook echt niet fijn. Heb jij dan ook dat praten een soort moeilijk gaat? T lijkt ook een soort drukkend gevoel te zijn bij mijn bovenlip(tegen m’n neus aan). Gewoon heel raar. Toevallig heb ik onlangs nog bloed geprikt en dat was goed(was op vitamines en ontstekingswaarde)

    Reageer
    #5

    Hoi Marloes,

    Ja, ik ben naar de huisarts geweest. En ja, ik weet ook wat het is. Combinatie van stess (pittig werk, mindere thuissituatie en verhuizing) en een angststoornis. Nou betreft de angststoornis hypochondrie, dus ik durf deze diagnose van mijn huisarts soms niet zo goed te geloven.

    Als ik alles bij elkaar op tel, kom ik toch op de conclusie dat het ontelbare keren waarschijnlijker is dat stress en angst de oorzaak zijn, dan een ernstige en bovendien zeldzame ziekte.

    Reageer
    #6

    Dat van het lastige praten herken ik ook, net alsof ik dronken ben of dat mijn mond stijf is. Echter komt dit bij mij door chronische hyperventilatie.

    Reageer
    #7

    Ik enk toch eerder dat het stress gerelateerde klachten zijn.
    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #8

    Dankje Tandor!

    Ja ik heb de test gedaan en dat kwam er inderdaad uit. Ik zat op 60 punten. Zal daar ook dat trekkerig gevoel vanuit al mijn spieren komen (voelt alsof ze te kort zijn), had al wel het idee dat het met te gespannen houding te maken had.

     

    Ja, Hessler wat je zegt het klinkt veel logischer dat het met spanning te maken heeft als met een zeldzame ziekte maar toen ik google kwam spanning met mijn ‘mond’ klachten niet zo naar voren nu zie ik het wel in de lijst met chronische hyperventilatie staan. Het andere kwam er wel uit en daar is dan toch even de paniek. Volgens mij heb je in armen en benen dan wel echt krachtverlies en dat heb ik niet (hoewel het wel voelt datvze slapper zijn) maar dat met mijn mond kon ik even niet plaatsen. Hoe kwam jij erachter dat het hyperventilatie is? Los van de test op deze site.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb een soortgelijke, maar meer uitgebreide test gedaan bij de fysiotherapeut. Ook hierin scoorde ik erg hoog.

    Reageer
    #10

    Ik ben een man van 32 sinds een aantal maanden heb ik last van vervelende vage neurologische klachten waarvan een aantal wel zijn afgenomen. De klachten zijn begonnen na een week van slaapproblemen/inslaap problemen. In deze week heb ik een angst ontwikkeld voor het niet in slaap kunnen vallen;

    - Spierschokken, alleen bij het slapen gaan/in bed liggen met de ogen dicht. Ledematen en soms gehele lichaam wat kort schokt. Dit is wel minder geworden.

    - Spiertrekkingen hele lichaam, dit is wel veel minder geworden.

    - Soms borrelige/trillende spieren in de bovenbenen, niet met het oog te zien.

    - Prikkeling/schok door het hoofd. Je bent dan gelijk weer klaar wakker. Niet iedere dag heb ik hier last van.

    - Automatisch slikken, alleen bij het wakker worden of als ik zenuwachtig ben. Kan gewoon goed eten en slikken.

    - Een paar keer per last van speldprikjes, in het hele lichaam.

    Ik heb geen krachtverlies en sport gewoon 3 keer per week. Wel heb ik vorig jaar het een paniekaanval gehad. Maar hier verder geen aandacht aan geschonken.

    Ik heb een heftig jaar achter de rug, overlijden dierbare, nauwelijks de tijd genomen om verlies te verwerken, komst van een kindje, baan met de nodige druk, bijna dagelijks in de file gestaan.

    Ik ben met deze klachten bij de HA geweest die geeft aan dat het door stress komt. Twee keer bij de neuroloog geweest en 2 keer een neurologisch onderzoek gehad. Testen gehad of er sprake is krachtverlies of het gevoel goed is etc. De neuroloog geeft aan dat hier geen afwijkingen te zien zijn. En wil geen verder onderzoek verrichten.  De neuroloog geeft aan dat angst en stress deze klachten bij mij veroorzaken.

    Ik ben erg bang en leef al maanden met het idee dat het toch een ernstige ziekte is en ben moeilijk gerust te stellen.

    Zijn er meer mensen met dit soort klachten? Ik start binnenkort met een behandeling voor SOLK klachten.

     

     

    Reageer
    #11

    Oke, Dankje!

    Vandaag toch flink veel last ervan. We hadden bezoek en dan voelt het echt of ik niet goed , duidelijk praat. Om mijn mond zo’n trekkerig gevoel(ook m’n wangen) . Hoop dat t snel over gaat(wordt er naar van) . Bleef het bij jou lang?

    Reageer
    #12

    sorry, ik zet dit bij de verkeerde topic.

    Wel lees ik nu je verhaal hierboven en herken er wel wat van...hier nu ook de twijfel of het door stress komt een ziekte. Waarxhrijnlijk het eerste maar het is lastig om je hier bij neer te leggen als het zulke gekke en toch wel enge klachten zijn. Heb je er lang last van? En hoelang zatter tussen de onderzoeken bij neuroloog? Dan stelt dat je misschien gerust dat er bij ernstige ziekte de 2e x wel iets gezien zou moeten worden toch?

    Reageer
    #13

    ik zet t toch bij de goede topic neer maar had niet door dat er een verhaal bij was gekomen! Dat krijg je als je t op je telefoon typt;)

    Reageer
    #14

    Tussen de onderzoeken bij de neuroloog zaten 2 maanden. Stress heeft zich bij mij nooit geuit in lichamelijke klachten. Dat maakt het lastig om de uitleg van de HA en neuroloog ge accepteren.

    Nu ben ik natuurlijk geen expert. Maar blijkbaar kan stress heel veel ellende veroorzaken.

    Reageer
    #15

    ja, dat herken ik. Tenminste ik kon wel eens hoofdpijn krijgen of bij korte heftige stress last van mijn darmen maar nooit zo met (al) mijn spieren. Wat ik nu dus ook echt gek vind en moeilijk te geloven. Zou dat met langdurige stress komen? Bij mij heeft er veel gespeeld op het werk en in de familie wat na elkaar kwam en dus al wel langdurig (1 jaar) en continue spanning geeft. Tja in principe is de neuroloog wel specialist op gebied van zenuwen en spieren dus ik denk dat als hij had getwijfeld hij wel verder onderzoek had gedaan. Maar het druist dan tegen je gevoel in omdat je bij stress een andere connectie legt in je hoofd en dit er niet bij hoort. Heb jij ook last van je gezichtsspieren? (Sorry misschien eroverheen gelezen)

    Reageer
Reageer op: Lichamelijke klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief