Diabetes Insipidus

 • #1

  Nadat ik vorige week 2 dagen migraine heb gehad, heb ik erna wat griepsverschijnselen gehad.
  Ik vermoedde een keelontsteking en omdat het weekend ging worden heb ik dat even laten checken bij mijn huisarts. Er was geen sprake van een ontsteking en ik kon gewoon met een gerust hart uitzieken.

  Sinds mijn doktersbezoek is mijn dorstdrang ontzettend groot geworden. Zeker in de avonden drink ik nonstop water.

  Ik zit op dit moment op 6-8 liter water per dag en ik stik nog steeds van de dorst. Ik heb hiervoor de doktersassistente gebeld en zij heeft vanmorgen nuchter mijn bloedsuiker geprikt, die was 5.6 geloof ik. Ik moest wel even door naar de dokter om te bespreken wat het dan kon zijn. Ook gaf ze me nog een snauwtje na dat ik nooit geen 8 liter kon drinken omdat ik dan allang dood was geweest. Dus bij deze; ik ben een wandelend medisch wonder, want ik drink 8 liter water weg op een dag en leef nog steeds.

  De dokter zei dat ik Diabetes Insipidus heb. En dat dat komt omdat ik vorige week misschien toch wel een keelinfectie heb gehad. Nu moest ik 2 weken aankijken en als het niet over was terug komen. Ook als ik vocht vast zou gaan houden moest ik terug komen.

  Ik heb nu alleen wat vragen hierover. Heb op internet al wat opgezocht erover, maar ik word daar alleen maar bang van, dus vandaar even hier:
  - Hoe merk ik als ik vocht vasthoud?
  - Ik heb barstende hoofdpijn en las op internet dat dat link kan zijn, paracetamollen helpen niet, hoe weet ik of het -gewoon- hoofdpijn is, of dat het de hoofdpijn is waar ik me zorgen over moet maken? - - Hoelang is het veilig om zo'n hoofdpijn aan te kijken, is dat een paar dagen, weken of bijvoorbeeld uren?
  - Is er een manier om mijn dorst te onderdrukken? Als ik niet drink word het erger en erger, maar nu heb ik elke 10 seconden nadat ik gedronken heb weer kei dorst.
  - Zijn er nog andere dingen die ik in de gaten moet houden? De dokter gaf aan dat als ik 'iets anders zou merken' ik ook terug moest, maar waar moet ik dan aan denken?

  Sorry dat ik hier al mijn vragen deponeer, maar mijn huisarts is vaak nogal onduidelijk en ik voel me altijd super bezwaard als ik daar kom met m'n kwalen.

  Reactie
  #2

  Veel dorst hebben kan bijvoorbeeld te maken hebben met een teveel aan koolhydraten in je voeding. Veel mensen hebben last van insulineresistentie, wat om te keren is door een evenwichtig voedingspatroon met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren.

  Wat ik tegenkom op internet dat de ziekte, als je die hebt, soms veroorzaakt wordt door lithiumgebruik. Sowieso kan eventueel medicijngebruik ontregelend werken. Ik zou zeker medische hulp vragen. Daarnaast zou een complementair genezer je hele gezondheid kunnen helpen ondersteunen.

  Reactie
  #3

  Dank je wel voor je reactie Catootje.
  Mijn bloedsuiker is geprikt en die was verder prima. Insulineresistentie is gelijk aan Diabetes Mellitus geloof ik, toch?
  Want daar gingen ze dus door mijn goede bloedsuiker niet vanuit.

  Ik heb geen uitzonderlijk voedingspatroon (op mijn water na). 3-4 bruine boterhammen met vleeswaren of kaas en mijn diner bestaat als basis uit groenten, wat aardappels, pasta of andere koolhydraten en als ik verder nog honger heb neem ik vlees of vis.  Ik drink geen melk (gevoelig ervoor), in plaats daarvan eet ik kaas en drink ik havermelk in mijn cappuccino.

  Ik slik een handje vol aan supplementen geadviseerd door een diëtiste, gecontroleerd door een andere diëtiste.

  Medicijnen gebruik ik niet, op uitzonderlijk paracetamollen tegen hoofdpijn en ibuprofen tegen rugpijn na.

  Lithium ben ik me niet bewust van, ik zal daar eens naar gaan kijken. Ik moet over een week terug naar de huisarts als mijn dorst niet weg is. Het valt me op dat ik nog steeds erg veel drink, maar aanzienlijk minder moet plassen. Nog steeds meer dan anders, maar minder dan een week terug.
  Hoe merk ik als ik ergens vocht vasthoud? Is dat altijd bij gewrichten of ledematen of kan dat ook inwendig?

  Reactie
  #4

  Wow dit us gewoon iemand net flinke stress!! Hoofdpijn vind he het gek sat homt door het vele water drinken...

  Oke hier precies hetzelfde gehad. Dronk 8 liter.. heb 3 dagen in het zkh gelegen om een dortsproef te doeb.. dat is om te kijken of ik dat had

  Uitslag ongeldig.

  Daarna bij medische psycoloog gelopen 3kwart jaar.  Drinken was me angst onderdrukker.. en nog steeds. Maar zit nu op 4 liter de grens. En kan het onder controle houden

   

  Reactie
  #5

  Wat goed dat er voor jou een manier is gevonden om het wat te onderdrukken!

   

  Mag ik vragen waar je op baseert dat het flinke stress is? Ik heb járen psychologische hulp en begeleiding gehad. Iedereen roept altijd maar stress als ik aan kom met m’n kwalen, maar (ook nu ga ik dat dus weer zeggen...) ik zou echt niet weten waar ik stress van zou moeten hebben...

   

  Ondertussen ben ik terug bij de huisarts geweest. Het drinken en plassen was wat minder, maar ik heb doorgezet op verder onderzoek. Het drinken wisselt namelijk nog steeds tussen de 4 en de 6 liter per dag én ik wil nu dat er wél serieus gekeken wordt naar de rest van m’n kwalen.

  Vanmorgen is er bloedgeprikt op Pfeiffer, Suikerziekte, verschillende vitamines en mineralen, nieren (ook plas ingeleverd) en waarschijnlijk op nog wel meer waarvan ik de naampjes niet meer weet.

   

  Woensdag terug voor de uitslag, komt er niets bijzonders uit moet ik naar een internist.

   

  Zou er dan eindelijk een beetje duidelijkheid gaan komen....

  Reactie
  #6

  Ik kom net bij de dokter vandaan. M’n bloed zag er goed uit. Enkel wat verhoogde ontstekingswaardes, maar dat stond gelijk aan een keelontsteking zei hij. Hij maakte zich daar niet direct zorgen over zei hij.

  Uit mijn urine bleek dat ik te veel eiwitten loslaat.

  Nu heb ik een verwijzing voor Endocrinologie en daar kan ik over 1,5 week terecht.

  De huisarts dacht toch weer aan Diabetes Insipidus.

  Even iets anders; is er niemand die me antwoord kan geven op mijn vragen? 🙁

  Reactie
  #7

  Ik heb jaren zkh in zkh uit gelopen... zelf ook jaren psychologische hulp gehad en nog steeds. Ondertussen is er ook ass uitekomen.. ook daar komen veel lichaamelijk klachten vandaan.. ik ben geen prater...  en ik neem je serieus hoor.. ik had op een gegeven moment een abbo door heel t zkh.. ik dacht wat de hell is hier aan de hand!! Nu later weet ik dat het veel stress is geweest.. er zijn ook dingen ecgt uitgekomen.. dus laat t eerst ook goed uitzoeken hoor.

  Bij mij is het oogebouwd dat velee drinken.. nog steeds hev altijd water bij me.. maar een jaar geleden raakte ik in paniek bij t idee dat ik geen drinken had..

  Ik ben op een gegeven moment ook bij de internist gekomen.. daar hebben ze een dortsproef gedaan wat ik al zei..hier kwam een foutte test uitslag uit.. dus test leverde niks op.. dus nog een x gedaan en hier wam niks uit alles was goed.

  Uiteindelijk naar een medische psycoloog geweest.. die heeft me erg goed geholpen... het gaat beter maar ben er nog niet.. soms lijkt t een dwang te worden dus daar moet ik voor oppassen. .wel heb ik neus problemen en adem ik veel door me de mond wat ook dorst oplevert...maar stress onbewust geeft veeeel klachte .. nog steeds kan ik sommige dingen niet plaatsen en kom ik ook regelmatig bij de dokter omdat ik er heel veel last van heb..

  Sorry ws veel typ foute maar zit op me tel .

  Reactie
Reageer op: Diabetes Insipidus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief