Wanhoop nabij, 10 maanden klachten

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben de wanhoop nabij, ik heb ongeveer 10 maanden geleden last gekregen van de volgende rare klachten:

    • Stekende pijnen in de huid (Alsof iets of iemand je met een naald prikt)
    • Jeuk op de huid
    • Trillend gevoel in mijn voet
    • Schrijnend branden gevoel in mijn benen
    • Ineens druk op de borst
    • Pijn in spieren of gewrichten
    • (jeukende) tintelingen over het hele lichaam verspreid

    Deze zijn van de een op de andere dag op komen zetten en komen steeds terug. Vaak ben ik ongeveer een week tot 2 weken klachten vrij waarna de klachten weer 2 weken terug komen en bijna continue aanwezig zijn (vooral de jeuk en de stekende pijnen).

    De (stekende) pijnen komen over heel mijn lichaam voor. Aan de huid is verder helemaal niks te zien. In de periode dat het begon had ik enorme tintelingen overal, dit is later ook overgegaan in stekende pijnen. De pijnen zijn soms zo heftig dat ik ervan overeind schiet uit mijn stoel. Vlak voor de tijd dat de ellende is begonnen ben ik veel buiten en in de natuur geweest, vandaar dat ik zelf ook denk aan Lyme maar dit niet zeker weet.

    Ik heb namelijk al 2 maal een lymetest gehad (ELLISA) en deze was twee keer over negatief. Daarnaast is er een MRI van de hersenen gemaakt  waar niks geks op te zien was. Daarnaast nog talloze bloedtesten waar ook niks uit kwam, helaas weet ik dus niet meer wat ik moet doen. Mijn neuroloog gooit het op stress en dat ik maar naar een fysio moet gaan.

    Hoe kom ik erachter of ik nou wel of geen Lyme heb? Wat zou het kunnen zijn? Kan ik ook antibiotica krijgen zonder de diagnose Lyme?

     

    Ik hoop dat iemand me verder kan helpen...

    Reageer
    #2

    Je kunt niet zomaar antibiotica gaan gebruiken als daar geen aanleiding voor is (infectie of ontsteking).
    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Er Is genoeg aanleiding namelijk 9 maanden aan klachten. Hyperventilatie heb ben ik al eens eerder op getest en dit was het probleem niet.

    Reageer
    #4

    Je hebt weliswaar 9 maanden klachten maar geen aanwijzing voor een infectie of ontsteking.

    Je kunt het met je huisarts bespreken, maar of die een kuur gaat voorschrijven is maar de vraag

    Reageer
    #5

    Helaas klopt het wat je zegt, we weten inderdaad dat de testen voor Lyme vaak een verkeerde uitslag geven maar ondanks dat wordt er niet echt verder gekeken. De klachten zijn redelijk specifiek en er blijft maar een klein lijstje aan mogelijk oorzaken overeind na alle testen die ik al heb gehad, waaronder Lyme er 1 is. Dit is weliswaar getest maar of je de uitslag kan vertrouwen weet je nooit.

    Ik geloof niet in het feit dat dit door stress veroorzaakt zou kunnen worden, zoveel stress heb ik namelijk niet. En daarbij is zijn dit geen symptomen van stress, ik merk echter wel dat de artsen het hierop willen schuiven.

    Wat ook nog aannemelijk zou kunnen zijn is een nierprobleem geloof ik. Nu weet ik niet of dit specifiek deze klachten kan veroorzaken maar nieren is wel een punt van aandacht bij mij. Misschien dat iemand wel weet of dit een oorzaak zou kunnen zijn?

    Reageer
    #6

    Veel vage klachten hebben te maken met onevenwichtige voeding, tekorten aan diverse voedingsstoffen, minder gezonde darmflora, candida enz. Bloedonderzoek zegt niet zo heel veel over tekorten dus dan lijkt alles in orde te zijn. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied. Verder kan electromog factor in het geheel zijn.

    Reageer
    #7

    De dokter heeft me aangeraden om pregabeline (lyrica) te gaan slikken. Er werdt me gezegd dat m'n hersenen in een soort van stress reactie zijn die ervoor zorgt dat ik deze klachten heb. Ik heb het laatste jaar voor de klachten echter nooit stress gehad. Is dit een serieuze mogelijkheid of word ik afgewimpelt?

    Reageer
    #8

    Dat is geen medicijn om iemand mee af te wimpelen hoor....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee dat zeker niet misschien verwoord ik het niet zo netjes. Maar zou het achterliggende verhaal kunnen kloppen ik vind hier namelijk niks over terug.

    Reageer
    #10

    Het zou inderdaad kunnen kloppen.... Soms worden eigenschappen bekend van geneesmiddelen, die ook bij andere problemen/klachten kunnen helpen.

    Reageer
    #11

    Het gaat in dit geval wel om zenuwpijn maar veroorzaakt door stress (aldus neuroloog). Door een tijd lyrica te nemen komen de zenuwen en hersenen weer tot rust en Is het probleem na enkele maanden verholpen. Zou dit echt kunnen kloppen?

    Reageer
    #12

    Dat kan zeker...

    Reageer
Reageer op: Wanhoop nabij, 10 maanden klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief