Schok doorheen lichaam

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo iedereen,
  Ik weet niet of het hier al eens aan bod gekomen is maar ik heb al enige tijd last van een paar dingen.

  Ik ben 30 jaar, van die 30 jaar al ruim 15 jaar chronish migrainepatient.
  In de laatste twee jaar hebben ze mij op venlafaxine gezet, wat op zich al iets hielp. Bij een aanval zelf gebruik Ik apranax. Sinds een dik jaar leef ik vegetarisch en sinds een 9-tal maanden ben ik veganist. Ik heb geen tekorten, de migraine aanvallen zijn hierdoor ook wel een groot stuk beter geworden.

  Er zijn enkele dingen die geregeld voorkomen bij mij die misschien wel de moeite waard zijn om te vermelden.

  Ik heb al jaren last van een verminderd gevoel in mijn linker been.
  Soms krijg ik een ‘mist’ over mijn linker oog, dan ziet alles er uit alsof er een dikke mist hangt maar enkel als ik uit mijn linker oog kijk. Dit duurt 10min tot 3 uur.
  Hier zijn geen gekende triggers voor.

  Ik heb tot twee keer per week tintelingen in mijn handen. Alsof er honderden naalden in mijn handen geduwt worden.
  Dit duurt ook maar een 10-tal minuten.

  Ik heb jarenlang slecht geslapen en ben ook de laatste maanden altijd zeer moe, ik ben van beroep treinbestuurder dus ik heb ook niet echt regelmatige uren.
  Maar ik probeer toch voldoende rust en slaap te krijgen.

  Het meest irritante deel van alles wat er mis is met mij is een gevoel van elektrische schokken.
  Een twee tot drietal keer per maand heb ik een hele dag last van een gevoel van een snok doorheen mijn ruggegraat (soms doorheen heel mijn lichaam tot mijn vingertoppen). Dit gebeurd enkel als ik mijn ogen beweeg.

  Ik ben al een gechecked voor de meest voorkomende dingen, inclusief multiple sclerose. Er waren wel donkere plekken te zien in de myeline van mijn ruggemerg maar blijkbaar zou het niets “te erg” zijn.
  Ze gaan het wel in de gaten houden maar momenteel zou het nog niet erg genoeg zijn om te spreken over multiple sclerose...

  Heeft er iemand een idee wat hier ongeveer de oorzaak van zou kunnen zijn?
  Allerlei onderzoeken en een hoop dokters later begint de wanhoop toch wel nabij te komen.

  Alvast bedankt voor de antwoorden!

  Reactie
  #2

  Denk bij migraine aan factoren als voeding, slechte darmflora, tekorten aan diverse voedingsstoffen enz. Zo zorgt een teveel aan snelle suikers voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat allerlei ontregelingen kan geven. Beter zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabieler blijft.
  Verder kan tyraminerijke voeding klachten geven. Ook allerlei toevoegingen als smaakversterker, conserveringsmiddelen enz. EEn slechte darmflora kan ook bijdragen aan de klachten.
  Verder tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. denk aan stoffen als magnesium, vitamine B en D, omega 3 en Q10. Vegetarische en zeker veganistische voeding kan tekorten geven aan stoffen als creatine, carnitine, lysine, taurine, carnosine, zink, chroom, ijzer en vitamine B12. Bloedonderzoek zegt niet zoveel over tekorten; het zegt vooral iets over wat er in je bloed zit en sowieso wordt niet op alle voedingsstoffen getest
  Bij tintelingen in je benen en armen kan misschien nog te maken hebben met een scheefstand of beknelling in je bekken/rug.
  Verder electrosmog in je slaapkamer elimineren. Metaalvrij slapen is ook beter voor je hele gezondheid.

  Reactie
  #3

  jammer genoeg hebben ze niets gevonden bij het bloedonderzoek van enkele weken geleden.

  Alle waarden zijn tip top in orde. Ik zeg wel jammer genoeg, maar dit is omdat het op de duur frustrerend is dat men nooit vind wat er nu al jaren bezig is.

  de hoofpijn, spierspasmen, spierpijn, slecht zien door 1 oog,... the list goes on...

  Reactie
  #4

  Bloedonderzoek zegt dus niet zoveel over tekorten. Niet alles is meetbaar in je bloed, zoals bijv magnesium en bovendien wordt er maar op een paar stofjes getest. En de 'normale' waarden zijn vaak aan de lage kant.

  Antidepressiva zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam en remmen de aanmaak van melatonine. Ik denk dat het tekort aan melatonine zorgt voor de schokjes. Had het zelf toen ik een antidepressivum slikte.

  Pijnstillers ontregelen ook je systeem en zorgen ook voor tekorten aan allerlei voedingsstoffen.

  Slecht slapen kan, zeker op de langere termijn, zijn tol eisen. Misschien uitkijken naar een ander beroep, voordat je een gevaar gaat vormen door onoplettendheid. Zorgen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning, om weer op te laden.

  Zie voor de rest mijn verhaal hierboven. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied.

  Reactie
  #5

  NSAID's onderdrukken trouwens ook je melatonineproductie.

  Reactie
Reageer op: Schok doorheen lichaam
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief