Moe, zware ogen, duizelig, nekpijn

  • #1

    Ik heb sinds anderhalve week altijd last van een bepaalde duizeling, soort van licht gevoel in het hoofd. (Alsof je dronken bent), ogen die niet meer lijken te focussen. ( Als ik naar iets kijk ga ik echt heel snel automatisch "staren", alsof je aan het dagdromen bent), mijn ogen zijn ook heel de dag moe, ik kan tot 'smiddags lekker uitslapen & nog voelt het heel de dag alsof ik mijn ogen dicht wil doen. Ook lijken er allemaal beestjes door de lucht te zweven als ik naar een heldere hemel kijk. (Oke dit heeft iedereen maar nu lijk ik het toch wel erger te hebben).

    Gisteravond heb ik mijn bloeddruk genomen met zo'n elektrisch apparaat uit het ziekenhuis. Toen stond ie gewoon goed, 12,5/8,5 geloof ik. Toen ik deze morgend bij de dokter aankwam (nog niet gegeten etc.) stond mijn bloeddruk op 10/6 wat blijkbaar te laag was. Zij dacht dan ook dat het aan mijn lage bloeddruk of aan nekspanningen zou liggen. Veel zout eten en een doorverwijzing naar de kinesist gekregen.

    Nu kwam ik thuis & nam ik na het eten mijn bloeddruk zelf nog eens & toen stond ie weer gewoon goed, hoewel mijn duizelingen etc. Niet weg waren, zelfs niet beter waren.

    Maandag kan ik terecht bij de kinesist maar ondertussen kan ik maar amper werken, ben ik echt futloos, heel de dag moe, mijn ogen zijn heel zwaar & ik draai heel de dag. Kan dit echt allemaal door nekspanningen komen?

    Mij lijkt het heel gek dat je nek in verbinding staat met je ogen?

    Kan ik beter morgen terug naar de dokter gaan voor een verder bloed onderzoek? (Hoewel er dit jaar al 3x bloed getrokken is ivm tinnitus wat me zowat sloopte waardoor ik altijd futloos was)

    is er iemand die deze klachten herkent?

    Reageer
    #2

    Nekspanning kan heel wat vervelende klachten veroorzaken.

    Doe ook eens de test op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Dus u denkt ook dat het allemaal veroorzaakt word door nekspanningen?

    is er iemand dat hier ervaring mee heeft of de klachten herkent?

    Reageer
    #4

    Ik schreef dat nek-spanningen veel vervelende klachten kan veroorzaken. Of jouw klachten daar allemaal vandaan komen kan ik zo natuurlijk niet zeggen.

    Reageer
    #5

    sorry, ik had mijn vraag verkeerd geformuleerd.

    het KAN dus wel? Oogproblemen door nekspanningen?

    Reageer
    #6

    Dat zou kunnen

    Reageer
    #7

    Ik heb ongeveer dezelfde klachten. Veel nekpijn, soms niet meer dragelijk en wordt daardoor ook licht in m'n hoofd en heb ik het gevoel van mijn bureaustoel ga vallen tijdens werk. Zware ogen heb ik ook veel last van inderdaad. Moet af en toe gaan lopen want bij lang zitten merk ik dat ik soms "wegval" van vermoeidheid. Dit kan soms nog wel voor de middag al zijn.

     

    Hoe gaat het nu zo'n 3 maanden verder?

    Reageer
    #8

    ik heb ook heel veel last van me nek als ge liggen wordt ik licht. In mijn hooft en soms krijg ik mijn lichaam  niet stil en ook het lopen gaat soms niet lekker net of ik dronken ben en dat is niet fijn 

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Goedemiddag,

     

    ik herken werkelijk alles, ik word er gek van. Ben al ruim 2 jaar op zoek naar een oplossing.

    Heb je toevallig ook dat je je hartslag door je hoofd hoort razen?

     

    Petra

     

    Reageer
    #10

    Ik herken dit alles ook. Heeft iemand voor zichzelf een oplossing kunnen vinden?

    Reageer
    #11

    Wow!!! Ik heb op dit moment precies hetzelfde. Er word mij telkens verteld dat het spanningshoofdpijn is vanuit mijn nek. Maar ik vertrouw het niet. Ik zie vlekjes.. ben duizelig.. kan nauwlijks mijn ogen openhouden en t voelt alsof ik dronken ben en verschrikkelijke nekpijn. Ik heb al een neuroloog gezien en die kwam met migraine. Ik geloof het gewoon niet

    Reageer
    #12
    1. Ok ik herken dit alles... mijn fysio zegt dar dit idd allemaal vanuit de nek kan komen...
    Reageer
    #13

    zo herkenbaar

    ik heb ook erge nekklachten ik loop al jaren bij de fysio

    de laatste jaren last van mijn ogen en slapen en licht  duizelig  gevoel en onzeker  loop en vreselijk moe plus rare geluid in mijn oren ben een paar keer naar de huisarts geweest en bij de neuroloog  die zegt spierspanningen ,ik word er niet wijzer van heeft iemand al gehoord wat het is

     

    Reageer
    #14

    @alie, misschien tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Bloedonderzoek zegt overigens niet zoveel over tekorten. Eventuele medicatie zorgt voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Misschien een scheefstand van de  atlas. Dan kan een atlascorrectie uitkomst bieden. Sowieso slaan veel mensen spanningen op rond hun nek en schouders. Een osteopaat zou dan ook kunnen helpen. Zelf op onderzoek uitgaan.

    Reageer
    #15

    Heb ook dezelfde verschijnselen. Kine zegt ook dat het uit nek komt.

    Heb ook veel maaglast van maagbreuk en reflux.

    Neem dus zuurremmers en die beletten de opname van magnesium, b12 etc

    Dat geeft ook zekere klachten tot hartkloppingen toe.

     

    Reageer
Reageer op: Moe, zware ogen, duizelig, nekpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief