Biologische klok

  • #1

    Mijn biologische klok is totaal ontregeld,en slapen doe ik ook niet. Ik gebruik melatoine om te slapen. Wat kan ik doen om het ritme weer goed te krijgen .

    Reageer
    #2

    Kun je misschien eerst eens uitleggen wat je daar precies mee bedoeld?

    Reageer
    #3

    Met de overgang naar de zomertijd is het wat lastiger. In het algemeen is het het beste om te zorgen voor goede voeding en voldoende beweging en daglicht. Qua voeding zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen je neurotransmitters, zoals serotonine en melatonine ontregelen. Geraffineerde suikers en witmeel zoveel mogelijk vermijden.  Bij elk eetmoment zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Groenvoer dus.

    Overdag zorgen dus voor lichaamsbeweging, liefst 's ochtends vroeg voor het ontbijt. En voldoende daglicht.

    Dan kunnen er nog tekorten in je lichaam spelen. zoals magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3. Ook heeft je lichaam de juiste aminozuren nodig. Al die stoffen en meer zijn nodig om je neurotransmitters in balans te krijgen.

    Daarnaast zijn er nog middelen als theanine, 5htp, hypericum, valeriaan, die zouden kunnen helpen om beter te slapen. Is een beetje individueel wat bij jou past.

    Reageer
Reageer op: Biologische klok


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief