Wat kan dit geweest zijn?

  • #1

    Goedenavond,

    2 dagen geleden zijn we ons rot geschrokken omdat een familie lid van ons (bekend met diabetes type 1 en hoge cholesterol) onwel was geworden. Veel braken, erg misselijk en was helemaal duizelig en had geen kracht om de armen te bewegen. We zijn daarom ook meteen met spoed naar het ziekenhuis geracet en daar moest deze persoon in kwestie een CT-scan ondergaan en een hartfilmpje en ook is er bloed afgenomen. Er werden ook vragen gesteld en persoon was allert en moest ook een oefening doen om te kijken of hij recht op een lijn kon blijven lopen. Dit is allemaal goed gegaan maar je zag duidelijk dat hij erg ziek was. Veel overgeven nog steeds.

    Omdat de artsen aan een tia dachten hebben ze een ct scan gemaakt. Alleen hier konden ze dus ook niet zien of het een tia was omdat dat meestal altijd onduidelijk was op een scan. Meestal duren tia's ook niet erg lang dus persoon moest een nachtje ter observatie blijven. Het hartfilmpje was goed en zo ook de bloedwaarden. Wel kreeg ze persoon in kwestie bloedverdunners om het zekere voor het onzekere te nemen alhoewel we dit toch vaag vonden. Want zolang er geen diagnose was vast gesteld zouden bloed verdunners toch ook niet hoeven?

    Nachtje observeren was goed gegaan en persoon voelde zich al veel beter. Opnieuw onderzoeken gedaan en deze waren wederom goed. Maar er is geen echo of mri gedaan en het blijft maar vaag en onduidelijk of dit wel een tia geweest zou kunnen zijn. De arts doende zei wel dat het een evenwichtsstoornis zou kunnen zijn maar ook die konden ze met zekerheid niet goed zeggen.

    Nou is mijn vraag zou dit dan wel een tia kunnen zijn geweest? Want ik de symptonen voor een tia zijn best ernstig zoals een scheve mond, niet spraakzaam etc maar dit had de persoon niet. Er is op de ct scan ook geeb bloeding in de hersenen gevonden alles was volgens de arts goed alleen een tia kunnen ze sowieso niet zien vertelden ze en dan vind ik best wel vaag. Of is het een vorm van een lichte tia? sorry voor de laptop tekst maar zo schets ik een beter beeld 🙂 we gaan sowieso naar de huisarts hiermee maar ben benieuwd wat sommige hiervan vinden?

    Al vast erg bedankt!

    Reageer
    #2

    Want zolang er geen diagnose was vast gesteld zouden bloed verdunners toch ook niet hoeven?  In principe niet. Maar omdat niet met zekerheid gezegd kan worden dat het geen TIA is, is beleid om toch met bloedverdunners te starten. Met een CT scan is het  niet altijd vast te stellen. Een TIA gaat ook niet altijd gepaard met een scheve mond en afasie.(spraakprobleem)

    Een TIA zou dus kunnen. Wat ik in het verhaal mis is, of er ook goed gekeken is naar de bloedsuikerspiegel.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor u snelle antwoord ten eerste en er is volgens de arts bloed afgenomen omtrent die bloedsuikerspiegel en die was gewoon goed 2 maak nagekeken zelfs. 1 keer toen hij accuut moest worden opgenomen en tweede keer na nachtje observatie

    Reageer
    #4

    Dan is een TIA toch voor de hand liggend...

    Reageer
    #5

    of er medisch gezien iets mis is weet ik natuurlijk ook niet. Weet wel dat veel mensen bepaalde stoffen tekort komen, zoals bijvoorbeeld zink, magnesium, vitamine B en D, diverse vetzuren en aminozuren. Bij een hoog cholesterol is de dagelijkse voeding natuurlijk belangrijk en kunnen bepaalde supplementen het cholesterol verbeteren. Bij  diabetes spelen ook tekorten, zoals aan zink, magnesium en vitamine D. Diabetes 1 gaat niet over maar je kan het wel ondersteunen. Misselijkheid en duizeligheid kan naast bloedsuikerproblemen ook te maken hebben met bepaalde tekorten. Vaak hangen klachten samen en kan je het beste aan de hele gezondheid werken. Maar zou ook kunnen zijn dat het eten even niet goed viel.

    Reageer
Reageer op: Wat kan dit geweest zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief