spierspasmen

  • #1

    wie weet hoe het kan dat ik last heb van spierspasmen? dan beweegt inseens mn been of mn arm of mn hoofd zonder dat ik het zelf doe. Ik vind het dood eng. Het gaat al een paar dagen zo...

    Reageer
    #2

    ga even naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    ja ga wel even langs, maar iemand een idee waar het mee te maken kan hebben? met spanningen?

    Reageer
    #4

    ja, dat kan, maar praat er even over.

    Reageer
    #5

    ik ben namelijk overspannen, kan je daar spierspasmen van krijgen. Hyperventileer ook af en toe.

    Reageer
    #6

    Hallo, kan je mij aub vertellen welke behandeling je hiervoor ontvangen hebt en welk soort dokter je hebt? Ik heb namelijk dezelfde klachten, is echt wel eng, ik hoop dat je nog op dit forum komt.

    Peter

    Reageer
    #7

    Hallo, kan je mij aub vertellen welke behandeling je hiervoor ontvangen hebt en welk soort dokter je hebt? Ik heb namelijk dezelfde klachten, is echt wel eng, ik hoop dat je nog op dit forum komt.
    Peter

    Reageer
    #8

    De spierverslapper diazepam wordt vergoed voor een deel van de patiënten met spierspasmen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb geinduceerde dystonie gekregen door de pil. En het is idd heel eng als opeens je been en/of arm/nek begint....aan de linkerkant van mijn lichaam. Toen ik gestopt was met de pil is het grotendeels weg gegaan, maar heb nog licht last van spierspasme, en met namen rond de menstruatie. Ik heb medicatie gekregen, en het dempt wel maar neemt het helaas niet voledig weg.
    Misschien dat deze informatie kan helpen...

    Reageer
    #10

    Dank je voor jouw bericht en de informatie.

    Reageer
    #12

    Bij ons in de familie zit B12 tekort. Een nichtje heeft hetzelfde gehad. Haar B12 was 160. Dat is de grens waarop bovengenoemde klachten kunnen voorkomen. 1 x per maand een spuit met B12 lost het op. Maar je moet dus jezelf laten testen bij de huisarts op B12.

    Reageer
    #13

    Een spierspasme of spierkramp is een samentrekking van een of meer spieren, zonder dat u daar invloed op heeft. De spierkrampen kunnen u belemmeren bij uw bewegingen, in uw houding en uw evenwicht. De ernst van de spasmen kan sterk variëren: van een lichte verstijving van de spieren tot een ernstige spasticiteit en zelfs invaliditeit. Spierspasmen zijn zelden aangeboren.

    De oorzaak van spierspasmen kan een ziekte zijn waarbij de werking van de zenuwen achteruitgaat. Voorbeelden daarvan zijn multiple sclerose (MS) en amyotrofische laterale sclerose (ALS). Andere oorzaken zijn een stofwisselingsziekte, een beschadiging in de hersenen en/of het ruggenmerg (zoals een dwarslaesie en een beroerte), hevige pijnen, giftige stoffen en geneesmiddelen (bijvoorbeeld antipsychotica; zie par. 12.3 Psychose).

    Lees verder: http://www.doktersabc.nl/spierspasmen/

    Reageer
    #15

    Ik heb last van het spontaan aanspannen van mijn gezichtsspieren. Hierdoor kan ik me nog geen minuut ontspannen omdat de spieren constant samentrekken (wangen,kaakspieren) het lijkt wel alsof mijn kiezen op elkaar geperst worden door sterke magneten. kan het niet tegengaan en wordt er soms gek van geen moment rust in mijn gezicht te hebben. Om de dag door te komen"eet" ik veel kauwgom, dat helpt echt! Probeer me regelmatig te ontspannen, maar "mediteren" bijvoorbeeld lukt niet omdat de spasmen erger worden wanneer ik "bewust" ergens aan probeer te denken! Daarom is hypnotherapie ook helaas geen optie voor mij! De spasmen reageren erg op emoties zoals bijv. angst en opwinding! Wanneer ik me probeer te concentreren door bijvoorbeeld een tekst in een buitenlandse taal te verstaan, dan nemen de klachten ook toe!Ik heb er nu al lange tijd last van en ben bang dat ik er niet meer van af om!!
    Inmiddels heb ik ook botox injecties als medicatie. De kracht van de spierspanning neemt hierdoor af, maar de bewegingen blijven en de bijwerkingen (zoals niet goed meer kunnen kauwen) zijn heel vervelend! Ik hoop dat er iemand is die deze klachten herkend en een manier gevonden heeft om de klachten te minimaliseren !! Alvast bedankt voor jullie reactie!

    Reageer
Reageer op: spierspasmen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief