gevoel bewusteloos te raken

  • #1

    Hallo,
    Lig je lekker ontspannen op bed en je voelt gewoon dat dat je bijna in slaap zal vallen (nog steeds ontspannen) en dan voel ik tintelingen in mijn handen, voeten, kuiten en daarna (blijf ontspannen liggen) het gevoel dat "weg ik zal raken" of anders misschien gezegd: als ik me laat gaan bewusteloos zal raken. Hartkloppingen er ook wel een beetje bij, maar niet altijd. Dan probeer ik er weer bij te zijn en als het gevoel van bewusteloos raken over is weer intspannen gaan liggen en over te geven aan de slaap. Maar dan begint het weer. Ik ga dan maar weer van bed en doe andere dingen zoals de as opvouwen of een dvd zien. Soms blijft het gevoel ook als ik van bed ben en neem dan een oxazepam maar dat is ook niet je-van-het. Dit heb ik al een jaar of 4/5.
    Herkenbaar voor sommigen? De internist kon er niks van maken.

    Reageer
    #2

    ga eens op Yoga! Leer eens een goede buikademhaling! Ontspan!
    Brenda

    Reageer
    #3

    Hoi,
    Ik herken wat je verteld!ik heb precies het zelfde.
    Je wil gaan slapen maar zodra je bijna in slaap valt heb je het gevoel dat je weg zakt,ik doe dan meetsal de eerste keer meteen mijn ogen weer open,want elke keer schrik ik er weer van,maar na een paar keer probeer je het gewoon te laten gaan.En gelukkig val ik dan uiteindelijk in slaap,maar ik vind het zo beangstig.
    Ook heb ik als ik(als het donker buiten is)auto rij me na een tijdje niet goed meer kan consentreren,dan zie ik opeens de bomen vermormen en ze gaan opeens heel snel langs me heen,te snel voor mijn beeld zeg maar,dan krijg ik altijd erge hartkloppingen van en voel dat ik zo snel moegelijk aan de kant moet gaan,maar zodra er weer wat licht (van lantaarnpaa o.i.d )is ben ik er wer bij zeg maar voor mij gevoel en dan begint het weer van voren af aan.Ben altijd zo blij dat ik dan heel huids thuis ben gekomen.
    Waarschjnlijk klinkt dit alles ontzettend raar in jullie oren en ik hoop er iemand is ide het begrijpt of zoiets ook herkend.

    Groetjes ik

    Reageer
    #4

    Het verhaal van Johanna lijkt erg op hyperventilatie. Ik zou inderdaad ademhalingsoefeningen aanraden. Dit soort dingen komt door een verkeerdre (te hoge) ademhaling. Erg onschuldig, maar heel beangstigend. Succes!

    Groetjes, Donna

    Reageer
    #5

    Inmiddels zijn we een dikke jaar verder en is gebleken dat mijn bloeddruk 225/125 was. Na een aantal maanden aan de medicatie zijn de verschijnselen weggebleven. En aangezien dat ik toen al een aantal jaren last had....ben ik er nog goed voor weggekomen. Dus "dokter" Brenda met je vele adviezen op deze site: ben blij dat ik niet aan yoga heb gedaan.

    Reageer
    #6

    Dank je voor je vriendelijke opmerking Johanna. Zo heeft Brenda het nooit bedoeld. Het is altijd belangrijk dat de diagnose door een arts gesteld wordt. Gelukkig was je zelf zo wijs naar een dokter te gaan.

    Reageer
    #7

    Gelukkig kom ik toevallig hier terecht en zie dat mijn naam genoemd wordt bij iets waar ik niet op gereageerd heb.
    Dit wil ik wel even duidelijk hebben, er staat nog iemand hier op het forum met de naam Brenda! Dit zag ik al eens eerder maar heb daar geen aandacht aan besteed, niet handig,merk ik nu.
    Ik geef nooit zomaar b.v. een Yoga advies! zou altijd met deze klachten naar de huisarts hebben verwezen. Dus Johanna ik snap je boosheid in deze..
    Mensen met ernstige klachten moeten altijd eerst naar de huisarts, gelukkig heb je dat gedaan, dat is beter dan op een advies van een forum ingaan, je hebt verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en niet iedereen, die hier goedbedoelde raad geeft, heeft een medische opleiding, daar moet iedereen ook rekening mee houden.
    Dus advies lezen, vaak heb je er iets aan, maar wel je verstand gebruiken.
    groetjes Brenda, ja hoe moet ik dat nu oplossen met 2 Brenda's hier,
    ik noem mij nu maar Brenda A.

    Reageer
    #8

    Goeie reactie Brenda A. Zo kennen we je weer!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: gevoel bewusteloos te raken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief