Cerebellaire Atrofie bij mijn vriendin van 39

  • #1

    Hallo vanuit Sevilla, Spanje. Bij mijn vriendin (39) is een lichte mate van Cerebellaire Atrofie geconstateerd. Hier wordt er erg makkelijk over gedaan en ze zeggen dat dat helemaal niet erg is. Maar wij maken ons behoorlijk zorgen, want dit schijnt eigenlijk bij oudere mensen te horen en is geassocieerd aan allerlei heel onprettige symptomen die toch in zeker mate herkenbaar zijn: evenwichtsstoornissen, verslechterde motoriek, afname in concentratievermogen en geheugen... Ook wordt het geassocieerd met Alzheimer en vergelijkbare ziektes.
    Is het echt zo dat Cerebellaire Atrofie bij jongere mensen voor kan komen zonder dat dat erg is? Mijn vriendin heeft ook last van verschoven rug en nekwervels dus de symptomen zouden ook daarvan kunnen komen.

    Reageer
    #2

    Cerebellaire atrofie heeft verschillende verschijningsvormen. Zonder een nauwkeuriger diagnose valt hierover op dit moment weinig te zeggen.

    Lees deze website: http://www.ataxie.nl/ataxie/diagnoses/index_ziektebenamingen.html

    Reageer
    #3

    Hoe gaat het nu met uw vriendin, waren de zorgen om niets of is inmiddels wel een ziekte proces gaande?
    Wij maken nu nl. hetzelfde mee en maken ons ook zorgen om mijn vriend.
    we horen graag van jullie

    Reageer
    #4

    bij mij hebben ze ook verschrompelde klein hersens ontdekt.
    heb veel evenwichtstoornissen en val regelmatig daardoor,ook heb ik krachtverlies in benen en armen.
    de dokters vinden,na 2 jaar onderzoek geen diagnose! een ziekte die ze nog niet zijn tegengekomen,wel zegt de neuroloog dat de hersencellen langzaam afsterven,ben ook maar 38 jaar en vraag me dikwijls af hoe mijn toekomst er uit gaat zien.
    een lotgenote greet

    Reageer
    #5

    Mijn ex-partner had dit ook. Men noemde het eigenlijk corticale atrofie. Ze kreeg allerlei gedragsstoringen. Verloor decorum en moest uit huis geplaatst worden. Ik kreeg geen contact met de medische zorg. Ik ben een vent en mijn partner was een meid. Zo werkt dat dan in de medische wereld. Nu is ze overleden.

    Reageer
    #6

    Jeetje wat erg gecondoleerd?. Ik heb hetzelfde en ben pas 31.Helaas wordt er niet veel gedaan in de medische wereld. Ik wens jullie veel sterkte toe en ook aan de personen die hun dierbaren zijn verloren.

    Reageer
    #7

    Hoi allemaal, ik ben zelk 41 jaar en ook ik heb cerebellaire atrofie. Ik loop al geruime tijd bij het Radboud te Nijmegen. Een ziekte die hierbij hoort is Adca. Mijn vader is op 55 jarige leeftijd overleden hieraan en dit was zijn erfenis aan mij..al is nog niet 100 procent vastgesteld dat ik adca heb. Als dit niet in de familie voorkomt is er ook MSA..dit is niet erfelijk maar wel de zelfde ziekteverschijnselen. Succes iedereen met googlen..

    Reageer
    #8

    Wat vervelend toch die atrofie en wat zijn er veel ziektes die daaruit voortkomen. De hersenen zitten al vol met mankementjes. En als dit mankement te zien is vanwege coördinatieproblemen zal de omgeving er wel mee omgaan. Dan kun je het immers niet ontwijken. Maar als het gedragsproblemen zijn sta je er lange tijd alleen voor. Tegenwoordig roept men erg snel dat men zelf verantwoordelijk is voor eigen gedrag. Maar een mens kan niet ophouden met denken en doen omdat het een mechanisme in het hoofd is. Het is een stukje biologie. Misschien moeten we daarom wat beter voor elkaar gaan zorgen, ook voor mensen die zogenaamd niets mankeren - want je weet maar nooit. Maakt het voor iedereen leuker. Sterkte en succes allemaal.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Cerebellaire Atrofie bij mijn vriendin van 39


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief