Hoe herken je Hersentumor?

 • #1

  Wie kent de symptomen van hersentumor want ik heb last van vreselijke duiziligheid en ben vaak misselijk te veel zelfs ik zie wazig en het lijkt of de wereld is veranderd wat zou het kunnen zijn?

  ook heb ik van die pijnlijke plekken op men hoofd als ik erop druk doet het niet echt veel pijn maar je voelt et wel.

  graag zou ik wat echte meegemaakte symptomen willen weten want dat op internet komt niet allemaal overeen ik heb alleen last van duiziligheid,misselijk en wazig zien ook op sommige plekken hele rare hoofdpijn. 🙄

  Reactie
  #2

  Wie kent de symptomen van hersentumor want ik heb last van vreselijke duiziligheid en ben vaak misselijk te veel zelfs ik zie wazig en het lijkt of de wereld is veranderd wat zou het kunnen zijn?

  ook heb ik van die pijnlijke plekken op men hoofd als ik erop druk doet het niet echt veel pijn maar je voelt et wel.

  graag zou ik wat echte meegemaakte symptomen willen weten want dat op internet komt niet allemaal overeen ik heb alleen last van duiziligheid,misselijk en wazig zien ook op sommige plekken hele rare hoofdpijn.

  Ik ben anderhalf jaar geleden geopereerd aan een hersentumor,maar ik had juist heel weinig klachten,maar de meest voorkomende klacht van een hersentumor is toch wel epeleptische aanvallen of minder goed kunnen praten,niet goed op de woorden kunnen komen enzo...als je het echt niet vertrouwd kun je beter even naar de huisarts gaan maar nogmaals meestal heb je bij een hersentumor geen pijn in je hoofd.

  groetjes en sterkte

  Reactie
  #3

  mijn man heeft ook een hersentumor
  hij kreeg ineens last van uitval verschijnselen
  druk op zijn ogen veel hoofdpijn
  maar als je het zeker wil weten neem dan contact op met je huisarts
  het is vaak een kwestie om met een lampje in je ogen te schijnen
  dan weten ze vaak al dat er iets mis is
  wens jullie veel sterkte toe

  Reactie
  #4

  hallo.

  ik heb echt precies dezelfde klachten.
  ik ben best wel bang voor een hersentumor.
  maar ik wil eerst weten hoe het nu met jou is.

  ben je er al vanaf en ben je er al mee naar de dokter geweest ?

  hoor heel erg graag van u

  mvg denise

  Reactie
  #5

  Denise, heb je last van uitvalsverschijnselen? Welke?

  Reactie
  #6

  De verschijnselen die kunnen voorkomen bij een hersentumor zijn in drie groepen in te delen: uitvalsverschijnselen, epilepsie en klachten door een toename van de druk binnen de schedel.

  Welke uitvalsverschijnselen ontstaan hangt sterk af van de plaats van de tumor.

  Voorbeelden zijn (lichte) verlammingen en, bij een tumor in de linker hersenhelft, problemen met de taal, bijvoorbeeld woorden niet goed uitspreken of niet goed begrijpen wat anderen zeggen. Ook kunnen er geheugenstoornissen zijn. Als de tumor voor in de hersenen zit kunnen gedragsveranderingen voorkomen, zoals traagheid en onverschilligheid of juist prikkelbaarheid en humeurigheid. Een tumor achterin de hersenen veroorzaakt soms problemen met lezen en zien.

  Een epileptische aanval is vaak het eerste teken van een hersentumor. Zo'n aanval ontstaat door irritatie van de zenuwcellen in het hersenweefsel. Een epileptische aanval kan heel licht zijn, bijvoorbeeld enkele schokjes in een hand of een korte'afwezigheid'. Maar het is ook mogelijk dat iemand plotseling bewusteloos raakt en daarbij heftig schokt met armen en benen. Bij zo'n hevige aanval kan men ongewild urine verliezen en op de tong bijten. De aanval gaat overigens bijna altijd vanzelf over.

  De druk in de schedel neemt toe als er een tumor groeit. Bovendien hoopt zich vaak vocht op rond de tumor (oedeemvorming) en belemmert een tumor soms ook nog de doorstroming van hersenvocht. Dit geeft klachten als aanhoudende hoofdpijn en soms misselijkheid en braken. Als de druk sterk toeneemt ontstaat soms sufheid. Bij druk op de oogzenuwen gaat men wazig of dubbel zien. Dit laatste komt echter slechts zelden voor.

  Al deze klachten kunnen ook optreden bij andere aandoeningen. Daarom is het verstandig om bij zulke klachten naar de huisarts te gaan en te laten uitzoeken wat er aan de hand is.

  Reactie
  #7

  Bij klachten die kunnen wijzen op een aandoening van de hersenen, bijvoorbeeld een hersentumor, geeft de huisarts een verwijzing naar een neuroloog. Deze onderzoekt of het lichaam nog goed door de hersenen bestuurd wordt en let daarbij op het lopen, de kracht in de armen en benen, het praten en het evenwichtsgevoel.

  Reactie
  #8

  het is alleen maar erger geworden.
  ik ben nu al een paar dagen zo duizelig.
  ik kan me niet meer concentreren.
  achter de computer zitten is moeilijk.

  toch maar naar de huisarts gaan?

  ik kan me trouwens niet herinneren dat ik meer haaruitval heb. heb het altijd wel gehad eigenlijk

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  “Dokter, ik ben bang dat ik een hersentumor heb” is een veel gehoorde vraag in de huisartsenpraktijk. Gelukkig worden de meeste patiënten gerustgesteld. Hoofdpijn wordt namelijk zeer zelden door een hersentumor veroorzaakt. Maar hoofdpijn blijft een vervelende kwaal voor ruim 20% van alle Nederlanders. De meest voorkomende vorm van hoofdpijn is spanningshoofdpijn. Het best laat het zich omschrijven als druk aan beide zijden van het hoofd, alsof er een te strakke band om zit. Spanningshoofdpijn is, zoals de naam al zegt, een gevolg van een te hoge spanning op de spieren van de schouders, de nek, de kaken en het voorhoofd. De oorzaak is vaak stress.

  Lees verder:
  http://www.dokter.nl/forum/Huisarts/hoofdpijn-hersentumor.html

  Reactie
  #10

  ik heb geen last van hoofdpijn.
  alleen heel afentoe een steek op een bepaalde plek.
  het is een drukkerig gevoel, ik heb continu de neiging om het met mijn hand weg te drukken.

  ook veel druk achter mijn ogen, en ben ongelooflijk moe. de laatste week ben ik ook nog heel duizelig geworden.

  Reactie
  #11

  ik heb erge last als ik loop van een soort pijn.. het is niet egte pijn.. maar het is wel vervelend!
  maar mijn ogen blijven maar open enddicht knipperen vanzelf. dat lijkt mij niet goed?
  en val ook zomaar vlauw.. in het begin had ik het gevoel dat ik een knikker in me hoofd had. want als ik liep hoorde in tik tik tik.
  heb vroeger ook ongeluk gehad.. ijzere balk tegen me achterhoofd gehad. het kan daar aan liggen? maar toen ik naar het ziekenhuis was geweest was er weinig aan de hand. nu vergeet ik ook steeds meer.. en als ik ergens naar kijk moet ik heel goed consetreren. ik ben al 1 keer naar de huisarts geweest.. maar die neemt mij niet sirieus.
  wat meot ik doen??????????
  ik heb zelf ook een zoontje.. waar ik alleen mee woon.. en ook als we aan het douche ben val ik vlauw. maar dan zegt de dokter van ja kan zijn dat je neit goed eet.. maar dat doe ik wel..

  groetjes my.

  Reactie
  #12

  Ik begrijp niet goed dat u zegt dat uw huisarts uw klachten niet serieus neemt. Het lijkt toch dat als u onverwacht kunt flauwvallen dat dat gevaar kan opleveren voor u en uw naaste omgeving. Hiervoor heeft uw huisarts u naar het ziekenhuis verwezen en ik mag aannemen dat u daar bent onderzocht en gezond bent bevonden, anders was u niet zonder behandeling huiswaarts gezonden.

  U bent dus wel degelijk serieus genomen dus uw gevoel niet serieus genomen te zijn ligt in iets anders. Waarom voelt u zich niet serieus genomen?

  Reactie
  #13

  nu de meeste symptomen zijn trillen en epilepsie aanvallen en ik heb nu een symptoom en dat is trillen

  Reactie
  #14

  Trillen past ook bij een heleboel onschuldige aandoeningen hoor. Zelfs gewoon moe zijn na een lange dag kan al een oorzaak zijn van trillen.

  De meest opvallende kenmerken van een hersentumor zijn epileptische aanvallen en uitval van lichaamsfunties, bijvoorbeeld dat een arm of een been het ineens niet meer doet of dat een oog ineens niets meer ziet.

  Reactie
  #15

  Bibberen, trillen
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/134487-Bibberen-trillen.html

  Trillende spieren
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/133263-trillende-spieren.html

  Reactie
Reageer op: Hoe herken je Hersentumor?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief