gevoel alsof je verdiepingen naar beneden zakt, bij lopen,staan

 • #1

  ik heb sinds een week of 7 een aandoening en heb alle onderzoeken in ziekenhuis als gehad, en niemand weet wat het is

  als ik loop krijg ik opeens met een schok het gevoel alsof ik door de grond zak, of alsof de lift heel snel 2 verdiepingen naar beneden gaat.
  eerst was het af en toe, maar nu kan ik mijn bed bijna niet meer uit, het valgevoel komt steeds vaker en meer achter elkaar
  soms ook in bed, alsof ik door het bed zo naar beneden zak, maar voornamelijk bij lopen, ik ben op alles gecontroleerd, hart, hersenen, bloed,alles wat ze konden bedenken, maar er is geen 1 arts die dit ooit heeft gezien en herkent. door die schokken of vallen heb ik nu ook enorme pijn in mijn nek, door het zgn automatisch tegenhouden van de val zeg maar

  heeft iemand hier wel eens van gehoord, ik word er moedeloos en gek van, ik kan alleen maar op bed liggen en ben bijna bang om op te staan. het was 2 dagen wat minder en toen kwam het in alle hevigheid weer terug
  eigenlijk ben ik na alle onderzoeken dus helemaal gezond!! dat is het ergste, eigenlijk gezond maar ik kan alleen nog maar liggen

  alle bekende verschijnselen hebben de artsen al bekeken, het lijkt alsof ik iets heb wat nog nooit is voorgekomen
  ik hoop dat het iemand bekend voorkomt
  anton

  Reageer
  #2

  Ik heb dit ook gehad, een paar weken geleden. Precies wat je beschrijft en niemand herkent het. Drie keer, één met lopen, één liggend en één in de auto. Binnen een week. Ik dacht dat het spanning kon zijn geweest. Ik kijk nu een maand of het terugkomt, en zo ja, dan naar de dokter. Ik rijd geen auto op de snelweg in die maand. Toen ik het in de auto kreeg, zat ik achter het stuur, ik werd echt ineens heel licht in mijn hoofd en zwaar in de benen en moest de auto op de vluchtstrook zetten zodat mijn man kon gaan rijden. Is er bij jou al iets uitgekomen??

  Reageer
  #3

  Hallo anoniem,
  Ik ben blij dat ik hier herkenning vind! Ik heb wel regelmatig dat de omgeving even vloeibaar lijkt te worden. Maar nu heb ik ook net als jullie dat ik letterlijk ' door de grond leek te gaan, precies zoals jullie zeggen. Ik leek in een lift te staan, die snel naar beneden ging .. Voelde me niet duizelig. Zette me wel even schrap. Een hele gekke ervaring. Ik denk wel dat het een soort van duizeligheid is. ..Zoals je ook in slaap kan vallen misschien?
  Ik onderga wel neurologischi onderzoek op dit moment voor concentratieproblemen , maar nog geen uitslagen.
  Ik hoop dat er mensen reageren die al iets weten. Dit o is ook nieuw voor mij

  Reageer
  #4

  Ps anton, heel veel sterkte ermee, geen idee dat zoiets zo ernstig kon worden. Heb je ook last van dingen niet goed waarnemen, zien of concentratie?

  Reageer
  #5

  ik herken het gevoel maar dan in lichtere vorm. Alsof de grond aan t shaken is, alsof t vloeibaar wordt. Nu zit ik rond te kijken op internet omdat ik in mijn hoofd net t idee had dat ik door de bank heen zakte, waardoor ik hier op deze site terecht kwam. Van mijzelf weet ik dat ik veel stress heb gehad/nog heb en dat bij mij die klachten dan juist ontstaan. Als t rustiger wordt verdwijnt het ook weer. Angst geeft ook stress, en als je bang blijft voor deze “aanvallen” dan zullen ze blijven komen. Geef je er aan over (en dat ook echt doen en je angst geen ruimte gunnen). Dan wordt het vanzelf minder.

  Reageer
  #6

  Heel herkenbaar voor mij .
  Op mijn 17 e kreeg ik dit voor het eerst en toen dacht de Huisarts dat ik overspannen was en zette mij aan de valium waar ik jaren over deed om er van af te komen . Na de bevalling van de derde op mijn 34 e kreeg ik het weer en toen draaide alles om mij heen en kreeg ik Cinirizine wat goed hielp en bij de K en O arts bleek ik een beschadiging aan mijn rechter evenw orgaan te hebben waarsch door 2 fikse vallen net voor mijn 17 e jaar ( van de ringen en met een brommer ) .
  Op mijn 50 kreeg ik het weer en toen was het en virus aan evenw . Duurde een half jaar voor die onzekerheid weg was maar valangst speelde mee !
  Misschien toch het evenwicht ,ben je bij K en O geweest ?
  Ik heb het nu af en toe als ik het erg druk heb ,dus is het mijn zwakke plek geworden maar ik schrik er nog steeds erg van en vecht er tegen om niet meer bang te worden .
  Ik rijd ook nooit meer auto en lopend heb ik nog regelmatig het gevoel om te vallen .
  Sterkte en hopelijk gaat het ook weer over en dan ben je zo blij !!!

  Reageer
  #7

  Als er echt aantoonbare dingen zijn zal je het misschien niet kunnen  verhelpen. Wel kan je er voor zorgen dat ze zwakke plekken wat minder zwak zijn door te zorgen voor evenwichtige voeding en stofjes als magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3, misschien nog andere dingen; stoffen die je zenuwstelsel helpen versterken.

  Reageer
  #8

  Hallo Iedereen die dit nog leest,

  Ook ik herken deze klachten van het plotselinge gevoel van vallen. Het is erg vervelend maar ik geloof zelf dat dit te maken heeft met stress. Ik ben zelf erg stress gevoelig en hoe meer stress ik ervaar hoe vaker deze aanvallen worden. Aangezien je vervolgens ook schrikt van de aanvallen wordt het steeds erger. Daarom denk ik dat de artsen ook niks bij u kunnen vinden.

  Ik heb gemerkt hoe minder ik in de stress raak van de aanval door te bedenken dat er nooit meer is gebeurd dan het gevoel zelf. En te accepteren dat ik de aanvallen soms heb. ze langzaam minder werden. En nu heb ik het misschien nog maar 1x per maand, waar ik eerst tientallen per dag had.

   

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dag mensen,

  ik heb hier zelf ongeveer 2 jaar mee gezeten, had het dagelijks. Ik beschreef het ongeveer als dit:

  - gevoel alsof er een golf door mijn lichaam heen gaat, die steeds heen en weer beweegt. Ook als ik lig, of zit. Een soort vibrerende plaat die golven maakt.

  - gevoel alsof de grond vloeibaar is, dat ik de vloer met mijn voeten in kan drukken. Hierdoor krijg ik het gevoel dat de grond beweegt.

  - dit hoort bij het gevoel dat ik het gevoel heb dat deins in mijn eigen lichaam, een soort schok die je voelt alsof je in een lift opeens een verdieping naar beneden zakt. Ook een beetje vergelijkbaar met het stappen op een boot bijvoorbeeld.

  - lopen met een wankelend gevoel / onstabiel in de benen (zwakke benen), alsof je soms valt. Echter gebeurt er niets en blijf ik met beide benen op de grond staan.

  - Het gevoel te hebben dat dingen opeens scheef of schuin staan in mijn gezichtsveld.

  - Het gevoel alsof er hele kleine draadjes aan m’n hersenen trekken, waardoor het soms ‘beweegt’ / in mijn hoofd beweegt. De schok die ik eerder beschreef begint soms ook in mijn hoofd, alsof mijn hoofd opeens even deinst/naar beneden en snel weer omhoog gaat.

  ik heb geen idee waar het vandaan kwam, ik werd er echt gek van en ontzettend bang dat er met mij iets aan de hand was. Ik had het continu, de huisarts kon mij niet echt verder helpen na evenwichtstests/ neurlogische tests/ bloedprikken. Ik heb het nu al een aantal maanden niet meer gevoeld. Hoe komt dat? Je moet je er bij neerleggen, het heeft namelijk alles te maken met angst. Oftewel een Angststoornis, gegenaraliseerde angst. Het gevoel zit gewired in je hersenen en roept zich steeds op in verschillende situaties. De oplossing is dus iets aan je angst en stress doen. Steeds maar die angst en non stop stress zorgt er namelijk voor dat je deze symptomen ervaart, hoe kut het ook is om dit te ervaren en om dit te begrijpen!

  ALs je nog vragen hebt stel ze gerust

  Als je hiermee struggelet is het heel goed om de volgende links een keer te lezen

  https://www.anxietycentre.com/anxiety-symptoms/feels-like-floor-is-moving.shtml

  https://www.anxietycentre.com/anxiety-symptoms/unsteadiness.shtml

  dit deed namelijk mijn ogen openen! En zoek hulp bij een psycholoog!

  Reageer
  #10

  Dag Joop, ik ben blij te lezen dat er nog meer mensen ( (helaas) er last van hebben. Ik heb er nu 3 jaar last van en bijna elke dag.. ook alle onderzoeken gehad...Neuroloog had er nog nooit van gehoord...  de links hierboven kan ik niet lezen in het Engels.  Is er ook een link in het Nederlands? Heb je misschien tips voor mij?

  Vriendelijk dank Danja

  Reageer
  #11

  Ik heb dit dus ook de hele dag door al 8 maanden lang. Ik had er eerst ook zware draaiduizeligheids aanvallen bij ( steeds terugkerende bppd ) maar dat bleek door een scheve atlas te komen. Nu is dat probleem door kraken dus opgelost maar heb ik nog steeds het gevoel alsof ik door mijn stoel heen zak , door de vloer zak of onder me weg word getrokken, alles golft en dat alles scheef staat. Ik heb al 9 jaar last van chronisch hyperventilatie. Op mijn 19e een burnoud gehad en 5 jaar geleden lyme en co opgelopen.  Ik wil best geloven dat het probleem bij stress en angst ligt, maar ik weet eerlijk gezegd niet wat ik nog meer kan doen . Ik ben te ziek om te werken door mijn lyme en laatste 8 maand door deze aanvallen al helemaal. Heb diverse therapien gevolgd. Heb net een 9 weekse mindfulnesstraining afgerond ( doe nog steeds veel mindfulness elke dag , maar deze klachten zijn nog steeds even erg.  Als mensen tips hebben, heel graag ! ?

  Reageer
  #12

  Beste mensen, dit zijn klachten die voorkomen als men "gevoelig"  is geworden voor de draadloze communicatievelden (hoog frequente electro-magnetische velden) zoals laptops, mobieltjes, zendmasten, etc. Deze creeren een sterk veld, vooral de laptop wanneer deze draadloos verbonden is, geven de bovengenoemde klachten. Gevoel alsof je zinkt, tintelingen, duizeligheid, licht in het hoofd, moeite met nadenken, gedachten die heel snel gaan en overal heen, trillingen voelen, piep- suis dreun in het oor , buiten adem geraken zonder ook maar wat te doen, paniekaanvalletjes, angstgevoelens, en veel meer. Kijk op sosstraling.nl voor alle klachten en zoek van daaruit verder. Het is DE ziekte van de 21e eeuw aan het worden. Letterlijk tienduizenden nederlanders alleen al hebben dit, en er komen steeds meer mensen bij met onverklaarbare klachten!

  Reageer
  #13

  Beste Allen,

   

  ik heb hier op dit moment ook heel erg last van. Het lijkt net alsof ik door de grond zak. Ik krijg dan ik mijn buik/borst hetzelfde gevoel als je net geen aanrijding hebt gehad. Dat nare “schrikgevoel”. Verder lijkt het wanneer ik lig alsof ik in een boot zit. Ik heb het gevoel alsof ik heen en weer ga en soms ook door het bed zak. Weet iemand van jullie al wat het is? Mvg

  Reageer
  #14

  Hallo,

  Ook ik heb al enkele weken dit akelige nare gevoel.
  Als ik op bed lig het gevoel inderdaad door het bed heen te zakken.
  Maar met staan is het vele erger, bij stilstaan al helemaal, ik moet mij dan echt vast pakken omdat ik het gevoel heb naar voren en achteren te bewegen of te vallen. Met lopen is het meer te schaatsen of te zweven.
  Winkels en drukke ruimtes mijd ik al omdat dit hier vaak voorkomt.
  Op mijn werk gebeurt dit gevoel ook heel vaak, het hindert mij bijna in mijn werkzaamheden.
  Ook krijg ik dan een drukkend gevoel op mijn voorhoofd, slapen op het hoofd, vol gevoel in de oren, drukkend gevoel op de neusbrug, net alsof iets mijn hoofd wilt verlaten.

  Ik heb al meerdere malen met de dokter gebeld en daar gezeten, ECG is gemaakt geworden, hier was niks op te zien, paar keer naar het hart geluisterd en was allemaal goed. Geven allemaal aan dat dit met spierspanning in de nek en rug te maken heeft en echt aan angst en paniek. Toch als ik dit voel ben ik vaak nog altijd heel bang ook al zeggen de dokters dat het goed is.

  Graag tips/informatie om hier beter mee om te gaan, ik ben echt uit mijn doen hierdoor 🙁

   

  Reageer
  #15

  Ben zelf pas 20 jaar... (toevoeging op bovenstaande bericht)

  Reageer
Reageer op: gevoel alsof je verdiepingen naar beneden zakt, bij lopen,staan
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief