Klachten linkerzijde lichaam

 • #1

  Al enkele maanden heb ik in toenemende mate klachten, voornamelijk aan de linkerzijde van mijn lichaam. Het begon toen ik het idee had dat mijn linkerbeen minder kracht had, daarna had ik ook vaak hoofdpijn aan de bovenkant van mijn neck en achterkant van mijn hoofd. Nu is het zo dat als ik de vingers aan mijn linkerhand gebruik de huid heel gevoelig is en ik soms een stroompje door mijn hand voel trekken. Daarnaast heb ik tinnitus in mijn linkeroor gekregen en voel de linkerkant van mijn gezicht lam aan en heb op sommig4e momenten ook last van een trillende lip. In mijn linkerbeen heb ik nu ook een dof gevoel en denk dat mijn linkervoet is verzwakt want als ik mijn tenen naar binnen toe buig begint mijn voet te trillen. Ook heb ik nu al enkele maanden last van "fascilulaties" die begonnen in de kuiten van mijn linkerbeen en toen naar het hele lichaam zijn doorgetrokken.
  Ben door 2 neurologen onderzocht, de eerste dacht aan MS en ze deden een MRI scan van mijn hoofd maar hier kwam niets uit. Tegen de andere neuroloog vertelde ik dat ik me toch wel heel erg zorgen maakte over mijn gezondheid vooral als ik lees over ziektes als MS en ALS. Hij zij dat ik niet aan die ziektebeelden voldeed en dat ik geen vervolgapspraak meer hoefde te maken. Ik weet nietmeer wat ik moet doen want dokters hebben geen antwoord op mijn klachten en ik voel me niet geholpen, ondertussen gaan mijn klachten niet weg.
  Ik ben een jongeman van 25 jaar, heb overgewicht en eet niet gezond en beweeg weinig. Ik weet niet in hoeverre dit een oorzaak kan zijn voor mijn klachten. Trouwens heb ik naast dit alles ook last van enorme vermoeidheid en word ik nietmeer uitgerust wakker. Ik hoop dat iemand hier een idee heeft van wat het zou kunnen zijn zodat ik in ieder geval een aanknopingspunt hebt waarmee ik verder kan. Alvast heel erg bedankt.

  Reageer
  #2

  Wat vervelend. Maar wat ik nog erger vind is dat ik je waarschijnlijk kan vertellen dat geen enkele arts of specialist weet wat er aan de hand is. Ik ben 47 jaar. Zelf loop ik al jaren tegen onbegrip van specialisten aan. Sinds 2000 heb ik pijn klachten aan mijn linker achterzijde van mijn lijf. Van kop tot teen en dan is mijn ruggenwervel precies de grens. Links pijn, rechts helemaal geen pijn. Uitstralingen naar arm en been. Bewegen geeft me enigszins verlichting. Ik ben bij verschillende neurologen geweest. En niet één doet zich echt moeite om de achterliggende oorzaak te vinden. Zodra ik niet voldoe aan het standaard eerste neurologische onderzoek (op hakken lopen, met ogen dicht je neus aan tikken, reflexen controleren enz) weten zij het ook niet. Er zijn scan's gemaakt, ook daarop niets te zien. Dus, we kunnen geen lichamelijke oorzaak vinden, dag mevrouw. En dan sta je weer buiten en mag je naar je huisarts gaan die het ook na 12 jaar niet meer weet. Het is moeilijk zeker omdat het steeds heftiger wordt en ik niet weet wanneer en of het stopt. Overigens probeer ik gewoon leuke dingen te blijven doen en te blijven werken.

  Reageer
  #3

  "heb overgewicht en eet niet gezond en beweeg weinig"

  Lijkt me dat je hier maar eens verandering in moet brengen. Gezond eten, wandelen en afvallen dus.

  Succes

  Reageer
  #4

  ik heb net hetzelfde aan de hand!

  In 2002 begonnen mijn problemen. Over de jaren heen werd het erger. Eerst mijn linkerknie, dan mijn linkerschouder en nek, m'n kaak, m'n linkervoet en enkel. Rechts helemaal niks.

  Ik heb enkel een matige hernia maar kan deze pijnen allemaal niet veroorzaken zeggen de kinesisten enz.

  Ik ben slank en eet normaal. Mag wat meer bewegen maar heb een tijd regelmatig gesport en merkte geen verschil. Volgens mij is jouw probleem niet zomaar te wijten aan je gewicht, dan zouden meer mensen met overgewicht deze specifieke klachten vertonen toch, dan hadden ze je toch al eerder verder geholpen...

  Ik ben naar de neuroloog, fysioloog, reumatoloog,...noem maar op geweest. Geen resultaat, geen oplossing. Pijnstillers helpen nooit. Ik ben nu 28 jaar.

  Ik ben de slapeloze nachten beu, en de vermoeidheid en slechtgezind zijn overdag door deze pijnen ook.

  Jij ook neem ik aan. Heel veel succes met je 'zoektocht' en sterkte.

  Reageer
  #5

  NINA: sins enkele maanden last van raar gevoel in heel men linkerkant vanlicgaam. van top tot teen. Soms voelt deze dof aan. soms gloeit deze en voel je verschil langs beiden kanten. Voel me dan ook moe als ik deze "aanval" krijg. Huisarts heeft bloed getrokken, kleine hart scan gemaakt. Alles was ok... Stuurt me teug na huis met ijzer pillen. Nu paar weken geen last gehad en nu weer een "aanval" ik weet ni goed wa doen...

  Reageer
  #6

  IK heb jaren gelopen met voze linkerkant , van oog tot teen voelde ik het , minder kracht in, moest die precies meesleuren, pinkje linkerhand wou zelfs niet meer meebewegen, uiteindelijk bleek dit van een b 12 tekort te zijn( ziekte van addison biermer) ,heb ok chronisch ijzer en vit d tekort (familiaal) met de injecties ging dit weg, maar moet wel zeggen af en toe durft dit nog wel eens opduiken (waarschijnlijk door schade door met een telang b 12 tekort te lopen ). Mischien kan je dit ook eens laten testen , of vragen of je ze mag proberen,(de minimum grenzen liggen meestal te laag) met een tekort mag je nooit stoppen met injecties!

  Reageer
  #7

  Ga eens bij een goede acupuncturist langs. Die kan blokkades opheffen.

  Reageer
  #8

  Ik ben een jongeman van 27 jaar. Mijn klachten begonnen 3 jaar geleden toen ik pijn kreeg in mijn linkerknie. Mijn huisarts heeft mij destijds geadviseerd om steunzolen/voetzolen te laten maken bij de voetzorg, omdat ik een verkeerde loophouding had. 2 weken nadat ik de steunzolen aan had begon ik enorm last te krijgen van mijn onderrug dus ben ik doorverwezen naar de fysiotherapeut. De fysio ontdekte dat ik 'bekkenscheefstand' had. Na iedere behandeling verdween de pijn, omdat me bekken weer goed zat. Na een paar dagen ging het weer pijn dus en de fysio ging het dus weer manipuleren. Dit heeft zo een jaar lang geduurd en aan het eind van die jaar was me bekken weer goed maar de pijn was niet verdwenen. De fyso vertelde mij dat hij de pijn niet kon verklaren.

  Sindsdien zijn mijn klachten wel toegenomen. Het begon dus met een kniepijn, vervolgens pijn in onderrug, bovenrug, linker bil, linkerbeen, schouder en nek.
  Ik heb pijn aan de complete linkerzijde van mijn lichaam, maar de rechterkant is helemaal goed.

  Qua reguliere geneeswijze ben ik onder behandeling geweest bij de orthopedie en neurologie, maar die hebben niks kunnen vinden. Zowel de rontgenfoto's als de MRI scan's zijn helemaal clean. Zij hebben mij dus ook helemaal niet kunnen helpen en kunnen de pijn niet verklaren. Mijn huisarts heeft opgemerkt dat de symmetrie van mijn lichaam niet helemaal klopt en heeft geadviseerd om te gaan sporten, maar dat gaat heel moeilijk. Ik ben altijd moe, kan niet doorslapen en heb constant pijn. Concentratievermogen is ook enorm afgenomen.

  Qua alternatieve geneeswijze heb ik gebruik gemaakt van chiropractie, orthomanuelepractie, transpositie, manulere therapie, osteopatie en accupunctuur.
  De chiropractie en manuele practie hebben geconstateerd dat mijn werverls gekanteld en geroteerd staan. Telkens wanneer zij mij hebben gemanipuleerd ging de pijn weg, maar kwam weer terug. Dus hier heb ik ook niet veel aan gehad.

  Nu is mijn vraag, wie o wie kan mij helpen? Heeft iemand hier ervaringen mee? Ik begin helemaal gek te worden.

  Mail aub als je een raad weet.

  [email protected]

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo,
  Ik ben een vrouw van 43 en ik herken deze klachten, precies hetzelfde als bij mij, het wordt steeds erger maar de meeste op deze blog met deze klachten zijn veel jonger dan ik, heb ik gemerkt. Van jongs af aan heb ik het gevoel gehad dat mijn lichaam uit 2 helften bestaat omdat de ene helft (links) anders aanvoelt dan de andere (rechts) door pijn, minder kracht, gevoelloos, niet meer mee willen. Ik woon aan de kust, misschien moet ik wel eens naar een specialist in Leuven of Gent? Maar volgens deze bloggers zijn er toch al veel mensen die vele, vele specialisten geraadpleegd hebben. Veel courage!

  Reageer
  #10

  Hallo,

  Ik ben 21 jaar. Alle klachten die jullie opsommen zo herkenbaar. Gelukkig heb ik geen last van uitval van armen of benen. Wel rug/nek/hoofd been arm en onderrug klachten. Ik ben al meerdere keren vanaf mijn 14e bij fysio/dokters geweest. Dit heeft mij allemaal niet geholpen. Zelfs ben ik een keer raar aangekeken door de dokter dat ik overal pijn had. Het wordt vooral gegooit op spanningen. Maar ik zelf kan het niet verklaren omdat de pijn er 24/7 is ( soms minder dan andere momenten) maar er is wel altijd pijn! hoofdpijnen kunnen oplopen tot pijn vergelijkbaar met migraine. Ik ga nu een afspraak maken met ern manueel therapeut, heeft iemand hier goede ervaringen mee?

  Reageer
  #11

  Hallo,

  Ik ben 21 jaar. Alle klachten die jullie opsommen zo herkenbaar. Gelukkig heb ik geen last van uitval van armen of benen. Wel rug/nek/hoofd been arm en onderrug klachten ook alleen aan mijn linker zijde Ook veel vermoeidheid en rusteloze nachten. Ik ben al meerdere keren vanaf mijn 14e bij fysio/dokters geweest. Dit heeft mij allemaal niet geholpen. Zelfs ben ik een keer raar aangekeken door de dokter dat ik overal pijn had. Het wordt vooral gegooit op spanningen. Maar ik zelf kan het niet verklaren omdat de pijn er 24/7 is ( soms minder dan andere momenten) maar er is wel altijd pijn! hoofdpijnen kunnen oplopen tot pijn vergelijkbaar met migraine. Ik ga nu een afspraak maken met ern manueel therapeut, heeft iemand hier goede ervaringen mee?

  Reageer
  #12

  zou het komen door 1 of andere vaccinatie waar we er allemaal wel 1 van hebben gekregen?

  Reageer
  #13

  beginnen jullie allemaal met het innemen van magnesium. Twee capsules smorgens en twee savonds. Na twee weken hoort er een verschil te zijn. Man heeft hetzelfde probleem hier, zijn ermee aan het experimenteren. Hoop dat het bij jullie ook lukt!

  Reageer
  #14

  God wat ben ik blij dat ik niet de enigste ben. Ook ik heb last van de linkerkant van mij lichaam. Begint bij oor,nek,schouder,arm,achterkant schouder,boven been kuit voet en hiel. O ja dat vergeet ik bijna ook heb ik last van mijn gezicht. Alsof het slaapt of lam voelt. En zelfs me kaak doet pijn. Ik voel me niet begrepen en ben als de dood dat het van me hart afkomt. Maar ik heb een echo doppler gehad van me hart en er is in oktober nog bloed geprikt ook voor me hart. En dat is allemaal goed. Ik denk dat ik gek aan het worden ben. Groeten natasja. Wil graag met iemand er over praten.

  Reageer
  #15

  Wellicht zou je eens een regressietherapie of Life between Lives sessie kunnen doen. De oorzaak kan liggen in een vorig leven, als je daarvoor open staat.

  Reageer
Reageer op: Klachten linkerzijde lichaam
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief