Alles lijkt vooruitgespoeld te worden

 • #1

  Ik ben een jongen van 22 jaar, heb (voor zover bekend) geen ziektes en slik geen medicijnen. Sinds klein jongetje heb ik al een klacht waar ik me altijd zorgen over heb gemaakt.

  Soms lijkt het alsof alles wat ik doe en wat ik waarneem met een gigantische snelheid in mijn hoofd afgespeeld wordt. Alsof er een vooruitspoelknop ingedrukt wordt. Ik raak dan in paniek en wist lange tijd niet hoe ik het stoppen moet. Het lijkt alsof ik doordraai en als het nog langer doorgaat dat er kortsluiting in mijn hersenen onstaat. Alsof ze op het punt staan het te begeven. Zo'n aanval duurt ±15 minuten.

  Een aantal jaar geleden ben ik al eens met deze klacht naar de dokter geweest. Hij heeft mij gevraagd op te letten op welke momenten deze aanvallen voorkomen. Vaak gebeurd dit als ik kopzorgen heb, gepaard met vermoeidheid. Maar de aanvallen komen ook voor op momenten dat ik helemaal geen stress of zorgen heb. Zojuist bijvoorbeeld: ik ben gewoon bezig zonder al te veel nadenkwerk -ik ben zelfs nog maar een paar uurtjes uit bed- maar ik heb wel een aanval gehad.

  Zeker toen ik klein was had ik het met regelmaat, maar na verloop van tijd kwam het steeds minder voor. De laatste tijd heb ik het weer vaker en afgelopen twee weken heb ik drie keer zo'n aanval gehad. Tijdens en na zo'n aanval maak ik me zorgen. Heb ik misschien een tumor die de boel afknelt waardoor de informatie niet normaal door kan komen? Heb ik misschien last van een vorm van epileptie? Ik vraag mezelf van alles af.

  De dokter heeft ooit gezegd dat het misschien wel een vorm van hyperventilatie is. Toen heb ik dat maar aangenomen (ik was een jaar of 14). Maar de laatste tijd trek ik dit in twijfel. Met mijn ademhaling is volgens mij niets mis tijdens zo'n aanval. En aangezien je niet bewust adem haalt weet ik ook nooit of ik te onregelmatig adem heb gehaald voor zo'n aanval.

  Op internet kan ik niemand met dezelfde klacht vinden. Toch vind ik het vreemd en maak ik me zorgen dat het wel eens mis kan gaan. Wie herkent hier iets in? Ik hoef nog niet eens remedie tegen dit soort aanvallen, ik wil graag meer duidelijkheid wat het zou kunnen zijn.

  Reageer
  #2

  Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat je bedoelt. Kun je het proces van versnellen of vooruitspoelen misschien duidelijker en gedetailleerder omschrijven?

  Reageer
  #3

  Ik herken het heel goed. Bij mij gebeurt het meestal wanneer ik net in bed lig. Ik hoef dan maar een kleine beweging te maken en het lijkt of ik alles heel snel en achter elkaar doe. Alsof ik gek word. Ik zie dat je bericht al ouder is. Ben je er intussen al achter wat het is???

  Reageer
  #4
  Reageer
  #5

  Onze zoon van 11 jaar heeft sinds enige tijd ook last van of het lijkt dat alles opeens heel snel gaat. Hij heeft het dan over zijn bewegingen maar ook z'n praten. Vaak komt hij er mee als hij net in bed ligt. Is er al meer over bekend?

  Reageer
  #6

  ik heb vroeger precies het zelfde gehad! ik was toen ook tussen de 10 en 11 jaar oud.
  ben nu 19 jaar en ben nou heel benieuwd wat het was. ik heb het aan me vader gevraagd en die zei dat hij het vroeger ook heeft gehad. het zou dus best erfelijk kunnen zijn!
  ik had het vaak als ik ging slapen of bij het lezen van een text ( als je je concentreert ) het was voor mij altijd verschikkelijk eng! alles leek heel snel te gaan en je zicht lijkt ook anders. alsof alles ingezoomd is!

  Reageer
  #7

  Heel bekend allemaal. Had het als kind ook, nu niet meer maar bij oververmoeidheid hang ik er wel tegenaan. Ben benieuwd wat het is.

  Reageer
  #8

  Heb echt precies hetzelfde als bovenstaande. vroeger als kind vaker, heel af en toe nog steeds en toevallig laatste tijd weer paar keer. Juist niet als ik in bed lig maar gewoon alledaagse dingen aan het doen ben. Nooit echt zorgen over gemaakt maar was gewoon benieuwd wat het is. Maar wel mee eens dat het altijd een beetje eng is. Ben heel benieuwd wat het is

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  +- ook zoiets gehad.
  ging weg bij ongeveer 5 a 6 klontjes suiker te eten

  Reageer
  #10

  Hei,

  Het probleem is heel herkenbaar. Ik heb het zelf heel af en toe 1x in de maand ongeveer. Soms op werk, school of in bed, ik snap er niks van. De gebaren die ik maak gaan dan heel snel en roekeloos, en ik weet ook niet hoe ik dit moet stoppen. Ik ben dan vooral bang dat andere mensen het door hebben dat ik zo gek aan het doen ben en dan probeer ik alles extra rustig uit te voeren. Maar het valt de andere niet op, alleen mezelf in m'n hoofd ofz. snap er niks van en als het zich nog eens herhaald wil ik eigelijk dat het gelijk stopt.... maar hoe?!

  groetjes

  Reageer
  #11

  Same here right now 🙂

  lijkt net of ik in het film ''limitless'' zit..
  https://www.youtube.com/watch?v=THE_hhk1Gzc

  alles lijkt net of het zo snel gaat.. zelfs het getyp op dit moment.. heb er ook al sinds klein last van.. enige idee? iemand?

  Reageer
  #12

  Weet iemand als wat het is?

  Reageer
  #13

  Weet iemand inmiddels wat dit is, heeft het een naam? Mijn zoontje heeft het ook en ervaart het als angstig en heeft het bijv ook in de klas. Hierdoor vindt hij het steeds erger.

  Reageer
  #14

  Kijk eens naar dit:klik hier ik heb mijn oplossing daar uitde doeken gedaan bericht 21 van die lijst

  ja een naam die heb ik niet

  Reageer
  #15

  Hi,

  Heb dit als kind vaak gehad. Ik werd dan altijd 's-nachts (ca. na 2 uur slaap) wakker en voelde het dan langzaam opkomen, na 1 a 2 minuten ging alles zo ontzettend snel in mijn hoofd (bewegingen en geluiden). Ik dacht dan alsof ik gek aan het worden was. Op die momenten ging ik altijd naar beneden om dit aan mijn ouders te vertellen, maar die leken mij nooit te begrijpen en zeiden dan dat ik maar weer moest gaan slapen. Maar ik raakte door deze aanvallen altijd in paniek;een angstaanjagend gevoel!

  Zojuist weer gehad, maar nu voor de eerste keer achter de computer op het werk (ik ben inmiddels 26). Ik dacht ga het toch eens proberen uit te zoeken en kwam zo op deze pagina. Door ervaring weet ik dat dit na 10 minuten ongeveer weer wegtrekt, maar heb altijd het idee alsof ik een hartaanval krijg of mijn hoofd explodeert en dat terwijl mijn hartslag gewoon normaal is. Verder ben ik lichtelijk hoog gevoelig voor bijv. energieën (dit is niet structureel, maar af en toe bijv. op crematie etc.)

  Ik ga binnenkort met dit verhaal naar de huisarts, toch benieuwd of ze weten wat dit is.

  Groet,
  Anne

  Reageer
Reageer op: Alles lijkt vooruitgespoeld te worden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief