Moe, wazig zien, geen concentratie, etc

  • #1

    Ik heb last van een heel scala aan vage klachten. Ik functioneer nog prima, maar merk dat ik steeds meer moeite moet doen om de schijn voor de buitenwereld op te houden.

    Klachten:
    Altijd moe. De ene keer meer dan de andere, maar wel altijd. Wil overdag graag even gaan liggen en de ogen dichtdoen. Ik slaap goed, maar word nooit uitgerust wakker. Zwaar hoofd bij het wakker worden. Op mijn vrije dag slaap ik tot in de middag. Futloos.

    Wazig zien. Heb het gevoel niet te kunnen focussen. Lezen gaat moeilijker dan vroeger. Veel oogruis. Regelmatig zie ik een vlek, dan denk ik aan een insect of muis, maar blijkt lichtflits in de hoek van mijn gezichtsveld te zijn. Licht blijft 'hangen', als ik eerst uit het raam kijk en dan weer naar binnen, blijven de contouren van het raam lang zichtbaar.

    Neurologische klachten. Geheugen is minder. Kan vaak niet op woorden komen. Lijkt wel alsof dyslexie is ontstaan. Ben apathischer in gesprekken, hoofd is dan leeg, weet niks te zeggen. Heel weinig concentratie.

    Fysieke klachten. Opgezette buik, veel winden, moeite met poepen. Blaas is slap, kan weinig druk zetten bij het plassen (gaat soms wel goed), altijd nadruppelen.
    Spieren zijn stijf en slap, natuurlijk vooral na het sporten, maar over het algemeen stijver en slapper dan vroeger.

    Overig. Weinig eetlust (maar eet wel). Snel emotioneel. Doffe, volle kop (ergste bij wakker worden).

    Ik ben dertig jaar en heb nu vier jaar last van deze klachten. Het wordt erger, maar niet heel snel. Zoals ik al zei, ik functioneer prima, maar kan veel verborgen houden omdat ik alleen ben. Heb van kinds af aan al migraine. Na een heftige aanval bleef een vlek hangen (drie weken lang), dit was voor mij reden om naar de dokter te gaan. Op de MRI was niks te zien en ook de oogarts kon geen afwijkingen vinden. Onverrichte zaken naar huis. Paar maanden later toch weer aangeklopt bij de huisarts die een gesprek met neuroloog heeft geregeld. Toen kreeg ik een algemeen verhaal over goed ritme, sporten, thuissituatie, etc. Daar kan ik weinig mee. Ik werk, ik sport, ik heb vrienden, familie. Ben gelukkig. Eet gezond. Ik houd natuurlijk van een biertje in het weekend, maar geen drugs en ga op tijd naar bed. Ik heb het met vrienden en familie wel eens over mijn klachten, maar krijg dan vaak stress, druk, gas terug nemen, etc.

    Mijn vraag is, wat zou mijn volgende stap moeten zijn? Heb het idee op een dood spoor te zitten bij de neuroloog en bij de oogarts.

    Reageer
    #2

    Hallo Gijs,

    Als je rond de dertig bent en je hebt deze
    symptomen vind ik als medicus, dat je van alle kanten goed onderzocht moet worden.
    Zowel lichamelijk als geestelijk.
    Dat de neuroloog je afgescheept met wat standaard
    opmerkingen vind ik beneden peil en heb een gevoel dat hij je niet serieus neemt.
    Vraaf bij een ander ziekenhuis eens een second opinion aan.
    Om zelf er achter te komen wat de heren doktoren schrijven, vraag je medisch dossier eens op.

    Groeten Anita

    Reageer
    #3

    Dank je, Anita.

    Nu ik het zo op een rij heb gezet, zit ik te denken om dit uit te printen en mee te nemen naar de huisarts, dan heeft zij een compleet overzicht van mijn klachten en wil ze misschien meedenken en een second opinion voor me regelen.

    Reageer
    #4

    Ik vind dit geen redenen voor een second opinie.

    Je hebt geen ernstiger lichamelijke aandoeningen die ook niet toenemen of meer klachten opleveren.

    Ik vind al je klachten, temeer eerder onderzoek niets heeft opgeleverd, allen wijzen op psychosomatiek.

    Ik zou te rade gaan bij een psycholoog die samen met je op zoek gaat naar de problemen die jouw energie verbruiken zodat je geen energie meer hebt voor de normale dingen van het leven.

    Nogmaals, al je klachten zijn onschuldig en lijken te wijzen op een andere oorzaak dan een ernstige lichamelijke aandoening.

    Spanning en stress veroorzaakt alle lichamelijk klachten die jij hebt, en als je het stress niveau reduceert, zullen de klachten ook afnemen.

    Reageer
    #5

    Ik vind het altijd lovenswaardig als patiënten de eigen gezondheid meer ter hand gaan nemen en zich minder afhankelijk gaan opstellen ten opzichte van de alwetende artsen. Heel goed advies hoor om je medisch dossier eens in te zien en te lezen wat er over jou geschreven staat. En als je problemen hebt met het interpreteren van de medische taal, kun je altijd hulp vragen, misschien ook hier als je wilt. Er is altijd wel iemand met de nodige kennis die je vroeg of laat verder kan helpen. Het begint met jouw verantwoordelijkheden die je zelf opneemt. Succes!

    Reageer
    #6

    [b]Floortje,[/b]

    Uit het verhaal van Gijs haal ik naar boven dat de neuroloog niet zo aktief is geweest om hem uitvoerig te laten onderzoeken.
    Ik ben zelf medicus maar zal Gijs niet adviseren
    om nu naar de Psycholoog te gaan.
    Hij is niet tevreden over zijn neuroloog en dan is een second opinium terecht.
    Je kunt alles wel op psychosomatisch gooien
    maar worden ook te vaak onterecht gegeven.

    Groeten Anita

    Reageer
    #7

    Anita heeft een punt, Floortje ook.
    Lastig te bepalen zonder zichtcontact, medisch dossier en lichamelijk en aanvullend onderzoek.

    Reageer
    #8

    Ik ben geen medicus, maar ik zou me ook maar goed laten onderzoeken.
    Sommige klachten lijken ook wel op schildklierproblematiek.
    Het is nooit verkeerd je te laten onderzoeken, beter te vaak, als te weinig.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Gijs,
    Ik heb eigenlijk precies dezelfde klachten. Zelfde circuit dorgelopen maar toch nu wel wat verbeterpunten gevonden. Misschien kunnen we een keer contact hebben.

    Reageer
    #10

    HOi, ik heb precies dezelfde klachten, en ik loop nu al 5 maanden bij het ziekenhuis. Ze zeggen dat het is psygisch is maar dat geloof ik niet,
    ik ging ook naar een alternatieve behandelaar, en die zei dat ik ergens allergisch voor was.
    ik let nu op wat ik eet, en door de minder lactose heb ik niet meer zo snel een oopgeblazen buik.
    wel heb ik de overige klachten nog, dus ik denk niet echt dat het helpt, ik zoek nog stevig door.
    heb je trouwens ook last van een soort opboerende lucht???

    groetjes

    Reageer
    #11

    Ik denk dat je een schildklier probleem.
    Hij werkt tetraag.Snel naar de dokter.

    Reageer
    #12

    Hypothyreoïdie is een tekort aan schildklierhormonen. Dit kan door drie dingen komen:

    1. Een aandoening waardoor de schildklier zelf niet genoeg schildklierhormonen (thyroxine en tri-joodthyronine) kan maken, primaire hypothyreoïdie
    2. Een aandoening aan de hypofyse die de werking van de schildklier dus de aanmaak van schildklierhormoon reguleert, secundaire hypothyreoïdie
    3. Een aandoening aan de hypothalamus die de werking van de hypofyse grotendeels reguleert, tertiaire hypothyreoïdie.

    Lees verder: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypothyreo%C3%AFdie

    Reageer
    #13

    Ik herken het ook als het langzaam insluipen van Hypothyeoïdie symptomen waarbij geen duidelijke diagnoses komen als men onderzoeken maakt. Het is een nogal onderkende ziekte met zeer uiteenlopende vage klachten van top tot teen. Ik herken het omdat ik nu herstel van een onderkende verslechtering van mijn schildklier. Ik kan niet functioneren zolang de vermoeidheid is niet opgeheven. Al mijn energie stop ik in 25 uren per week werk op Re-integratie basis, thuis ben ik daarna een "vaatdoek". Verleden jaar was ik nog goed ingesteld volgens de bloedwaarden maar de symptomen begonnen 2 jaar geleden langzaam in te sluipen en nu ben ik voor een deel arbeidsongeschikt geworden en mijn leuke baan kan ik niet meer uitvoeren. Laat je dus goed testen want onbehandelde schildklierprobleme veroorzaken veel "psychosomatisch" en psychische problemen waar je normaal gesproken anti-depressiva voor zou krijgen terwijl het opgelost zou kunnen worden met enkel Thyrax of iets dergelijks.

    Wacht niet meer want hoe langer je wacht, hoe meer symptomen zich opstapelen en des te langer om goed ingesteld te worden. Met medicatie en jaarlijkse controle valt normaal te leven. Meestal wordt de vrij T4 en de TSH onderzocht en als de TSH hoger is dan binnen de marge, dan is het Hypo, is het veel te laag, dan is het Hyper en daar hoort ook vermoeidheid en spierslapte bij.

    Veel geluk en beterschap. Geneviève.

    Reageer
    #14

    Beste Gijs,

    ik herken me volledig in jouw klachten/symptomen.
    Heb hier net als jij ook al enkele jaren last van.
    Tevens heb ik hypothereoidie en ben al jaren ingesteld met thyrax.

    Sinds kort heb ik het vermoeden dat ik een Vitamine B 12 tekort heb. Ben nu doorverwezen naar de internist.

    Suggestie:
    laat je controleren op Vitamine B12

    Succes,
    Tineke

    Reageer
    #15

    hier ben ik weer,
    met de uitslagen van de internist.

    Ze heeft mijn thyrax weer verlaagd en ik zit dus weer op 100 microgram. Ik had jarenlang 175 moeten slikken en werd verlaagd. Doordat ik gelukkig werd, ging mijn schildklier uit zichzelf herstellen.
    Nu heeft ze er 25 microgram Cytomel (T3) bij gedaan en heeft nog meer onderzoeken gedaan om zoveel mogelijke ziekten met dezelfde symptomen uit te sluiten. Het is de eerste arts die haar beroep serieus neemt zei mijn partner en mijn dochter is het er mee eens. Zij ging gisteren met me mee voor de uitslag.
    Ik heb dus niets ernstigs : geen Lyme, geen Q koorts, geen nierprobleem, geen diabetes.
    Wel een gebrek aan B12. Dat gaat ze dus eerst proberen op te lossen met pilletjes van 1mg B12 angevuld met B11 (foliumzuur) waar ik ook een tekort aan had. De lange lijst met symptomen is gelijk aan de hypo en ze houden verband met elkaar. Als de pilletjes, niet werken, gaat ze over op injecties. Ze heeft ook onderzocht of ik niet anti-stoffen aanmaak in mijn maag waardoor B12 niet zou werken en het resultaat hoor ik later. Dit nieuws viel dan mee.
    Ze had ook onderzoek gedaan naar voedsel intolerantie die ook dat soort symptomen geven en het blijkt dat ik zowel een lactose als een saccharose (=glucose+fructose)-intolerantie heb. Baaaaalen!!!
    Mag geen melk meer drinken, geen tiramisu meer (snif)en ik ben alvast begonnen het een en ander uit te zoeken in de supermarkt en op internet voordat ik naar de diëtist van het ziekenhuis ga. Valt niet mee maar het komt goed als ik begeleiding krijg. Alles is zo smakeloos ineens. Er zijn wel oplossingen.

    Succes verder en geef wat nieuws als je meer weet. We kunnen je hier allemaal helpen en onze morele steun geven.

    Lieve groeten, Geneviève

    Reageer
Reageer op: Moe, wazig zien, geen concentratie, etc


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief