hersenschudding

  • #1

    hoi hoi

    ik heb eens in mijn leven een flinke hersenschudding gehad en ben niet naar de dokter geweest wat me nu pas opval is precies aan dat oog waar ik ben op ben gevallen mijn pupil iets groter is dan de andere in hetzelfde licht zou dit daarmee kunnen te maken hebben?
    en kan ik er iets aandoen?
    heel erg bedankt.

    Reageer
    #2

    De medische term voor het verschil in grootte van de pupillen is anisocorie.

    Anisocorie is meestal het gevolg van afwijkende zenuwbanen van de oogzenuw die de pupillen aanstuurt.

    De meerderheid van de patiënten met anisocorie hebben een fysiologische verschil in de grootte van de pupillen. Fysilogisch betekent niet afwijkend, in de zin dat het niet ontstaan is als gevolg van een ziekte of aandoening. Er zijn meestal ook geen andere symptomen.

    Er zijn vele aandoeningen die een verschil in pupilgrootte kunnen veroorzaken. Anisocorie kan ontstaan als gevolg van een trauma; als op zich staand symptoom is anisocorie echter niet waarschijnlijk, en in de meeste gevallen verdwijnt de anisocorie tijdens het herstel.

    Voor meer informatie over uw persoonlijke situatie, gaat u naar uw huisarts.

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    dank je wel

    Reageer
Reageer op: hersenschudding


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief