Heftige bijwerkingen na Pfizer vaccinatie

 • #1

  Hallo allemaal,

  3 weken geleden mijn eerst Pfizer vaccinatie gehad en sindsdien heftige klachten. Het begon vrijwel direct na de prik met een tintelende kuit. Dit gevoel trok door naar mijn hele been en nu 3 weken later heb ik continue het gevoel alsof mijn beide benen zijn afgekneld. Veel pijn en slapend gevoel. Mijn linkerarm voelt ook verlamd aan, dat is hij niet want ik kan er nog wel alles mee.
  Volgens bijwerkingen centrum Lareb is dit vaker gemeld, ze kunnen alleen niks zeggen over de duur van deze klachten. Ik zou graag met mensen in contact willen komen die ook dit soort klachten kregen na het vaccin.

  Reageer
  #2

  Het vaccin werkt op je immuunsysteem. Je immuunsysteem kan 'per ongeluk' je zenuwcellen aanvallen als het van slag, overactief is.

  Reageer
  #3

  Mijn dochter heeft dat ook, een verdovend gevoel in haar linkerbeen, vacc is ook links geplaatst. soms is het zelfs alsof het lijkt dat haar been niet meewerkt. volledig verdoofd

  Reageer
  #4

  Maar gaat dat na verloop van tijd wel weer over dan?

  Ik ga absoluut geen tweede prik meer halen..

  Reageer
  #5

  Andel, inderdaad ook een verdoofd gevoel. Heel vervelend. Is het bij haar al minder geworden?

  Reageer
  #6

  Sinds de prik hele moeie benen met een tinteling erin, hoofdpijn. s Avonds afgepeigerd. Haal de derde eventuele prik niet meer.

  Reageer
  #7

  Ik ook tinteling in linker bovenbeen en verdoofd gevoel. Begon met opgezette bult in mijn linker oksel en kreeg daarna een bult in mijn linker lies, die flink veel pijn met zich mee bracht. Gevoel teveel met sporten gedaan Sinds vandaag ervaar ik verdoofd gevoel in mijn linker bovenbeen. Jeukt ook. Tevens in twee dagen tijd twee kilo aangekomen, weet niet of dat verband heeft, maar kom normaal gesproken niet snel aan. Daar moet ik echt mijn best voor doen. Al deze symptomen later dan gemiddeld genoemd. Tweede vaccinatie vier weken geleden gehad. Mijn man ligt nu al een paar dagen zwaar te zweten en is bekaf. Moet gewoon de lakens verschonen zo nat. Nu al drie avonden. Hij is nooit ziek. Zwaar hoofdpijn ook trouwens. Had dit nog geen eens met de vaccinatie in verband gebracht, maar ging toch even googlen en lees nu zoveel herkenning. En nee geen vliegende ziekte of wat dan ook, lees het hier voor het eerst.

  Reageer
  #8

  Niet om je extreem te stressen, maar zware hoofdpijn kan duiden op een herseninfarct; is een veel voorkomende 'bijwerking'. Ik zou naar het ziekenhuis gaan als ik jou was en dit uitsluiten want als het een herseninfarct is; hoe sneller je erbij bent; hoe beter de prognose.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi allemaal,

  ik heb ook het Pfizer vaccin gehad, 3 maanden later een pericarditis (ontsteking van het hartzakje gediagnosticeerd) weet niet of dit perse door Pfizer/biontech komt, gezien de duur van drie maanden. maar las op het nieuws dat er meer gevallen worden gemeld van ontstekingen van het hartzakje en soms ook de hartspier na vaccinatie. ook zijn er dit jaar meer pericarditiden gemeld.

  Reageer
  #10

  ik heb in juni mijn vaccinatie gehad en daarna zijn mn hartkloppingen begonnen , loop bij de cardioloog nu omdat ik in het verleden hartfalen heb gehad en de waarde daarvan waren iets verhoogd en wordt nu uitgezocht wt en waar het vandaan komt ,maar het is wel na mn spuit van pfizer gekomen..

  Reageer
  #11

  U de bijwerkingen kunt melden bij https://meldpuntvaccinatie.nl en het Lareb? Zo wordt er centraal bijgehouden dat er bijwerkingen zijn en daar heeft uiteindelijk iedereen wat aan

  Reageer
  #12

  Ik kreeg na de vaccin pijn in de diepe aderen van mijn benen links soms rechts , en in mijn armen.
  Ben bij de H arts geweest, en die heeft geen verklaring.

  Reageer
  #13

  Ik kreeg een paar uur na mijn 1e pfizer prik een verdoofde lip en deel van mijn hand. Bij de 2e prik geen directe last maar kreeg steeds meer jeuk aan 1 onderarm. Dit houdt nu al maanden aan en ik voel onder de huid bultachtig weefsel zitten. Voelt soms of er beestjes onder kruipen.

  Reageer
  #14

  Begin juli besloot ik het Jansen-vaccin te nemen. De tevredenheid dat ik de knoop had doorgehakt, was echter van korte duur. Drie uur later kreeg ik tintelingen in armen en benen en de volgende dag een hevig brandend gevoel vooral van de huid als na een zonnebrand, stramme knieën en last van onvast lopen (zeebenen). Een week later kwamen daar brandende ogen (als of er zand in werd gewreven en wallen) en druk boven en achter in het hoofd en nek die bijna ondragelijk wws. In de derde week namen de klachten iets af en voelden mijn armen en benen meer alsof ze waren afgeboden. Na vier maanden heb ik nog steeds pijnlijke lichtgevoelige ogen, een brandend en moe gevoel, vooral in mijn onderbenen en pijnlijke knieën na lopen of fietsen. Het lijkt echter dat de klachten nu elke maand iets afnemen, maar ik verwacht dat herstel nog lang kan duren. Ik ben een actieve zestiger vrij van ouderdomsklachten, heb nooit last van griep of zelfs verkoudheid, wandel en fiets veel en maak graag trekkings, leef gezond, maar voel me nu in één dag 20 jaar ouder geworden. In sommige publicaties wordt er op gewezen dat dergelijke (over)reacties vaker voorkomen bij mensen met een zeer goed en/of geboost immuunsysteemEen en daarom vaker dertigers treft dan zestigers. Hoe vaak het voorkomt? In de VS lopen de schattingen uiteen van 0,5 tot 2it en onafhankelijk van het vaccin. Nadeel hierbij is dat meldpunten, zoals Lareb, geen onderscheid maken tussen gebruikelijke klachten die enkele uren of dagen duren en ernstige klachten die maanden of langer aanhouden. Mogelijk is men bang dat meer mensen ervoor zouden kiezen zich niet te laten vaccineren wat tot meer sterfgevallen zou kunnen leiden. Tot slot nog een raad voor anderen die herstellen van long vac of long covid: forceer niet, geef het lichaam de tijd om zich te herstellen.

  Reageer
  #15

  Hallo heeft u nog steeds last van deze bijwerkingen

  Reageer
Reageer op: Heftige bijwerkingen na Pfizer vaccinatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief