Hyperventilatie klachten

  • #1

    Hoi!

    Ik heb al maanden een prikkel in de keel, dit is overgegaan tot een constante stress gevoel (ook door de huidige coronacrisis), met dus alle lichamelijke gevolgen (ademtekort, druk op de borst, angstgedachten). Dokter wist niet wat die prikkel kon zijn, hij zag geen infectie of iets dergelijks. Ik begon zelf verschillende tests te maken op internet en ik kwam telkens op chronische hyperventilatie, wat me logisch klonk door de gespannen periode die ik heb meegemaakt. Ik besloot dan ademhalingsoefeningen te doen en meditatie, nu een week bezig. Het gaat al veel beter, maar de prikkel in de keel blijft daar wel (soms hevige prikkel en soms heel mild), ik adem wel telkens langs de neus en niet door de mond. Ik heb gelezen dat die keelklachten en hyperventilatie enkel voorkomt als je door de mond ademt. Ik heb dit dus nooit gedaan, kan het alsnog zijn dat die prikkel door de hyperventilatie komt, ook al heb ik altijd langs de neus geademd? Ik maak me weer zorgen want ik heb een verhaal gehoord van een man die maandenlang een kleine hoestje had, met de diagnose longkanker en 3 maanden te leven. Ik heb juist zo een rustige week gehad en nu hoor ik dit... Dus mijn hoofd begint weer van alles te denken omdat ik al maandenlang die prikkel heb, en ervoor ook al die benauwdheid en druk op de borst en rugpijn had. Nu natuurlijk ook de ongemakkelijke gevoel op mijn borst door die gepieker.

    Reageer
    #2

    Het is toch zeer voor de hand liggend dat het een gevolg van de hyperventilatie is

    Reageer
    #3

    Dus ook al adem ik gewoon langs mijn neus en niet langs mijn mond? Ik oefen wel al 2 tot 3 keer per dag mijn ademhalingsoefeningen uit met een app, ik veronderstel dat het maanden kan duren eens mijn hyperventilatie wat verbetert?

    Reageer
    #4

    Er moet vooral naar de oorzaken gekeken worden en wat aan gedaan worden.

    Reageer
Reageer op: Hyperventilatie klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief