Hemifaciale spasmen

  • #1

    Ik heb reeds enkele jaren aan linkerkant van aangezicht zenuwtrekken die niet te controleren zijn. (Diagnose  Hemifacialespasme)  Zijn er personen met een zelfde aandoening en wat hebben zij reeds ondernomen voor een eventuele oplossing? Mijn Dr. neuroloog stelt een operatie voor in de hersenen, maar ik vind dit nogal drastisch . Met dank bij voorbaat voor uw antwoord.

    Marcus

     

    Reageer
    #3

    Hallo, ik lees uw stukje over uw hemifaciale spasme. Het bij u al weer paar jaar geleden. Ik kamp nu ruim een jaar met dit probleem. Heb een maand geleden minimaal botox ingespoten gekregen op 4 plaatsen rechts. Geen resultaat..wel dat mijn rechterkant van het gezicht al wat ging hangen. Ik heb inmiddels zoveel last van de spasme dat ik er bijna gek van wordt. Rechterkant gezicht trekt helemaal weg, praat rechelmatig of ik half dronken ben. Knoeien/kwijlen met drinken. En vreselijke schaamte..mensen kijken je aan alsof je niet spoort. Ben benieuwd of u inmiddels geholpen bent met een operatie en het resultaat.
    Hoop van u te horen..dank u wel

    Reageer
    #4

    In 2019 geopereerd aan Hemifaciale spasmen in het UMCG, helaas had dat toen geen resultaat.
    Nu in 2024 voor de 2e keer geopereerd in het UMCG, er bleek nog een adertje tegen de zenuw aan te zitten. ( komt bijna nooit voor)
    Inmiddels bijna 5 weken klachten vrij! Na 20 jaar! Ongelofelijk!
    Dan besef je pas de impact van de klachten.
    Ik adviseer dus; ga zeker voor een operatie als botuline niet werkt.

    Reageer
    #5

    Zie mijn reactie. Als je meer vragen hebt dan wil ik die zeker beantwoorden.

    Reageer
    #6

    Sinds enkele maanden heb ik last van deze vervelende kwaal. Het wordt steeds erger. Ik krijg nu een mri scan om te kijken wat de oorzaak is. Hebben ze bij jullie ook een oorzaak gevonden?
    M.vr.gr. Sjoerdje

    Reageer
Reageer op: Hemifaciale spasmen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief