Onbekende afwijking knie

 • #1

  Hallo,

  Mijn moeder  heeft nu al ruim 1,5 jaar last van een onderrughernia. Een jaar geleden is haar knie volledig op slot komen te zitten met de volgende klachten;

  • Opgezette knie
  • Rode knie
  • Warme knie
  • 0,0% buigbaar, zit compleet vast
  • Pijn

  Nu heeft zij een aantal diagnoses al vastgesteld gekregen, waaronder: Dystrofie, Hernia en zelfs het antwoord: Wij weten het niet. Uiteindelijk is ze door verwezen naar de pijnpolie als 'laatste' perron. Nu heb ik 3,5 jaar verpleegkunde gestudeerd en veel kennis wat betreft anatomie en fysiologie, en ik ben zeker van mening dat dit iets is wat 100% te vinden moet zijn. Zij het de zenuwen, zij het de spieren, zij het de meniscus. De huisartsen doen hier niet veel meer aan.

   

  Ik was toch benieuwd of iemand mij hier misschien verder mee kan helpen. Eventueel met betere vragen die ik voor kan leggen bij de Neuroloog of huisarts? Ik zelf ben van mening dat dit hoogwaarschijnlijk een zenuw probeem is aangezien er sinds kort ook incontinentie bij komt kijken.

   

  Wij zijn momenteel echt radeloos en ik hoop dat iemand hier met een frisse blik naar kan kijken en ons een duwtje de goede richting in kan geven. Misschien zeldzame syndromen op basis van de bovengenoemde casus.

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Milco.

  Reactie
  #2

  Ik denk dat de het knieprobleem geen zenuwprobleem is. Doorgaans wordt dit veroorzaakt door de meniscus. De hernia in de lage rug kan wel een oorzaak voor de incontinentie zijn, maar kan ook leeftijdsgebonden zijn. Ik weet niet hoe oud je moeder is.
  Een orthopeed is eigenlijk de aangewezen arts voor de knieproblemen.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor je snelle reactie. Dit klinkt mij best logisch, de manier waarop jij het beschrijft. Mijn moeder is momenteel 54 jaar oud. Ook denk ik dat de incontinentie komt vanwege een jaar lang weinig bewegen waardoor de bekkenspieren natuurlijk slinken.

   

  Voor zover ik weet heeft mijn moeder inderdaad nog een afspraak staan bij de Orthopeed. Eventuele suggesties voor wat ik het beste kan aankaarten zijn altijd welkom.

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Milco.

  Reactie
  #4

  Ziet er naar uit dat de meniscus ook al is uitgesloten. Hier zou ook geen probleem moeten zijn.

  Reactie
  #5

  Ik denk dat de beste opties zijn: Een scan of een kijkoperatie voor de knie.

  Reactie
  #6

  En wie heeft meniscus dan uitgesloten?

  Reactie
Reageer op: Onbekende afwijking knie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief