Inwendige trillingen

  • #1

    Dag allen,

    Ik post dit bericht in het sub-forum hersenen/zenuwen, maar ik twijfel of dat juist is. Het kan mogelijk ook horen bij een (sub)onderwerp over de overgang, burn-out of anderszins vage klachten.

    Sinds een week of 6 ervaar ik inwendige trillingen. Je ziet ze van buitenaf niet en ze zijn ook niet voelbaar via de huid. Het voelt alsof ik op een wasmachine lig op hoog toerental, of dat ik een mobiel heb ingeslikt op trilstand. Ze lijken te komen vanuit het punt waar je nekwervels wat naar buiten steken (overgang rug/nek) en/of mijn schouders en de plek daartussen, maar ik voel ze door mijn hele romp. Als ik mijn hoofd draai voelt het soms een beetje schokkerig in mijn nek. Soms suist het ook een beetje in mijn hoofd. Als het heel erg is kan ik er niet van slapen.

    Ik ben wel (heel) erg druk met (kantoor)werk, probeer daarbij op mijn houding te letten, maar heb wel regelmatig stijve schouders/rug/nek.

    Ik twijfel er echter aan of het (alleen) iets met mijn nek te maken heeft, aangezien ik het gevoel heb dat het verergert door koffie en alcohol, maar ook weer tijdelijk verdwijnt door (genoeg) alcohol. Na het eten is het ook erger. Inspanning lijkt geen effect te hebben. Met ontspanning voel ik het natuurlijk extra, dus lijkt het erger, maar het is er altijd wel.

    Het is er 24/7, al weken lang. Om gek van te worden. Via Google kom ik op fora over hyperventilatie en overgang. Ik ben 43, en dit zou dan de enige overgangsklacht zijn, niet onmogelijk natuurlijk, maar lijkt mij onwaarschijnlijk. Hyperventilatie-App geïnstalleerd via een website en ik kan idd niet lang mijn adem inhouden (gemiddeld nog geen minuut) en na een sessie op die app lijken de klachten ook erger te worden. Verder heb ik echter ook geen hyperventilatieklachten naar het lijkt.

    Herkent iemand dit klachtenpatroon? Ik ben me ervan bewust dat een bezoek aan de HA niet kan worden vervangen door een forum, maar gelet op de vaagheid van de klachten deins ik er voor terug om een hele medische molen door te gaan, terwijl er dan mogelijk niets wordt gevonden en de klachten wel blijven bestaan. Ik ben benieuwd of anderen deze klacht ook gehad hebben en of er kans is dat het spontaan over gaat, of met zelf toe te passen veranderingen. Koffie en alcohol drink ik sinds een paar dagen niet meer, sporten heb ik geïntensiveerd.

    Met vriendelijke groet,
    Bella

    Reageer
    #2

    Nou, het lijken toch spanningsklachten en hyperventilatieklachten. Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Dank voor je reactie Tandor. Ik heb al meerdere reacties van je op dit forum gelezen en zie dat je vaker in de richting van hyperventilatie denkt. Heb jij hier zelf ervaring mee, of is er een specifieke reden dat je deze mogelijke oorzaak vaak aandraagt? Velen zouden er dan aan lijden. Overigens heb ik de test al eerder gedaan in de afgelopen weken, mede naar aanleiding van posts van o.a. jou op dit forum. Mijn score is 59. Daarom heb ik me ook aangemeld bij HyperVen en doe daar dagelijks één of 2 sessies, maar er zit niet veel schot in en ik heb ook geen klachten die je meestal linkt aan een (acute) hyperventilatie aanval. Overigens doe ik het pas 1,5 week, dus veel kun je er dan ook nog niet van verwachten; als dit het is duurt het zeker 4 maanden voordat de klachten over zijn, en in combinatie met overige (over)spanningsklachten nog langer.

    Reageer
    #4

    Het is op basis van de klachten dat ik daaraan denk. En ja er zijn heel veel mensen die hyperventileren in deze gestresste en gejaagde maatschappij waarbij de lat voor iedereen wellicht te hoog ligt. je zou overigens sneller resultaat moeten hebben van ademhalingsoefeningen. Ik raad je aan om hiervoor naar een fysiotherapeut te gaan. Als je de klachten al zo lang hebt, is het een chronische vorm van hyperventilatie.

    Reageer
    #5

    Bedankt dat jullie mijn vraag hebben willen lezen en beantwoorden (ook Catootje, maar die reactie is inmiddels verwijderd). Vannacht een hele slechte nacht gehad met voortdurend trillen. Ging ik op mn rug liggen, dan trilde mn rug, op mn linkerzij, dan mn linkerzij, etc. Naar het weekend toe lijkt het erger te worden. Gisteren nauwelijks last gehad totdat ik na het avondeten achter mijn laptop ging zitten werken, toen begon het weer in volle hevigheid en duurt nu nog voort. Ik krijg inderdaad het idee dat het spanningsgerelateerd is.

    Reageer
    #6

    Ik heb net ook in het andere topic over dit onderwerp gereageerd. Ik lees mn bericht van 3,5 maand geleden en dat klinkt exact zoals het afgelopen nacht ging qua trillen. Echter, het is tussendoor ruim 3 maanden weg geweest na een goede sportmassage van het nekschoudergebied. Ik begin zelf dus te denken aan een nekblokkade waardoor dit is ontstaan. Vraag aan Tandor/John: is dat mogelijk? Dat het trillen vanuit de nek optreedt wegens een instabiliteit of afwijking in de nek? Ik heb het hele vorige jaar diverse keren nekklachten gehad, van 'erin schieten' tot kraken als je je nek draait (heb ik nu nog steeds, kraakt bij elke beweging) maar ook vaak teveel met het hoofd naar voren zitten (PC werk). De verschillende (sport)masseurs die ik bezoek zeggen allemaal hetzelfde: monnikskapspieren voelen als staalkabels, veel spanning in het nekschoudergebied. Echter ik ga toch 1 a 2x in de maand naar de masseur, probeer op mn houding te letten (als ik er aan denk), wat kan ik er dan nog meer tegen doen? Een ander probleem is overigens dat ik al 1,5 jaar aan het tobben ben met het vinden van een juist hoofdkussen. Ik heb er inmiddels een stuk of 8 in de kast liggen, zgan en ook even zovelen al terug gebracht naar de winkel.

    Ik ben benieuwd of iemand zich hierin herkent of dat de professional een wijze raad voor me heeft. Dank, Bella.

    Reageer
    #7

    Bella, je voedingspatroon kan een rol spelen, tekorten aan voedingsstoffen. Overigens zegt bloedonderzoek niet zo heel veel over tekorten. Een kinesioloog kan uittesten wat jouw lichaam nodig heeft.

    Wat soms ook een rol kan spelen, ben ik achtergekomen, is een scheefstand van de atlas (bovenste nekwervel), wat kan doorwerken naar je hele rug en lichaam. Denk ook aan de rol van electrosmog en aan het belang van slapen op een houten bed en matras zonder metalen erin. Metalen verhinderen het gezonde aarden en een goede ontspanning.

    Reageer
    #8

    Dat van die atlas heb ik op een Engelstalig forum ook gelezen.  De Nederlandse mainstream  is hier wat kritischer over. Heb jij zelf een ervaring van het laten corrigeren van de scheef stand en dat je echt verandering merkt? Of mensen kent die dit hebben ondergaan?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb hier ook last van, ik lees mee

    Reageer
    #10

    Ik ga zelf eens in de 2/3 maanden naar een fysiotherapeut/manueel therapeut. Die zet alle wervels weer goed, kraakt ze los enz, spieren waar nodig worden behandeld.  Voel me er goed bij. Blokkades, vastzittende nek(wervels), verkeerde houding, scheefstand van het hoofd, spierspanning, druk op bep zenuwen, het kan allemaal best veel klachten geven is mijn ervaring. Ben de therapeut erg dankbaar want hij hielp me o.a. van tinnitus af!  Ook gevoel van duizeligheid, licht/'raar' in het hoofd had ik erg last van..hiervoor hielp/helpt behandeling ook. Wie weet heb je wat aan deze informatie. Sterkte!

    Groet, Thea

    Reageer
    #11

    Hi,

    Naar! het kan ook met stress te maken hebben...

    Na een hele dag kun je er inderdaad meer last van hebben, als je voor een lange tijd op bed ligt kun je bijvoorbeeld ook veel last van je nek krijgen. Ik zou een afspraak maken met de huisarts en de situatie daar voorleggen!

    Reageer
    #12

    Ik heb sinds enkele maanden ook last van inwendig trillen, duizeligheid, soms misselijk. Ik heb ondertussen al een onderzoek gehad bij cardioloog, pneumoloog, gyneacoloog. Ik ben ondertussen femoston low en een betablokker aan het nemen. Ik heb ook iets gekregen om tot rust te komen maar spijtig genoeg zonder resultaat. Is er iemand die al een goed resultaat heeft met om het eender wat?

    Reageer
    #13

    Ik heb nog nergens gelezen over de schildklier?
    Daar kun je dus ook heel erg inwendig van gaan trillen, en hart kloppingen ook duizeligheid en soms misselijkheid.
    Ben ook bij cardioloog geweest en alles was goed.
    Laat het eens checken. Is misschien de moeite waard! Ik heb het nml ook. Zit net in de molen dus kan verder nog niets melden.

    Reageer
    #14

    Hallo, ik heb ook al enige tijd (1 jaar) last van trillingen van binnen. Meestal bij het ontwaken en soms bij het in slaap vallen.
    De trillingen waren in eerste instantie zo vaag dat ik niet door had dat het in mijn eigen lichaam was. Ik dacht dat ik het trillen voelde van de bouw van een huis in de nabijgelegen straat.
    Wel had ik toen al af en toe last van een trillende rechterarm, wat vaag zichtbaar was.
    Sinds de zomer zijn de trillingen duidelijker geworden. Maar ik kan er niet achter komen wanneer ik er last van heb.
    Als ik op het internet zoek kom ik verschillende oorzaken tegen:
    - Stress: ik geloof dat het daarmee begint; bij mij in ieder geval.
    - Nekproblemen: gevoelige nek heb ik ook
    - Chronische hyperventilatie: ik ben yoga docente en doe veel met adem oefeningen, maar het kan zijn dat ik niet door heb gehad dat ik gedurende de dagen in mijn stressvolle periode verkeerd ademde. En nog steeds doe. Alhoewel ik heel goed mijn adem lang in kan houden.
    - Schildklier: ik heb een bloedtest gedaan, waar niet uit blijkt dat ik een schildklier probleem heb. Of is een bloedtest niet betrouwbaar?
    - Overgang: ik ben 48, misschien peri-menopause?

    Wat ik niet lees, is berichten van mensen die last van trillingen hadden en nu weer 'trilloos' zijn.
    Dat zou ik graag willen lezen.

    Ik had afgelopen weekend een paniek/hyperventilatie aanval, omdat het trillen zo sterk was en ik niet in slaap kon komen. Heel naar. De nacht erna ben ik elke keer als ik het trillen voelde gelijkmatiger en iets dieper gaan ademen en dat hielp.

    Oh ja, nog iets wat ik testte is dat, als ik sterk tril, heel diep inadem en mijn adem vast houd, dat het trillen dan stopt. Zodra ik weer uitgeademd ben begint het weer.

    Ik ben er nog niet uit.
    Sommige nachten voel ik niks, sommige een beetje en sommige dus heel sterk.

    Ik ben benieuwd naar andere ervaringen.

    Reageer
    #15
    Reageer
Reageer op: Inwendige trillingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief