verkleurde handen & afname weefsel

 • #1

  Sinds een jaar heb ik last van verkleurde handen, rood/paars, als bij koude handen. Als ik op de huid druk ontstaat er kort een witte vlek, waarna het weer bijtrekt tot rood/paars. Vaak heb ik ook last van koude handen, met name op kantoor (ik doe beeldscherm werk, maar het kan misschien ook een relatie hebben met stress of wie weet de airco).

  Ook heb ik langzaam maar zeker een afname van weefsel aan mijn hand en pols. Dit is het duidelijkst zichtbaar als ik mijn duim naar buiten strek. Dan ontstaat er bij de pols een "gat" waar ik bijna mijn pink in kan steken. Dus niet een klein "gat", want dat is normaal, maar duidelijk groter. Dit is het afgelopen jaar ook duidelijk toegenomen. Maar ook op andere plaatsen rond de pols, aan de bovenzijde van de hand en bijvoorbeeld mijn duimmuis is duidelijk zichtbaar dat er afname van weefsel is, er ontstaan "gaten" bij een krachtsinspanning en ik heb "huid over". Zowel de verkleuring als de afname van weefsel heb ik aan beide handen.

  Ik ben er al mee naar de huisarts geweest, maar die heeft de stelling dat zolang ik er geen last van heb er geen noodzaak is om het verder te onderzoeken. Maar ja, wat is last. Ik kijk er elke dag tegen aan en vind het gewoon geen prettig gezicht. Daarnaast ben ik er ook vaak "mee bezig", simpelweg omdat ik het idee heb dat zoiets niet vanzelf ontstaat, dat het een signaal is van het lichaam. Kan iemand mij misschien verder helpen, advies geven of wat dan ook. Graag reactie!

  Reageer
  #2

  De ziekte van Buerger, een ziekte waar sommige rokers aan lijden en waarbij de kleine bloedvaten van vingers en tenen verstopt raken. Dit kan tot afsterven van weefsel leiden.

  Dit misschien?

  Reageer
Reageer op: verkleurde handen & afname weefsel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief