reveal?

  • #1

    Hallo , ik zit met een probleempje.Afgelopen dinsdag ben ik bij de cardioloog geweest, omdat ik meerdere malen van mijn fiets gevallen bent zonder dat ik dat voel aankomen.Ben dan heel even weg ,maar niet verward.
    Heb heel veel overgewicht en ben ook nog eens klein(1.57m)Hoge bloeddruk en hoog cholesterol houd me al heel lang bezig waar ik medicijnen voor krijg (simvatatine 20 en selokeen en coaprovel)
    Ik dacht zelf niet dat het zo ernstig was , dat vallen, maar daar dacht de cardioloog anders over.
    Nu wil hij een "REVEAL"gaan implanteren ter hoogte van mijn borstspier. Ik moest er over nadenken,maar nu zou ik graag willen weten of er iemand is die dat heeft ondergaan . Het is zo gebeurd zei mijn cardioloog ..hoogstens een kwartier en dagbehandeling, maar ik vind het een eng idee dat er iets ingaat wat niet natuurlijk is.
    Ook kan ik weinig informatie erover vinden, hij moet registreren op het moment dat ik üitval"en omdat ik niet kan aangeven WANNEER het gebeurd is dat de enige optie.
    Dus wie o wie kan mij helpen
    met vriendelijke groet

    Reageer
    #2

    Ik kan me je zorg goed voorstellen. Iets in je lichaam dat je niet kent. Ik ken het ook niet.
    Maar je overgewicht, dat heeft vast te maken met je hartklachten. Waarom wordt je daarbij niet geholpen? Waarom doe je daar niets aan?

    Reageer
    #3

    ik ben pacemakertechnikus in opleiding en heb meermaals die apparaatjes geimplanteerd bij patienten. ze zijn ongeveer de grote van een kleine aansteker en worden in debuurt van het borstbeen en de linkerborst onder de huis ingebracht. er wordt een kleine snee gemaatk van ongeveer 2 cm lang en dan wordt de reveal onder de huid geschoven. tegenwoordig kunnen die dingen ongeveer 2 a 3 jaar blijven zitten voor ze leeg zijn. een reveal heeft een aantal geheugenplaatsen die hij zelf kan invullen als hij denkt dat hij wat ziet wat niet klopt, maar je krijgt er ook een afstandsbediening bij waarmee je als je je niet lekker voelt de reveal zelf kan activeren. klinkt lastig als je niet voelt dat je wegraakt, maar op het moment dat je drukt slaat hij je ritme op vanaf 10 minuten ervoor en 10 minuten erna waardoro je toch je registratie hebt. reveals zijn vrij ideaal voro mensen die slechts af en toe wegvallen.
    de gedachte dat je iets in je draagt wat niet van jou is, kan ik me wat bij voorstellen. misschien scherelt de gedachte dat het apparaat alleen maar registreert en dat je er niet afhankelijk van bent zoals bijvoorbeeld bij een pacemaker wel het geval kan zijn. mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

    groeten,

    mike

    Reageer
    #4

    Hallo,
    Ik heb in 2007 een reveal geinplanteerd gekregen omdat er een vermoeden bestond dat ik levensbedreigende hartritmestoornissen zou hebben ( ik heb een hartafwijking: gedilateerde cardiomyopathie) De ingreep zelf stelde inderdaad niet veel voor, en ook nadien geen klachten ondervonden van de reveal. Als je een hartritmestoornis hebt moet je een kastje op de reveal houden en zo kun je 3 situaties opslaan. De reveal slaat ook zelf situaties op. Regelmatig wordt de reveal afgelezen en zo is er bij mij een levensbedreigende hartritmestoornis gevonden, uiteindelijk pas na een jaar. Juli 2008 is er bij mij een I.C.D geplaats omdat er een vrij grote kans bestond op een acute hartdood.
    Ik ben nog jong en heb 3 kleine kinderen en ben erg blij dat er destijds een reveal is geplaatst, zonder dit kastje is het erg moeilijk te bewijzen dat het inderdaad om een levensbedreigende vorm gaat en kom je dus ook niet snel in aanmerking voor een I.C.D.
    Misschien een heftig verhaal voor jou, maar als je cardioloog je een reveal heeft geadviseerd zou ik dit zeker doen omdat je leven er van af kan hangen.
    Wat niet wil zeggen dat er bij jou ook sprake is van een gevaarlijke vorm maar acute wegrakingen zijn natuurlijk niet normaal.
    Groetjes en veel succes met het nemen van een beslissing,
    Nicolien

    Reageer
    #5

    Hey,

    Ik heb zelf ander half jaar een reveal implantaat. Maar die registreert alleen als je een melding maakt. Dus via je telefoon aangeven wat je voelt. Dat word geregistreerd en naar het ziekenhuis verstuurd. Ik ben zelf aan het googlen en kwam hier uit. De reveal geeft mij al paar dagen klachten alsof het verschoven is. Nu misschien iemand hier ervaring mee?

    Reageer
    #6

    @Naad

    Zou je dat niet beter met je behandelend arts kunnen bespreken?

    Reageer
Reageer op: reveal?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief