Informatie hypertriglyceridemie en hypobetalipoproeteinemie

  • #1

    Hoi,

    Ik ben op zoek naar informatie en / of ervaringen over hypertriglyceridemie en hypobetalipoproeteinemie. Kan iemand mij hieraan helpen? Ik heb op google proberen te zoeken, maar kom bij weinig uit (of allemaal engels).

    Ik zoek eigenlijk oorzaak en behandelingsinformatie.

    Reageer
    #2

    Kijk hier voor meer info:
    http://www.spreekuurthuis.nl/themas/vaatlijden/informatie/cholesterol_en_triglyceriden

    Hypobetalipoproteinemia=
    Familiaire hypobetalipoproteinemia (FHBL) is een erfelijke immuunaandoening die het vermogen van het lichaam beperkt om vetten te transporteren en te absorberen. Deze aandoening wordt gekenmerkt door lage niveaus van een cholesterol in het bloed. De ernst van symptomen lopen bij mensen met FHBL sterk uiteen. De meest mild getroffen mensen hebben weinig problemen met het absorberen van vetten uit de voeding en geen gerelateerde symptomen. Veel mensen met FHBL ontwikkelen een abnormale ophoping van vet in de lever genoemd hepatische steatosis of leververvetting. Bij mensen waar de aandoening ernstiger is, kan leververvetting zich ontwikkelen tot de chronische leverziekte (cirrose). Mensen met ernstige FHBL absorberen minder gemakkelijk vetten en in vet oplosbare vitaminen zoals vitamine E en vitamine A. Deze beperking van vetopname leidt tot overmatig vet in de feces (steatorrhoea). In de kindertijd, kunnen deze problemen leiden tot een beperking in groeien of in toename van gewicht.

    Reageer
Reageer op: Informatie hypertriglyceridemie en hypobetalipoproeteinemie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief