Welke onderwaarde bloeddruk is acceptabel?

  • #1

    Goedemiddag,

    Wie kan mij vertellen welke onderwaarde van de bloeddruk nog acceptabel is? Met name mijn onderdruk is aan de hoge kant (standaard 95). Ik ben 42 jaar en in mijn naaste familie komen hart- en vaatziekten voor. Volgens mijn huisarts is deze waarde nog acceptabel en hoef ik niet aan de medicijnen. Mijn zwager heeft echter een vergelijkbare bloeddruk en zijn huisarts vindt een onderwaarde van 95 wel te hoog en hij moet aan de medicijnen. Bovenwaarde en chlosterol gehalte e.d. zijn wel goed.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    als er verder geen aandoeningen zijn, dus chol. en suiker oke, en als je daarbij niet rookt, dan wordt die 95 inderdaad vaak als grens aangehouden waarbij je nog niet aan de medicijnen moet.
    kun je de bloeddruk proberen te verlagen ? minder stress? ben je te zwaar?

    leef je verder gezond?

    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Marvin

    maar als je onderdruk 107 is en je suiker 7...wat dan?leeftijd 57 jaar

    Reageer
    #4

    Dan heb je dus hoge bloeddruk. Ga dus even naar je huisarts en laat je bloeddruk controleren.

    Reageer
    #5

    hoi, ik zit met precies hetzelfde probleem zit altijd net onder de 90 of erboven bovenwaarde wel goed chloresterol suiker etc prima. Op lang aandringen bij huisarts toch naar internist die vond het wel heel hoog en gaf me valsertan, nu meer dan een jaar later zit ik weer tegen de 90 aan huisarts vind het weer normaal, ik denk dat u en ik toch maar even gewoon met een internist die gespecialiseerd is contact moeten hebben want als het bloed altijd maar met teveel vaart door vaten gaat is ook niet goed op lange duur. Ik ben ook 41 en heb een moeder aan hartinfarct verloren dus denk zelf na en laat u niet met de acceptabele grens rekken!!
    ik hoop dat u er iets aan heeftgr.bianca

    Reageer
    #6

    mijn bloeddruk is 156/87/99 is dat te hoog slik bloedverdunners en bloeddruk medicynen

    Reageer
    #7

    Dat is zeer afhankelijk van de oorzaak van de hoge bloeddruk. Je zou dit met je arts moeten bespreken

    Reageer
Reageer op: Welke onderwaarde bloeddruk is acceptabel?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief