Flauwte na operatie

  • #1

    Goedenavond,

    Ik heb nu 3 operaties gehad de afgelopen 2 jaar.
    De eerste 2 keer narcose. Ik werd wakker met 8 mensen om me heen in paniek dat ik niet mocht slapen. Zoals ik toen begreep was m'n hartslag heel laag, en heb ik een soort boost gekregen. Voelde me even beter en later weer een keer misgegaan.
    Beide keren ging dit zo.

    De laatste keer had ik een ruggenprik, en leek het goed te gaan. Ze vonden me wel bleek en hielden me goed in de gaten.
    Eenmaal op de uitslaapkamer voelde ik me ineens heel naar. Duizelig, misselijk en alsof ik ging flauwvallen. Er gingen alarmen af en gelukkig was de verpleegkundige er snel bij. Hij heeft me medicatie gegeven en voelde me snel beter. 5 minuten later precies hetzelfde. Weer medicatie en het ging beter.
    Toen ik heel snel daarna weer hetzelfde had maakte hij zich wel zorgen. Bij iemand van mijn leeftijd had hij dit nog niet meegemaakt (28).
    Heeft iemand hier ervaring mee? Ik vind het toch best een eng idee, zeker aangezien ik binnenkort waarschijnlijk weer onder het mes moet. Wat zou dit kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Zou je dat niet beter voor de operatie met je arts en de narcotiseur kunnen bespreken?

    Die kunnen dan van tevoren misschien naar de oorzaak kijken en er zo mogelijk rekening mee proberen te houden.

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je reactie! Dit heb ik inderdaad besproken van te voren de 2e en 3e keer. Maar helaas hebben ze het niet in mijn dossier geschreven. Mijn huisarts zegt dat als het onderzocht moet worden ze het wel zouden opschrijven. Daar heeft ze natuurlijk een punt.

    Ik lees ook niet veel over deze complicaties, dus was benieuwd of meer mensen dit hebben gehad

    Reageer
    #4

    Raar dat het niet is opgeschreven. Heb je al een testament laten maken?

    Kan een ademhalingsdepressie zijn of zoiets

    Reageer
    #5

    Je kunt het ook zelf aangeven in het pré operatieve gesprek bij de anesthesist.
    En bij de chirurg zelf ook.
    Dan zijn die in elk geval op de hoogte.
    Staat het ook niet in je ziekenhuis dossier? In de aantekeningen die niet naar je huisarts gaan,bedoel ik. Die kun je zelf ook niet izien,maar je zou er wel naar kunnen vragen.

    Mijn vriend reageert ook heel heftig op een narcose, omdat zijn hartslag van nature al heel laag is. Bij hem gaan ook alle toeters en en bellen constant af. Hij moest 2 nachten blijven na een operatie die als dagopname gepland stond

    Reageer
    #6

    Alias; Ja, dat vond ik ook. Vervelend ook, omdat je je dan niet serieus genomen voelt. Uitleg zou wel fijn zijn, zeker omdat hij de laatste keer zo schrok en het niet vertrouwde. Heb een dag later naar de afdeling gebeld maar ze konden er niks over vinden.
    Ademhalingadepressie nog niet van gehoord. Ga ik eens over lezen. Dankjewel!

    Suus;
    Ja klopt, dit doe ik inderdaad elke keer (vorige keer zelfs een paar keer). Dan noteren ze het wel, maar niet na de operatie. Ze konden het op de afdeling niet terugvinden. Wel vertelden ze mijn moeder aan de telefoon dat ik na 4 uur nog niet op de verpleegafdeling was, omdat ze nog controles wouden doen en de hartslag niet onder controle konden krijgen.

    Wel ben ik bekend met een derde harttoon en allergie voor verschillende medicatie. Die medicaties staan in m'n dossier en krijg ik niet binnen.

    Jeetje, wat vervelend zeg! Wel goed dat ze hem langer houden om het in de gaten te kunnen houden. Heeft hij dit alleen met narcose of ook ruggenprik/plaatselijke verdoving?

    Reageer
    #7

    Misschien kun je vragen of ze deze keer wel alles goed willen noteren,mocht er weer wat gebeuren. Zodat alles wel in je dossier komt,mocht je nog eens weer geopereerd moeten worden.

    Hij heeft het 2x tijdens een operatie met een algehele narcose gehad. Toen ging het alarm tijdens de operatie al meerdere keren af omdat zn hartslag zo laag was. En toen op de uitslaapkamer nog een aantal keer. Daar bleef zn temperatuur ook te lang te laag. Daardoor werd hij niet goed wakker en viel hij steeds weer weg.
    En na tijdens een operatie met een ruggenprik met roesje had hij het na de operatie, dat zn hartslag ook te laag bleef volgens de monitor. Maar die is snachts als hij slaapt ook een stuk lager dan bij de gemiddelde mens,daar ligt het bij hem dan ook aan.

    Reageer
    #8

    @ alias
    wat is dat nou voor een onzinnige opmerking over dat testament?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Goedenavond,

    Afgelopen week toch maar even een afspraak bij de huisarts gemaakt en doorverwijzing naar cardioloog gekregen.
    Over 2 weken 24 uur holteronderzoek, hartfilmpje, echo en de uitslag. Hopelijk kunnen ze daar vertellen wat er tijdens/na de operatie gebeurt. Geeft vast veel rust:)

    Reageer
    #10

    Ondertussen alle onderzoeken gehad en uitslagen binnen.
    Kleine lek in mn hartklep ontdekt en heel vaak hartoverslagen. Op dit moment doen ze er nog niks aan, omdat het lek klein is. Goed in de gaten houden dat de klachten niet verergeren.
    Geeft wel rust dat er iets gevonden is, maar niet ernstig. Nu bezig met EMDR om de trauma te verwerken, wat al goed lijkt te werken 🙂

    Reageer
    #11

    "Fijn" dat er een oorzaak is gevonden, dan weet je in ieder geval de oorzaak en kan er rekening mee gehouden worden mocht ooit weer geopereerd moeten worden

    Reageer
Reageer op: Flauwte na operatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief