Weghalen ader

  • #1

    Ik heb last van een spatader. De Vena saphena magna maar is het weghalen van de Vena saphena magna niet gevaarlijk?

    Zo een grote ader brengt toch veel bloed naar het hart? Hoe moet het dan verder met het transport van je bloed?

    Reageer
    #2

    Als de ader is aangedaan werkt ze dus ook niet naar behoren. Dat bloed van je been komt wel naar het hart. Er zijn meer aderen in het been.

    Reageer
    #3

    Om je vraag te beantwoorden: er zijn 2 vaatsystemen bij mensen: diep en oppervlakkig. Spataderen die je ziet, zijn oppervlakkig en die kun je alleen missen als je diepe vaatsysteem goed werkt. Als je diepe vaatsysteem niet goed werkt, is zelfs het behouden van oppervlakkige aders met spataderen erg belangrijk. Want anders heb je groter risico op problemen met de afvoer van bloed, en daardoor kans op oedeem en zelfs open wonden.

    De VSM ader die je noemt, is onderdeel van het oppervlakkige vaatsysteem. Deze ader wordt vaker behandeld. Verwijderen is wel wat ingrijpender dan de andere behandelingen die er zijn.

    Als er wordt voorgesteld de VSM ader te behandelen, zal al met Duplex zijn uitgesloten dat je een probleem met je diepe vaatsysteem hebt. Dat is de standaard.

     

     

     

     

     

     

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de uitleg.

    Ik dacht ergens gelezen te hebben dat de VSM slechts 10% van het bloed naar boven vervoerd. Als dat waar is, valt dat op zich nog mee denk ik dan?

    Reageer
Reageer op: Weghalen ader


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief