Bloedarmoede

 • #1

  Hoi,
  Ik heb al heel lang tijd bloedarmoede, zodra ik ijzer tabletten in neem stijgt het en zodra ik stop daalt het weer. Ik heb ook heel vaak bloedend tandvlees, en heel vaak vermoeidheid. Misschien een rare vraag maar al deze klachten vooral die bloedarmoede die ik al heel lange tijd heb kan dit op iets kwaardig wijzen?

  Reageer
  #2

  De klachten wijzen inderdaad op bloedarmoede

  Reageer
  #3

  Ik bedoelde, dat ik een lange tijd bloedarmoede heb kan dat wat betekenen ? Iets kwaardaardigs?
  Nooit aan gedacht of het een ernstigs aandoening kan hebben.

  Reageer
  #4

  dat hoeft zeker niet kwaadaardig te zijn, maar er is een reden waarom je geen ijzer opneemt blijkbaar. Daar zou dan naar gekeken moeten worden door een internist

  Reageer
  #5

  Ow dus een reden is er wel. Dan ga ik even met me huisarts erover hebben.

  En John, ik had gisterem over mijn dochter de bloeduitslag een vraag gesteld. Ik maakte me en nog steeds enorm veel zorgen. Ik weet dat ik moet wachten op de tweede uitslag. Maar helaas kan je nooit uitgebreid dingen vragen of heel lang aan de tel met de huisarts gaan kletsen. En de vragen komen altijd Axhter af op bij mij. En ok antwoorden te zoeken op me vraag ga ik google en. Dan komen er allerlij dingen te staan.
  Ik ging dus naar de huisarts omdat mijn dochter heel vaak klaagde over vermoeidheid. Dus had de dokter een verwijzing gemaakt voor bloed, om te kijken of ze misschien een vloedarmoede heeft of wat anders. Nou heb ik voor het eerst gehoord over dat de witte bloedcellen hoog zijn bij haar en dat ze nog een onderzoek gaan doen naar de witte bloedcellen. En natuurlijk ben ik dan benieuwd wat de normale waarde is en wanneer het hoog is en waarom het hoog kan zijn etc etc. Nou komen overal te staan dat als ke hoge witte bloedcellsn hebt dat het kan wijzen op leukemie. En de waarde van me dochter is 20.3 heb ik begrepen van de huisarts. Ik weet heel goed dat het moeilijk te beantwoorden is, en dat er gewacht moet worden op de uitslaf. Maar, is 20 een enorme hoge waarden? Stel dat ze het heeft moest ze dan ook echt andere klachten hebben of hoeft dat niet? En kunt u mij heel eerlijk zeggen wat u vind als mening als u zo leest naar onze verhaal?
  Ik ben nu zo hopeloos dat ik het even kwijt wil en even een duidelijkheid of het wel een hoge kans heeft of juist niet.

  Reageer
  #6

  20 is geen enorme verhoging. Maar meer kan ik er helaas niet over zeggen. Er zal eerst nader onderzoek moeten worden gedaan. Er zijn namelijk meerdere witte bloedcellen. En dan is dus de vraag welke witte bloedcellen voor de verhoging zorgen.
  Een stijging van de concentratie witte bloedcellen in het bloed komt heel vaak voor. De meeste mensen maken dit een aantal keer per jaar door.

  Reageer
Reageer op: Bloedarmoede
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief