Hoge bloeddruk jonge leeftijd

 • #1

  Hallo,

  Afgelopen 2 weken afspraken gehad bij de huisarts ivm rare gevoel van lichtheid in mn hoofd.
  Al snel bleek mijn bloeddruk wat hoger te zijn, tegen de 140/90 aan en paar metingen zelfs heel iets erboven, niet goed dus voor iemand van 27.

  Volgende maand moet ik terugkomen en op het moment thuis 3x per dag meten, in rust blijft de bloeddruk erg hoog gemiddeld tussen de 130 - 136 om 75 - 88.

  Ik vroeg me af of er wat tips zijn om dit goed onder controle te houden. Op het moment moet ik de zout wat minderen en proberen wat meer te bewegen.
  Toch maak ik me erg zorgen over mn gezondheid en wat er gebeurd als de bloeddruk zo hoog blijft voor mijn levensverwachting.

  Reageer
  #2

  De bloeddrukwaarde was bij de huisarts licht verhoogd. Thuis gaat hij richting normaal. Maar ik begrijp wel dat je dit wilt verbeteren..

  Soms is een (licht) verhoogde bloeddruk iets dat je nu eenmaal hebt, ondanks een gezonde leefstijl. Dan heeft je vader of moeder dat waarschijnlijk ook.

  Toch kun je je bloeddruk sowieso iets verlagen door eens op internet te zoeken welk eten bloeddrukverlagend is. Bieten is daar bv goed voor.
  Je kunt kijken of je voeding je bloeddruk helpt.

  Ook zijn roken en alcohol/drugs natuurlijk niet handig, maar ik neem aan dat je dat weet.
  Ten slotte is de omgang met stress en negatieve gedachten/gevoelens belangrijk. Ook daar kun je jezelf in ontwikkelen, net als op gebied van bloeddrukverlagend eten maken.

  Maak je niet te veel zorgen (niet per se nodig), het is juist een mooi motivatie moment om nog beter voor jezelf te gaan zorgen.

  Reageer
  #3

  Je bloeddruk is iets verhoogd, maar dat is geen ramp hoor. Dat heeft ook geen invloed op je levensverwachting
  Gebruik minder zout, zorg dat je voldoende drinkt ( 2 liter 3 water per dag)

  Reageer
  #4

  Ik zou eens kijken naar oorzaken, zoals voedingspatroon, insulineresistentie, laaggradige ontstekingen enz. Je voedingspatroon eens onder de loep te nemen. Beter geen kant en klare producten eten. Beter Keltisch zeezout dan keukenzout. En laten adviseren over voedingssupplementen. Bijvoorbeeld een orthomoleculair therapeut raadplegen of vragen in de betere vitaminezaak.

  Reageer
  #5

  Bedankt voor de antwoorden, dat stelt al heel erg gerust.
  Aan mijn vaders kant is inderdaad een hoge bloeddruk in de familie, bij mijn moeder daarintegen erg laag.

  Gezien mijn geschiedenis met maag en darm problemen gok ik dan ook dat het daar vandaan komt. Ik heb een hele lichte chronische ontsteking in de maag waardoor ik veel lucht in mn spijsverteringskanaal heb, dit was ontdekt met een gastroscopie. Ik leg daar dan nu ook de link mee.

  Qua voeding is het de ene week wat gezonder dan de andere week, maar niks extreems. Wel ben ik erg gek op chips geweest wat natuurlijk ook niet mee werkt.

  We wachten het nog even af tot eind juli wat de HA dan zegt, maar dit stelt mij iniedergeval wel gerust!

  Reageer
Reageer op: Hoge bloeddruk jonge leeftijd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief