Bang voor hartklachten

  • #1

    Hoi,

    Sinds de bevalling van mijn kind in september ben ik snel kortademig en heb ik veel last van pijn tussen de schouderbladen (met name bij inspanning en spannende situaties, maar ook soms als ik 'relaxed' ben) en ik ben vaak licht in het hoofd. Heb wel een verleden met hyperventilatieaanvallen maar daar heb ik nu naar mijn idee geen last van. Jaren geleden ook eens een fietstest gedaan en dat was toen goed, maarja dat zegt niet alles. Ben al een paar keer bij de huisarts geweest, bloed geprikt, naar hart en longen geluisterd etc en zij zegt stress. Maarja, ik vind het toch echt eng en wil eigenlijk weer naar de huisarts. Maar die ziet me weer aankomen.. wat moet ik doen?

    Reageer
    #2

    doe om te beginnen eens de test op:
    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Zojuist gedaan. Score is 53. Dus niet overduidelijk denk ik? Zoals ik al zei heb ik er in het verleden wel last van gehad. Ook veel bij de fysio geweest daarvoor en heb nu wel het idee dat ik (meestal) rustig en door de buik adem. Bij inspanning zit mn ademhaling wel snel hoog en dan krijg ik ook klachten als benauwdheid en pijn op borst/rug, maar soms dus ook als ik gewoon op de bank zit.

    Reageer
    #4

    42 is de grenswaarde dus met 53 is dat dan toch meer dan duidelijk

    Reageer
    #5

    Denk je hormonen wat ontregeld. Arts kijkt meer naar symptomen. Een complementair genezer kan kijken naar je hele gezondheidssituatie.

    Reageer
    #6

    Dank voor de reacties. Hormonen denk ik soms ook aan, geef ook nog borstvoeding dus de situatie is sowieso nog niet terug naar normaal. Het is gewoon vervelend omdat het zo beangstigend is. Zojuist ook met boodschappen doen, dan verkrampt mn rug (onder schouderbladen) en word ik benauwd. Maar ik probeer het te relativeren

    Reageer
    #7

    De klachten zijn er helaas nog steeds. Net een stukje gefietst met kind voorop, en ik werd benauwd en kreeg pijn op borst en in de rug. Ik vind het zo eng en naar! Dinsdag toch de huisarts maar weer bellen, wil graag dat cardiologische oorzaken uitgesloten worden. Ook nog altijd bijna de jele dag licht in mn hoofd. Maar vooral dat de klachten bij inspanning erger worden vind ik eng, en lijkt me juist niet met (chronische) hyperventilatie te maken te hebben?

    Reageer
    #8

    Het lijken toch eerder klachten van hyperventilatie dan hartklachten

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik wilde nog even een update geven. Na eigen aandringen ben ik toch onderzocht door een cardioloog, en nu blijkt er een (restant van) ontsteking in het hartzakje te zitten. Waarschijnlijk al sinds oktober/november. Dus nu aan de ontstekingsremmers en over een tijdje kijken of het weg is.

    Reageer
Reageer op: Bang voor hartklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief