Langdurig hematoom

  • #1

    Ik ben eind december van 1,5-2 meter hoogte op een houten punt gevallen met als gevolg een flink hematoom in mijn bovenbeen. Inmiddels is er aan de buitenkant geen kleurverschil meer te zien maar zit er nog steeds een zwelling ter grootte van een groot ei. Het is niet stevig, maar voelt meer als een 'zakje' met vocht.
    Ik ben een jongen vrouw (28) zonder verder gezondheidsproblemen en/of medicatie.

    Is dit nog steeds een dieperliggend hematoom? Hoe lang kan het duren voordat dit verdwenen is?
    Kan ik afwachten of toch een arts raadplegen omdat er mogelijk meer kapot kan zijn?

    Reageer
    #2

    De kans dat dit een hematoom is, is gering. Een hematoom zou veel eerder verdwenen zijn. Logischer is inderdaad jouw eigen gedachte. Je zou mogen verwachten dat dit 'wondvocht' op den duur verdwijnt, en dat de plek weer 'heelt'. Blijkbaar is dit bij jou niet helemaal natuurlijk verlopen. Als je last hebt van de plek zou ik als ik jou was even bij de huisarts lamgsgaan voor ee goede diagniose en een goed onderzoek. Echt zorgen maken is denk ik niet nodig maar toch is zo'n bult wel een beetje vreemd gezicht.

    Reageer
    #3

    ben in juni geopereerd van een nieuwe heup en nadien had ik een hematoom in mijn bil die tamelijk veel pijn haf ongevver 6cm nu 6maanden later voel ik het nog steeds is het normaal of moet ik terug naar de dokter .Mischien graag een antwoord dank u .

    Reageer
    #4

    Ik zou toch even contact opnemen met de orthopeed.

    Reageer
    #5
    1. Geachte,
    2. Ik ben 10 jaar geleden van de trap gevallen en had een flinke bloeduitstorting opgelopen. We gingen gelijk naar de huisarts maar heb niet de juiste hilp aangeboden gekregen. Ik ben nu 10 jaar verder en heb een bultje op mijn linkerwenkbrauw overgehouden. Van de verte merk je er niets van maar van dichtbij is het zichtbaar. Wanneer ik een compres aanbreng met lauw warm water wordt het weer dik. Wat kan ik er aan doen en is een operatie nodig om het overgebleven bloed te verwijderen. Weet geen raad meer te vinden.

    Mvg,

    Anoniem

    Reageer
    #6

    ga naar de huisarts en laat ernaar kijken.

    Reageer
    #7

    Na behandeling fysio, vanwege klachten in heup, van dieper liggende spier een flink dieper liggend hematoom gekregen. Is zéér pijnlijk, óók bij aanraking. Ongeveer 10 cm doorsnee. Moet ik terug naar fysio of is bezoek aan huisarts meer geïndiceerd? Tramadol geeft verlichting, maar lost het probleem niet op!

    Reageer
    #8

    Na schouderbreuk na 4 maanden nog een hele grote bloeduitstorting (15 cm lang) op bovenarm.
    Röntgenfoto laat zien dat breuk goed geneest.
    Waarom verdwijnt grote blauwe plek niet?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Afhankelijk van de plaats waar een forse bloeduitstorting zit, kan het heel lang duren voordat deze wegtrekt. Je zou ermee naar een fysiotherapeut kunnen gaan

    Reageer
    #10

    Ik ben 30 jaar geleden uitgegleden op een ijsplek. Onder mijn bil had ik een groot en dik hematoom. 15cm. Het blauw trok weg, maar nu nog steeds heb ik een behoorlijke zwelling op die plek, die uiteraard nooit meer weg zal gaan. Indertijd zei de dokter over bet hematoom dat ik gewoon moest wachten tot het wegging. Helaas. Ik vermoed dat daar opgedroogd bloed gewoon ingekapseld is geraakt of dat het littekenweefsel is.

    Reageer
Reageer op: Langdurig hematoom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief