Altijd hartritmestoornis na inname magnesium

  • #1

    Hoi,

    Ik lees overal dat magnesium het wondermiddel is bij spier problemen. Maar is het niet een beetje raar dat ik altijd enkele dagen lang hartritmestoornissen krijg, wanneer ik weer eens een magnesium supplement heb ingenomen?

    Ik kan de klok er op gelijk zetten.

    Reageer
    #2

    Een teveel aan magnesium kan o.a.hartkloppingen veroorzaken.
    Weet je of je überhaupt een magnesium tekort hebt?
    Want supplementen slikken omdat je gelezen hebt dat het een wondermiddel is, is niet verstandig.
    Het is beter om eerst de oorzaak van de spierproblemen te achterhalen en dan die aan te pakken.
    En als die oorzaak een tekort aan iets blijkt te zijn,kun je dat gericht aan gaan vullen.

    Reageer
    #3

    Ik neem niet zomaar een supplement. Alleen bij kramp na sport. Ik neem het zelden. Maar het valt me iedere keer weer op een daarom ben ik er mee gestopt. Maar ik vind het wel vreemd en vraag me af of er oorzaak kan zijn dat ik meteen zo reageer op magnesium

    Reageer
    #4

    Dan zou je dus eerst moeten kijken hoe je magnesium gehalte is voor je een supplement neemt.
    Als je dat niet weet,neem je het dus eigenlijk wel zomaar.
    Als dat gehalte goed of aan de hoge kant is, kan het dus door de extra magnesium van het supplement komen.
    Magnesium is geen "medicijn " tegen kramp, kramp kan door veel verschillende dingen veroorzaakt worden.
    Als je regelmatig kramp hebt na het sporten,zou je dus bloed kunnen laten prikken om de oorzaak van de kramp te achterhalen.
    Dan pak je het in de juiste volgorde aan en kun je gaan kijken wat er tegen te doen is.

    Reageer
    #5

    Eerder een kwestie van een slechte reactie dan een stoornis. Kan allerlei oorzaken hebben. De ene of de andere magnesiumverbinding kan uitmaken. Een organische verbinding als magnesiumcitraat of bisglycinaat is beter dan magnesiumoxide. Soms de andere stoffen die in het supplement zitten. Altijd goed om etiketten te lezen.  In goedkope middelen zit vaak calciumfosfaat of kleurstoffen als titaniumdioxide of ijzeroxide. Kan zelf bijvoorbeeld niet tegen pullulancapsules. Kan zijn dat je nog andere stoffen nodig hebt. Een natuurgenezer kan naar je hele gezondheidssituatie kijken. Kramp kan allerlei oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld schildklierproblemen of een tekort aan taurine. Een combinatie van een paar stoffen kan ook beter zijn. Bij intensief sporten verlies je ook allerlei mineralen en sporenelementen via het zweten. Kramp kan soms ook te maken hebben met het schoeisel. Heb dat zelf in elk geval bij te soepele zool dat ik naderhand kramp krijg.

    Reageer
    #6

    Heb magnesium voorgeschreven gekregen van hartspecialist voor veel hartoverslagen zo een vier jaar geleden dus vier jaar lang promagnor 400 ingenomen altijd goed mee geweest tot nu ineens magnesium vergiftiging met hartritmestornis slecht zien enz ben wel hartpatient met ablatie en hartinfarct

    Reageer
    #7

    Ik heb ook hartoverslagen na inname magnesiumbisglycinaat, terwijl ik dit anders nooit heb.
    Daarom zocht ik op internet of meer mensen dit hebben.

    Reageer
    #8

    @Eveline, ik ken het niet maar allerlei stofjes werken samen soms kan een tekort aan het ene stofje problemen geven als je een ander stofje neemt. Soms kan het de vorm zijn waarin je het gebruikt. Dat je een andere magnesiumverbinding nodig hebt. Kan je ook laten testen  met een spiertest wat jouw lichaam nodig heeft. Of kan het een reactie zijn i.c.m. een medicijn? Het moment van inname kan ook uitmaken.

    Soms kunnen het ook de hulpstoffen zijn. Zo kan ik zelf niet tegen capsules van cellulose en pullulan. Bij een bepaald merk stoffen ze bijna overal bioperine in. Reageer daar zelf nogal sterk op. Heb de meeste voedingssupplementen in poedervorm.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    kom nog tegen dat mensen met een verzwakte nierfunctie geen magnesium zouden moeten gebruiken omdat de nieren het magnesium kan moeilijk kunnen verwerken. Zeg niet dat dat bij jou het geval is maar kunnen diverse oorzaken zijn. Kan dus goed zijn om nader advies te vragen.

    Reageer
    #10

    @Benny, het middel dat je noemt is magnesiumoxide. Niet de beste vorm want beter een organische verbinding. Verder zit in de kauwtabletten en bruistabletten kunstmatige zoetstof, wat dus ontregelend werkt op je lichaam. In de capsules zit titaniumdioxide, wat ook niet best is. Beter dus een magnesiumsupplement zonder zooi en in de juiste vorm. In poedervorm zit er meestal verder niks in. Verder zal voor je gezondheid nog meer nodig zijn dan alleen magnesium.

    Reageer
    #11

    Ook ik kreeg hartritmestoornissen na inname van magnesium tabletten. Ik heb door de jaren heen 3 keer magnesium genomen. Op advies van chiropractor en op advies van deskundige bij de drogist. Alle drie de keren ‘‘s nachts flinke hartkloppingen. Ik durf geen magnesium meer te slikken, terwijl ik soms wel het advies krijg gezien mijn spierspanning, onrust en spierkramp in voeten.
    Ik heb deze bijwerking aangemeld bij huisarts , maar die herkent het niet en nam het ook niet erg serieus. Je kan er ook weinig over vinden, daarom was ik wel verrast dat er in dit forum over geschreven wordt.

    Reageer
Reageer op: Altijd hartritmestoornis na inname magnesium


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief