2 verschillende hartoverslagen op ECG

  • #1

    Goedenavond allemaal,

    Ik hoop dat ik hier want antwoorden kan krijgen op vragen die ik al een tijd heb. Sinds 2 jaar heb ik last van ‘overslaan’ van mij hart. Ik ben hiervoor naar de cardioloog geweest en kreeg de melding dat er niets bijzonders te zien was en er mee moest leren leven. het zijn Extrasystolen en die zijn normaal, kan je niets aan doen.

    Ik snap de reactie van de cardioloog, maar wilde er graag zelf meer van weten. Op internet veel gezocht en veel te weten gekomen, maar ik blijf toch met wat vragen zitten.

    Vandaag merkte ik weer een verandering in zo een ‘overslag’. Het lijkt of ik 2 verschillende soorten overslagen voel. Ik heb dit al vaker gemerkt en hebben deze 2 verschillen nu ook kunnen vastleggen met de ECG app van mijn Apple Watch.

    Graag zou ik willen weten of het hier inderdaad om extrasystolen gaat en waarom ik 2 verschillende versies zie?

    Ik hoop dat iemand een antwoord heeft!

    De ecg zijn te vinden in de bijlagen.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    de ECG app van een smartwatch is niet betrouwbaar. Een betrouwbaar ECGH kan alleen maar worden gemaakt met daarvoor bestemde medische apparatuur die regelmatig geijkt en gekalibreerd wordt.

    Reageer
    #3

    Best John,

    Dank voor je reactie. Ik heb de andere topic over dit onderwerp ook gezien en ben het inderdaad met je eens dat dit geen medische apparatuur kan vervangen en dat was ook niet mijn insteek.

    de ecg van de Apple Watch is meer en bevestiging van mijn gevoel: 2 verschillende soorten overslagen. Dat valt volgens mij niet te ontkennen.

    de vraag is meer: kan het inderdaad zo zijn dat je last hebt van 2 verschillende soorten overslagen? En wat zou dat verschil zijn en verklaren?

    daarnaast ben ik bekend met chronische hyperventilatie en loop daar voor bij een ademhalingscoach.

    Reageer
    #4

    Dat zou idd kunnen. Hangt af van het moment dat ze optreden. In rust van het hart of bij samentrekken. Maar ze blijven onschuldig

    Reageer
    #5

    Beste john.

    Ik heb ook dit soort rare "overslagen" denk ik die mijn ecg laat zien. Alleen de ecg van mijn smartwatch zou ik natuurlijk nooit geloven echter voel ik het ook telkens als zoon afwijking zich voor doet op de ecg hieronder een afbeelding ervan. Ik ben zelf man, 19 jaar en sport 4-5x per week.

    Reageer
    #6

    De afbeelding volgens mij werkte het niet om in te voegen.

    Bijlagen:
    Reageer
    #7

    Die dingen zijn hartstikke onbetrouwbaar. Als je denkt een probleem met je hart te hebben moet je naar de huisarts gaan. Je maakt jezelf alleen maar onrustig hiermee

    Reageer
    #8

    Mijn cardioloog heeft me juist een smartwatch met ecg aangeraden en geeft aan dat deze juist wel betrouwbaar zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: 2 verschillende hartoverslagen op ECG


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief